Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.

Valtiotieteilijä

#126 Re: Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

24.01.2014 13:29

#111: Vastausta odottava - Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

Juankosken tapauksessa on kyse kriisikunnasta, josta on hävinnyt viime vuosina satoja työpaikkoja ja kunta on taloudellisesti vaikeuksissa. Siilinjärvi on menestyvä kunta, jossa työpaikkakehitys on positiivista ja kunta on muuttovoittoinen vuosi toisensa jälkeen. On sanomattakin selvää, että Kuopio haluaa tehdä mieluummin yhteistyötä kehittyvän ja taloudellisesti tasapainoisen kunnan kanssa, josta se voi itse hyötyä. Juankosken tapauksessa kuntaliitoksesta hyötyy vain Juankoski. Sama tilanne myös muilla "kuolevilla" kunnilla, ei mikään iso kaupunki halua ottaa taakakseen pientä kuntaa, jossa työttömyys on kestämättömällä pohjalla ja huoltosuhde reilusti yli maan keskiarvon.

toinen maalaishiiri

#127 Re: Kokoomus pilaa Suomen

24.01.2014 13:35

#124: - Kokoomus pilaa Suomen

Nimimerkki "Kokoomus pilaa Suomen" puhut täyttä asiaa. Katainen, Virkkunen et comp.  näkyy nyt ajavan kansaa kovasti kahtia: maalaisiin ja kaupunkilaisiin. Kokoomuksen innoittamana ja rohkaisemana Kuopio heittelee meille siilinjärveläisille maalaisille "loinen" ja "ryöstäjä" ja "ruma kirkonkylä". Katainen muutti kirjansa etelä-Suomeen eikä yhtään puolusta entistä kotikuntaansa. Hänelle lienee sama, vaikka tämän Siilinjärven nimi olisi jokin numero tai kirjain, pääasia vaan, että tämä kirkonkylä pyyhitään pois Suomen kartalta.

yhteistyötä mutta ei pakolla

#128 Re: Re: Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

24.01.2014 13:46

#126: Valtiotieteilijä - Re: Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

Yhteistyön tekeminen onkin täysin eri asia kuin kuntaliitokset ja sitten vielä vieläkin enemmän eri asia kuin pakkoliitokset. Eikö Kuopionkin etu olisi ennemminkin etsiä hyvää yhteistyötä Siilinjärven, miksei myös Juankosken ja muidenkin pikkukuntien kanssa sen sijaan, että siilinjärveläisiä aletaan syyllistää ja nimitellä? Pakkoliitosta voi verrata toimivuutensa puolesta pakkoavioliittoon. Siinä pakotettu osapuoli tekee myyräntyötä ja etsii ulospääsyä tilanteesta. Pakkoavioliitosta pääsee pois puolen vuoden harkinta-ajan jälkeen (avioeron ensimmäinen vaihe), mutta entäs pakkokuntaliitos? Taitaa olla ikuinen PAKKOliitto. Voi vaan kuvitella, miten hedelmällinen sellainen liitto tulisi olemaan, jossa määräävä osapuoli/puoliso aloittaa kosinnan nimittelemällä toista osapuolta/puolisoa loiseksi ja ryöstäjäksi sekä arvostelemalla toisen ulkonäköä. Ei siitä kyllä hyvää liittoa synny.


Vieras

#129 Lahtarit jyrää meitin

24.01.2014 14:39

Niinpä, mutta kun tälle kokoomuksen johtamalle lahtariporukalle ei riitä kuntien yhteistyö, vaan pelkästään suuremmat kokonaisuudet, olkootpa ne palvelukokonaisuudet toimivia tai ei ja käyttäjästä kuinka kaukana hyvänsä. Näistä suurista palvelukokonaisuuksista nämä porvarit uskovat voivansa keskenään hyvävelijärjestelmänsä sisällä voivansa jakaa toisilleen parempia virkoja. Jokainen meistä olemme kyllä tietoisia yhteiskunnan maksamien organisaatioiden johtajien järjettömän suurista palkoista ja eläkkeistä sekä muista sitouttamisrahoista sekä muista tekaistuista eduista. Näillä pakkomuutoksilla he ajavat vain häpeämättömästi ja röyhkeästi mahdollisuuttaan jakaa veljeskuntansa sisällä harvoille ja valituille miljoonia ja nekin veromiljoonat ovat pois tietenkin taas sieltä kuntalaisten palveluista ja kukkaroista.


Vieras

#130 Re: Re: Re: Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

24.01.2014 14:51

#128: yhteistyötä mutta ei pakolla - Re: Re: Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

ANTEEKSI, mutta joskus on ihan pakko ärsyttää ja provosoida saadakseen keskustelua aikaiseksi yhteiskunnan järjettömistä ja kipeistä asioista. Anteeksi vielä kerran kaikki Siilinjärveläiset.


Vieras

#131

24.01.2014 16:20

Ei pakkoliitosta ja eikä näillä näkymin edes vapaaehtoista liitosta. Olemme jo toiseen kertaan Siilinjärveläisiä, vaikka syntymäkunta on aivan toinen. Etelä-Siilinjärvellä on hyvät palvelut lähellä Kuopiota. Riittävät peruspalvelut, päivähoito, koulu, terveyspalvelut ym. Palvelut eivät voi toimia näin hyvin, jos tulee kuntaliitos Kuopion kanssa. Olemme kiitollisia Siilinjärven päättäjille!

Vieras

#132

24.01.2014 16:28

Virkkunen ja Katainen joutaa Timbuktuun.

Vieras

#133

24.01.2014 16:29

Siilinjärven taloustilanne on parempi kuin Kuopiossa. Nytkö haetaan Kuopion talouden paikkaajaa ja yhteisvastuuta veloista?

Vieras

#134 Re:

24.01.2014 17:19

#133: -

Nyt haetaan hallitsemattomasti kasvavan valtion velan maksajia. Syylliset tähän kaikkeen löydät eduskunnan hallituksesta.

Siilimamma

#135 EI Kuopiolle!

24.01.2014 18:00

Olen lähes koko ikäni asunut Siilinjärvellä, palvelut vuosikymmenten aikana ovat parantuneet valtavasti verrattuna lapsuuteni ja nuoruuteni aikoihin. Siilinjärveltä saa kaikki peruspalvelut ja siksipä käynkin Kuopiossa vain pari-kolme kertaa vuodessa. Itseasiassa käyn vuoden aikana useammin Helsingissä kuin Kuopiossa!
Kyllähän sitä nyt luvataan, että palvelut pysyvät jos liitytään Kuopioon, mutta totuus on sitten ihan toinen, ruvetaankin ykskaks karsimaan palveluja ja perusteena on se että Siilinjärveltä Kuopioon on vain reilut 20 km matkaa. Unohdetaan heti ensimmäiseksi vanhukset, lapset, sairaat, työttömät tai muuten vähävaraiset joiden on hankala lähteä Kuopioon. Jos rahasta on tiukkaa niin yli 12 e (tämän hetkisillä bussilipun hinnoilla)edestakainen matka bussissa on paljon vähävaraiselle. Tuollakin rahalla saisi jo parin-kolmen päivän ruuan kaupasta kuin jos joutuisi lähtemään Kuopioon hakemaan palveluita. Nyt jo on viety Siilinjärveltä verotoimisto. Ei kaikilla ole tietokonetta ja nettiliittymää jolla hoitaa asioita, puhelimella soittaminen virastoihin on kallista kun joutuu pitkään odottamaan.
Olen työssäkäyvä aikuinen, työpaikkani on Siilinjärvellä. Olen silti kaikkein heikoimpien puolella, koska tuntuu ettei heitä puolusta kukaan vaan viedään viimeisetkin palvelut linja-automatkojen taakse!
Entinen kuopiolainen

#136

24.01.2014 18:37

Kuopiolta on pyydetty yhteistyöhalukkuutta esim. vesijärjestelmien yhdistämisestä. Siilinjärvi hyväksyi virkamiesten yhdessä tehdyn esityksen mutta Kuopion päättäjät sanoivat "ei" Onko kuopista yhteistyökumppaniksi?

Vieras

#137

24.01.2014 18:50

Siilinjärvellä hoidettu terveysasiat joustavasti.
Oma lääkäri ja hoitaja järjestelmä on hyvä.
Laskelmia tarvitaan

#138 Re: Mistä tässä on oikeasti kyse?

24.01.2014 19:08

#97: Valtiotieteilijä - Mistä tässä on oikeasti kyse?

Ei toiminnan järjestämisen suuruus ole tuonut tehokkuutta ja pienempiä kuluja muuallakaan ,  esim. Servica tai Istekki.

Vastaavia esimerkkejä löytyy kaikkialta Suomesta julkistalouden piiristä. Ymmärrän pakkoliitokset kriisikuntien

osalta, mutta omillaan toimeentuleville jättäisin valinnan vapauden päätöksestä kunnalle ja kuntalaisille. Toisaalta isojen

yksikköjen johtamisessa on monia ongelmia, jos kasvu ei ole hallittu, vrt. yrityksen äkillinen kasvu.  Toisaalta toiminnan

järjestäminen ja yhdenmukaistaminen vie vuosia, vähintään viisi vuotta.

Vielä työpaikoista - monet Kuopion työpaikat ovat julkisilla varoilla (valtion tai muiden kuntien ylläpitämiä), esim. poliisi,

verotoimisto, Te-keskus, Niuvanniemi, vankila, yliopisto, oppilaitokset, Kys jne. Nämä tulot hyödyttävät verotulojen

lisäksi todennäköisesti aika paljon Kuopion elinkeinoelämää, kuten myös erilaiset rakentamisesta ym. tulevat investoinnit,

eli mikä jää puuttumaan, on siililäisten verotulot Kuopion kaupungilta.

Siilinjärvi maksaa jollakin tapaa kuitenkin kuntalaisistaan, esim. opiskelijoidensa kotikuntaosuus  kuopiolaisille

oppilaitoksille, sairaanhoidosta Kysille jne. - ei siivellä eläjä.

Pakkoliitoksen taloudellista tarkastelua pitäisi tehdä laajemmin, ei vain siitä näkökulmasta, paljonko Kuopiolta jää

verotuloja saamatta. Jos huoli on siitä, kuten Kuluttaja-asiantutkimuskeskuksen tekemä selvitys osoitti, että pelätään

hyvätuloisten karkaavan keskuskaupungeista. Nykyisellään hyvätuloisia on keski-ikäisissä, eli Kuopion pitäisi

tehdä itsensä niin houkuttelevaksi, että he haluaisivat muuttaa keskuskaupunkiin. Lisäksi pitäisi parantaa imago

kuntalaistensa keskuudessa, vrt. koulupäätökset.

Ei holhousta - toiminta ja talous suunniteltava käytettävissä olevan rahan mukaan, kuten omassakin taloudessa.


Vieras

#139

24.01.2014 19:51

Pakolla ei saada hyvää aikaiseksi. Kokoomuksessa ei ajatella mitä pakkoliitos on täällä asuvalle. Kokoomus on rikkaiden asialla
Kokoomuksen tähti sammumassa

#140 Re:

24.01.2014 20:10

#132: -

Tässäpä meitä muutama siilinjärveläinen oli pohtimassa, kumpaa häviämistä tuolle Virkkuselle toivoisi. Vaalit voittaessaan häviäisi koko maasta (mutta toisaalta saisi edelleen uudessa virassaan paljon tuhoa aikaan meidänkin maalle) ja jos häviäisi vaalit, niin tuntuisi sekin oikeudenmukaiselta tuollaiselle ministerille, joka vähät välittää pienten kuntien asukkaiden demokraattisista oikeuksista. Kumpi parempi?

Apuvva apuvva!!!

#141 Re:

24.01.2014 20:13

#139: -

selvästi näin on. Kun eihän näissä pakkoliitoskaavailuissa välitetä pätkääkään huonommin toimivista kunnista, esim. Juankoski. Kuopio ei halua kepilläkään koskea tuota kuntaa. Pitkät kynnet vaan kohti Siilinjärven kirkonkylää. Hui kauhistus!


Vieras

#142

24.01.2014 20:16

Hallitus haluaa järjestää kansanäänestyksen liittymisalueen asukkaille (Kuopio ja Siilinjärvi). "Liitetäänkö Siilinjärvi Kuopioon: Kuopio 108000 asukasta Siilinjärvi 22000 asukasta. Sama olisi kysyä venäläisiltä liitetäänkö Suomi Venäjään, älkää kertoko Putinille! Juha Heikkinen
kauan eläköön Siilinjärvi!

#143 Re:

24.01.2014 20:20

#137: -

Siilinjärvellä yli 20 vuotta asuneena voin sydämestäni sanoa, että olen ollut tyytyväinen meidän kylän terveyskeskuksen toimintaan. Ja samalla koko ajan ollut perillä siitä, mikä järkyttävä tilanne on ollut Kuopiossa. Enpä vaihtaisi. Jos olisivat hoitaneet asiansa Kuopiossakin paremmin, niin tuskin nyt pyrkisivät meitä pakottamaan yhteen kanssaan. Kertokaahan, miten siellä Karttulassa ja Nilsiässä nyt menee.

njam veik suinam namm hui hui

#144 Re:

24.01.2014 20:28

#142: -

Joo, juuri näin! Kataisen ja Virkkusen et kumpp. suunnitelmissa tämä älyvapaa "kansanäänestys"  on näköjään veivattu juuri sellaiseksi, ettei iso kunta=Kuopio voi siinä hävitä missään olosuhteissa. Olikos jossain Pohjois-Koreassa ja Kiinassa sellaiset äänestykset, että tulee 100 % vastaus tai jopa 110 %?  Tällaisia "kansanäänestyksiä"  pelkäämme. Entäs jos tämä on alku?  Onko tuo Kataisen et Virkkusen poppoo käynyt hakemassa tähän äänestysasiaan mallia Pohjois-Koreasta?

Kuopiolaiset: käykääpä nyt Talvivaaran ja uraanikaivosten kimppuun, hus hus!

#145 Re: Uraanikaivoksilla tuhotaan Suomen puhtaat vesistöt !

24.01.2014 21:15

#79: "Talvivaarasta pääsi helvetti irti" - Uraanikaivoksilla tuhotaan Suomen puhtaat vesistöt !

Kannatetaan! Kuopio tarttee uusia virityksiä. Oisko tää Talvivaara sellainen. Siilinjärveläisenä toivon sitä, sillä haluan Kuopion kaupungin suuntaavan mielenkiintonsa muihin asioihin kuin meidän kirkonkylän pakkokaappaamiseen. Jotkut pakolla ottamiset on muuten rikoksia - oisko tässäkin suunnitelmassa kriminaalisia aineksia... en tiedä, kun niin arvovaltainen piiri on näin suunnitellut...

taksitko vain kaupunkilaisten käyttöön?

#146 Re: Syyttömät kärsijät

24.01.2014 21:20

#112: - Syyttömät kärsijät

Ja silläkö valtion varat lisääntyisi että me siilinjärveläiset ei käytettäisi enää takseja? Älyvapaata-


Vieras

#147 Re: Re: Syyttömät kärsijät

25.01.2014 05:06

Valitse nimimerkki

#148 ÄÄNESTYS ?

25.01.2014 05:42

En tiedä haluaako nimenomaan Kuopio pakolla Siilinjärven, vai haluaako kokoomuksen Katainen ja Virkkunen pakottaa yhdistymiseen, koska en ole vielä kuullut enkä lukenut sellaisesta virallisesta Kuopion pakko halusta mitään, mutta siitä olen kyllä lukenut, että Kuopio ei vastusta liitosta, mutta Siilinjärvi vastustaa. Tässä maassa ei suinkaan ole nyt kysymys vain näiden kahden kunnan mahdollisesta liittymisestä yhteen, vaan kaikkien Suomen kuntien olisi tehtävä pakkokuntaliitos johonkin toiseen kuntaan tai useamman kunnan kanssa ja tietenkin mieluiten naapurikunnan kanssa. No tämän pakottamisen takia mieleeni tulee tietenkin Siilinjärven mahdolliset pakko vaihtoehdot, jotka ovat Siilin naapurikunnat Juankoski ja Lapinlahti sekä tietenkin Kuopio.
ÄÄNESTYS
Siinä Siilin ja Kuopion äänestyksessä olisi tietenkin suhteutettava äänet kuntien väkilukuun. Eli yksi Siilinjärveläisen ääni olisi n.5,4 kertainen Kuopiolaisen yhtä ääntä vastaan. näin saataisiin suurinpiirtein tasaväkinen äänestys aikaiseksi. No Kuopiolaisia äänestys ei varmasti kiinnostaisi läheskään niin paljon kuin Siilinjärveläisiä, mutta olisipa ainakin mahdollisuus vaikuttaa. Kuopio häviäisi äänimäärässä varmasti, mutta jäisihän Siilinjärvelle sitten ne kaksi muuta pakkoliitos vaihtoehtoa. Eli jompikumpi tai jopa molemmat, koska yksin ei saa jäädä. Kuopio ja Karttula ja Maaninka ovat jokatapauksessa jo vähintään velvollisuutensa tehnyt.


Vieras

#149

25.01.2014 07:20

Pitääkö vielä perustella miksi en haluaisi olla kuopiolainen? Liian suureksi kasvava yksikkö ei vain toimi.
pakko on vain köyhän kuolla

#150 Re: ÄÄNESTYS ?

25.01.2014 10:41

#148: Valitse nimimerkki - ÄÄNESTYS ?

Tarkennusta tähän: Kuopion alueella pakkoliitos koskisi vain Siilinjärven kirkonkylän pakottamista osaksi Kuopion kaupunkia. Kokoomuksen pakkoliitoskaavailut eivät todellakaan koske tällä alueella muita kuntia. Esim. Juankoskea ei ole esitetty pakkoliitettäväksi mihinkään.