Dieselvero pois

Kommentoitu viesti

Tuomas Lehtonen
Helsinki

#4 Diesel-vero pois, muttei diesel-autoilta - vaan sähköautoilta

02.06.2008 18:19

Mukavaa kun ihmiset "ajattelevat ympäristöä". Voi kuinka ihanaa, kun saataisiin kadut täyteen diesel-autoja ja kaupunkien keskustat käytännössä hengitys-kelvottomiksi. Diesel-autot päästävät kohtuuttomasti pienhiukkasia ympäristöön verrattuna bensiiniautoon. Ja tähän ei ole tulossa parannusta ihan heti, sillä diesel-"katalysaattori" on lapsen kengissä ja maksaa timantteja verrattuna bensa-auton vastaavaan. Ja ne, jotka diesel-veron poistolla loppu kädessä ajattelee kuitenkin vain omia lompakoitaan - ei TAKUULLA osta tuota katalysaattoria uuteen diesel-autoonsa, sillä se on lisävaruste ja nostaisi auton ostohintaa (ja paljon). Syön housuni jos niin joku "erehtyy" tekemään.

Joo-o, hiilidioksidi, tuo muotisana, kyllä sen päästöt ovat pienemmät diesel-autolla, mutta se, että sitä tulee VAIN VÄHÄN VÄHEMMÄN kuin kilpailevasta pakoputkesta - ei ole mikään ratkaisu tämän pallon pelastamiseen.

Tarjolla olisi ihan oikeitakin ratkaisuja. Ladattavat hybridit sekä sähköautot. Joten allekirjoita mieluummin tämä adressi: "Sähköautot vapautettava diesel-verosta"
http://www.adressit.com/allekirjoitukset/sahkoautot-vapautettava-dieselverosta

Vastaukset


Vieras

#42 Re: Diesel-vero pois, muttei diesel-autoilta - vaan sähköautoilta

2012-01-04 00:34:51

#4: Tuomas Lehtonen - Diesel-vero pois, muttei diesel-autoilta - vaan sähköautoilta

Tarjolla olisi ihan oikeitakin ratkaisuja. Ladattavat hybridit sekä sähköautot. Joten allekirjoita mieluummin tämä adressi: "Sähköautot vapautettava diesel-verosta"

Jaa, taas tää ajattelutapa että pois silmistä pois mielestä. Mistähän se sähkö tulee? Ainiin, sitähän saa saasteettomasti pistorasiasta. Jos ei ydinvoimaa saa rakentaa niin ostetaan sitä kiinasta. Ne tekee sitä halvalla kivihiilestä.

koomac

#84 Re: Diesel-vero pois, muttei diesel-autoilta - vaan sähköautoilta

2012-01-10 13:23:38

#4: Tuomas Lehtonen - Diesel-vero pois, muttei diesel-autoilta - vaan sähköautoilta 

 Toi hiukkassuodatin nostaa auton hintaa 1000 eurolla ainakin niissä malleissa joita katselin muutama vuosi sitten eli ei se kovin kallis investoini ole. En tiedä miten paljon enenmmän litralle hiukkaspääästöjä dieselistä tulee, mutta omassa ajossa vastaava auto kuluttaisi bensaa noin 8-10 litraa sadalle kilometrille, kun taas diesel menee 6 litralla. Tämä on testattu, joten ei kannata näyttää valmistajien taulukoita.

Toi sähköautojen verotus on mielestäni aika kökköä ja niiden vähisyyden vuoksi voisi vaikka antaa verovapauden ja sitten asteittai verotella enemmän, jos aihetta ympäristö syistä tms. löytyy. Näin saataisiin helpommin uutta teknologiaa oikeaan käyttöön ja sitä kautta myös paremmin kokemusta niiden toimivuudesta eri olosuhteissa.