Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti


Vieras

#203 NOU HÄTÄ

27.01.2014 19:49

Kuopion yritysten menestyminen ja kasvu sekä Kuopioon laajentuneiden yritysten lisääntyminen ja menestyminen täällä, on aiheuttanut sen, että tietysti Kuopion väkimäärä on uusien työpaikkojen myötä kasvanut myös todella nopeasti. Kaikki tämä on aiheuttanut Kuopion nopean velkaantumisen, koska kaiken mahdollistamiseksi on täytynyt kaavoittaa rakennuksille paljon ja rakentaa vesi-sähkö-viemäri ja tieverkostot todella suurelle määrälle ihmisiä ja yrityksiä. Esimerkiksi pelkästään toriparkki kokonaisuudessaan mahdollistaa 10 vuodessa räjähdysmäisesti lisääntyneen automäärän paikoituksen kaupungissa. Koska pihat ja muut paikoituspaikat ja hallit ei vain yksinkertaisesti voi paisua, niin pakkohan se oli rakentaa ja käyhän täällä myös päivittäin muualtakin paljon ihmisiä, minnekkäs ne laitettaisiin. Tämä kaikki kasvu on myös tuottanut naapurikunnille tulosta ja verotuloja Kuopiossa työssäkäynnistä, vaikkeivat olekkaan asian eteen mitään tehneetkään, enkä nyt taas sanonut tuota pahalla. Kaikki tämä Kuopiolle aiheutunut velka on kyllä valtava, mutta kaikki yritykset ja rakennukset tontteineen sekä ihmiset maksavat kaikki nämä tie ja viemäri ym. kulut takaisin normaaleina yhdyskunta kuluina mitä on kaikissa muissakin kunnissa. Eli tämä kaupungin velka ei siis ole hallitsematon, vaan ajallaan eräpäivinä takaisin maksettavissa aivan kuin mikä tahansa velka, ei siis kerralla. Minä en ole havainnut mitään, mikä palvelu olisi huono tai huonontunut Kuopion kasvun myötä vaan päinvastoin. Jos, siis jos Siilinjärvi yhdistetään Kuopioon, niin tuskin tämä velka muuttaisi kenenkään maksuja millään tavalla tai vähentäisi palveluita mistään. Karttulassakin on ne kaikki palvelut tallella mitä ennen kuntaliitosta ja pysyy. Kylän keskustakin kohennettiin uusilla teillä yms. Ainoastaan Airakselan pieni koulu joutui lopettamaan, joka olisi lopetettu kuulemma jokatapauksessa. Eli en usko että paniikille on perusteita. Tai panikoi vain, jos ei ole muuta tekemistä. Mutta oikeasti Kuopiokaan ei tarvitse Siilinjärveä.

Vastaukset

vain taivas rajana!

#204 Re: NOU HÄTÄ

2014-01-27 20:01:13

#203: - NOU HÄTÄ

Näin on tehty Siilinjärvelläkin. On kaavoitettu, on rakennettu infraa. Täälläkin käy töissä porukkaa muista kunnista, mutta ei me syytetä heitä siitä, että käyvät täällä työssä ja käyttävät meidän palveluita (miten nämä nyt sitten kuopiolaiset ymmärtävät?). Siilinjärvi on muuten ollut monta vuotta väestön suhteen kasvukunta. Tämä on tietysti pitänyt ottaa huomioon myös terveyspalveluissa ym. peruspalveluissa.

Kun Kuopion kasvu maan alle ei ole näyttänyt oikein onnistuvan, niin entäs jos kokeilisi ylöspäin? Siihen ei tarvittaisi mukamas-kansanäänestyksiä eikä naapurikuntia pakottaa mukaan. Kuopiossa riittää kyllä tilaa kohti korkeuksia.

porkkanoita porkkanoita

#231 Re: NOU HÄTÄ

2014-01-29 16:32:05

#203: - NOU HÄTÄ

Olet oikeassa: ei Kuopiokaan tarvitse Siilinjärveä. Meillä Siilinjärvellä asuntojenkin hinnat on nykyään samaa tasoa kuin siellä Kuopiossa. Ja verojakin me maksetaan enemmän kuin te Kuopiossa. Siinä Virkkusen ja Kataisen esityksessä on muuten yksi kohta, joka voisi tuoda Kuopiolle  taloudellista helpotusta:  Valtion maksamat avustukset ja lisäosat toteutuneista liitoksista. Enimmäismäärä yhdistysmisavustusta annetaan, jos osallisena on kuusi kuntaa. Ja lisäksi lisäosaa, jolla pyritään helpottamaan kunnan taloudellista asemaa tilanteessa, jossa uuteen kuntaan yhdistyy yksi tai useampi talousvaikeuksissa oleva kunta. Kyllähän Kuopioon rajoittuu tällaisia kuntia ...  Siilinjärvi ei kuulu joukkoon.