Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.

Pilvenpiirtäjiä Kuopioon!

#201 Re: Ehottomasti EI

27.01.2014 19:10

#185: Siilin Santra - Ehottomasti EI

Siilin Santra puhuu täyttä asiaa. Me täällä kirkonkylällä asuvat emme haikaile sitä, että tästä meidän kunnasta kasvaisi suuri metropooli, jossa järjestettäisiin kaiken maailman pippaloita. Kasvakoon Kuopio sitten vaikka korkeutta, jos ei muuhun pysty.

onkohan parempi pysyä laihana vai tavoitella lihavuutta ...

#202 Re: Re: Re:

27.01.2014 19:45

#176: - Re: Re:

Kerropa, mitä hyötyä suuruudesta on! Ihmisenkin kohdalla, jos syö aivan älyttömästi, niin kasvaa niin isoksi, ettei enää pääse omin avuin liikkeelle. Tarvitaan monta assistenttia, jotta elämä sujuu. Eiköhän se ole näin näiden suureksi kasvaneiden kaupunkienkin laita: tarvitaan monilokeroinen keskushallinto. Ja sitten vielä lisäksi monta monta  pikkuvirkamiestä. Ja sitten näille assistentteja. Ja assistenteille avustajat.  Ja kaikille sisäiset ja ulkoiset tarkastajat ja kontrolloijat. Ja kalliit neuvonantajat, neuvoa-antavat konsultit. Sitähän se suuruus vaatii. Laihoina pidetyt hiiret elivät muuten tutkimuksissa kaikkein pisimpään -


Vieras

#203 NOU HÄTÄ

27.01.2014 19:49

Kuopion yritysten menestyminen ja kasvu sekä Kuopioon laajentuneiden yritysten lisääntyminen ja menestyminen täällä, on aiheuttanut sen, että tietysti Kuopion väkimäärä on uusien työpaikkojen myötä kasvanut myös todella nopeasti. Kaikki tämä on aiheuttanut Kuopion nopean velkaantumisen, koska kaiken mahdollistamiseksi on täytynyt kaavoittaa rakennuksille paljon ja rakentaa vesi-sähkö-viemäri ja tieverkostot todella suurelle määrälle ihmisiä ja yrityksiä. Esimerkiksi pelkästään toriparkki kokonaisuudessaan mahdollistaa 10 vuodessa räjähdysmäisesti lisääntyneen automäärän paikoituksen kaupungissa. Koska pihat ja muut paikoituspaikat ja hallit ei vain yksinkertaisesti voi paisua, niin pakkohan se oli rakentaa ja käyhän täällä myös päivittäin muualtakin paljon ihmisiä, minnekkäs ne laitettaisiin. Tämä kaikki kasvu on myös tuottanut naapurikunnille tulosta ja verotuloja Kuopiossa työssäkäynnistä, vaikkeivat olekkaan asian eteen mitään tehneetkään, enkä nyt taas sanonut tuota pahalla. Kaikki tämä Kuopiolle aiheutunut velka on kyllä valtava, mutta kaikki yritykset ja rakennukset tontteineen sekä ihmiset maksavat kaikki nämä tie ja viemäri ym. kulut takaisin normaaleina yhdyskunta kuluina mitä on kaikissa muissakin kunnissa. Eli tämä kaupungin velka ei siis ole hallitsematon, vaan ajallaan eräpäivinä takaisin maksettavissa aivan kuin mikä tahansa velka, ei siis kerralla. Minä en ole havainnut mitään, mikä palvelu olisi huono tai huonontunut Kuopion kasvun myötä vaan päinvastoin. Jos, siis jos Siilinjärvi yhdistetään Kuopioon, niin tuskin tämä velka muuttaisi kenenkään maksuja millään tavalla tai vähentäisi palveluita mistään. Karttulassakin on ne kaikki palvelut tallella mitä ennen kuntaliitosta ja pysyy. Kylän keskustakin kohennettiin uusilla teillä yms. Ainoastaan Airakselan pieni koulu joutui lopettamaan, joka olisi lopetettu kuulemma jokatapauksessa. Eli en usko että paniikille on perusteita. Tai panikoi vain, jos ei ole muuta tekemistä. Mutta oikeasti Kuopiokaan ei tarvitse Siilinjärveä.

vain taivas rajana!

#204 Re: NOU HÄTÄ

27.01.2014 20:01

#203: - NOU HÄTÄ

Näin on tehty Siilinjärvelläkin. On kaavoitettu, on rakennettu infraa. Täälläkin käy töissä porukkaa muista kunnista, mutta ei me syytetä heitä siitä, että käyvät täällä työssä ja käyttävät meidän palveluita (miten nämä nyt sitten kuopiolaiset ymmärtävät?). Siilinjärvi on muuten ollut monta vuotta väestön suhteen kasvukunta. Tämä on tietysti pitänyt ottaa huomioon myös terveyspalveluissa ym. peruspalveluissa.

Kun Kuopion kasvu maan alle ei ole näyttänyt oikein onnistuvan, niin entäs jos kokeilisi ylöspäin? Siihen ei tarvittaisi mukamas-kansanäänestyksiä eikä naapurikuntia pakottaa mukaan. Kuopiossa riittää kyllä tilaa kohti korkeuksia.


Vieras

#205

27.01.2014 20:31

Voi fittan miten tyhmä tyyppi. Etkö tosiaan ymmärrä mitä luet? No aivan sama, toivottavasti pysyt siilissä.

Vieras

#206

27.01.2014 20:40

Jos kaikki siilit on noin tyhmiä, niin ei oteta niitä. Ovat mitättömiä otuksia, ei muuta kuin haittaa.
joko oot yläasteella?

#207 Re:

27.01.2014 21:01

#205: -

tyhmyyttä osoittaa, ettei osaa osoittaa mitä osoittaa. mitähän tarkoitit? tässä on paljon vaihtoehtoja mielessä: täällä ollaan loisia, ryöstäjiä, ruma kirkonkylä, hallituksen esitys pakon käytöstä, siilistä puuttuvat ravintolat ym ym. mikä näistä on siis mielestäsi tyhmää?

joukossa tyhmyys tiivistyy

#208 Re:

27.01.2014 21:06

#206: -

toivottavasti kerrot tämän Virkkuselle ja Kataiselle. oltais täällä siilissäkin tyytyväisiä, kun kokoomus jättäisi meidät rauhaan

kauniimpaa kielenkäyttöä pliis!

#209 Re:

27.01.2014 21:08

#206: -

tuliko tämä älynväläys nyt Kuopiosta? tarkoittaako mitätön otus samaa kuin maalainen? tai loinen?

Pohjois-Karjala projekti

#210 Re: Uutta Suomea rakentamaan

27.01.2014 21:23

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan 

Hei Jyrki-boyn kaveri. Se sinun viiden kunnan liitos kaatui siellä Joensuussa. Eli jatkatte yksin kirkonkylän kokoisessa kaupungissanne, vai onko teillä muita uusia suur-joensuu kaavailuja? Kysykää jos Petroskoi tulisi kimppaan.

Sakkeus

#211 Re: Keltä lie kysyneet.

28.01.2014 12:01

#50: Kuopion Kreivi - Keltä lie kysyneet.

Minä ainakin sain sähköpostiini viime kesänä kyselyn tyytyväisyydestä asuinkuntaani. Siinä totesin, että en todellakaan ole tyytyväinen Kuopion kaupungin palveluihin (mm. katujen kunnossapito, terveydenhuolto).


Vieras

#212 Re: MITKÄ PALVELUT?

28.01.2014 12:18

#186: - MITKÄ PALVELUT?

Et ole tainnut sitten kovin montaa kertaa sitä lääkäriä tarvita, sillä KYSille ei yleensä ihan niin vaan marssita, ei ainakaan silloin kun ei ole pää kainalossa/käsi irti/kuollut. Tai sitten sinä vain tykkäät kuulla sen "jonotus aika on noin 3 tuntia/ei ole hengenvaara, tule takaisin huomenna" -vastauksen.

Ja ihan samanlaiset harjoittelijat ne on arpomassa Kuopion TK:ssakin, tosin sillä erotuksella, että Kuopiossa niillä ei ole tarjota vastaanottoaikoja, kun taas Siilinjärvellä saa joskus jopa itse valita mille lääkärille kyseisenä päivänä haluaa/mikä kellon aika sopii itselle paremmin.

Taitaa arvon kirjoittelijalta mennä puurot ja vellit (lue julkinen terveydenhuolto ja yksityiset lääkäripalvelut) sekaisin...

Jos ruvetaan pilkkua viilaamaan, niin palveluihinhan kuuluu paljon muutakin kuin terveydenhuolto. Tästä esimerkkinä yksityisten veneiden talvisäilytysjärjestelyt. Siilinjärven kunta tarjoaa veneelle talvisäilytysmahdollisuuden AIDATULTA alueelta hintaan ~50 € (pieni moottorivene). Kuopiossa taas vastaavan kokoisen veneen talvisäilytys maksaa 109 € EI-AIDATULLA alueella (alueella, jolla jo marraskuussa oli käyty vandalisoimassa useampi vene). Palvelun taso kohdillaan siis tässäkin asiassa Kuopiossa...


Vieras

#213

28.01.2014 12:40

-ei kuntaliitosta Kuopio-Siilinjärvi

Vieras

#214 Re:

28.01.2014 12:40

liberal savo

#215 Re: Re:

28.01.2014 12:58

#200: ei saa viedä meiltä itsehallintoa!!! - Re:

Asiallinen pointti, oma kantani on pakkoliitsta vastaan. Koko pakkoliitoksen jujuhan on siinä että kunnalliset palvelut pitää saada kuopion seudun alueelle pienemmällä määrällä verovaroja. Eli jos palveluja tarjoavia kuntia on vähemmän niin luonnollisesti kuluja on vähemmän. Eikö niin. Mutta hetkinen eikös palveluja tarvitsevia ihmisiä ole edelleen saman verran? Kyllä joten palvelujen laadusta tai saatavuudesta jouduttaisiin leikkaamaan.

 

Heitänpä tähän ajatuksen jota itse kukin voi pohtia. Nostetaan verot kuopion asukkailla sille tasolle että niillä saadaan talous tasapainoon ja julkiset palvelut samalle tasolle kuin siilinjärvellä. Sitten annetaan ihmisten itse päättää kummassa kunnassa haluavat asua kuntien pysyessä itsenäisinä.


Vieras

#216

28.01.2014 15:15

Kuopio on taloudellisesti kriisikunta verrattuna Siilinjärveen. Outoa että Jyrki Katainen seuraa kaikessa hiljaisuudessa, kun kotikuntaa yritetään syöttää holtittoman rahankäytön kuntaan.
muisti pätkii? vai onko kyse normaalista poliitikon lupauksesta?

#217 Re:

28.01.2014 15:53

#216: -

Katainen on tietysti ollut mukana kun tätä juttua on suunnitelleet. Kokoomuksen kesäleireillä ja risteilyillä. Taisipa muuttaa etelään hyvän sään aikaan. Nyt kun hallitus on esityksensä saanut aikaiseksi, Jyrki hieroo käsiään tyytyväisenä. Siilinjärven kuntalaiset, kuten muukin kansa, uskoi vielä viime vuonna Kataisen ja Urpilaisen vakuutteluja, että ei ole tulossa pakkoa, ei tule pakkoa, ei varmasti. Onkohan nämä poliitikot alkaneet dementoitua?

 

toki joku istuu mieluummin tk:ssa tuntikausia...

#218 Re: Re: MITKÄ PALVELUT?

28.01.2014 16:26

#212: - Re: MITKÄ PALVELUT?

Niinpä. Totta puhut. Täällä Siilinjärvellä, jos tulee äkillinen tarve saada tk:sta päivystysapua, niin kun tk:een soittaa ja kertoo tilanteensa, sieltä kysytään, voisitko tulla esim. klo 20. Eli me saadaan odottaa kotona eikä tartte lähteä jonottamaan tuntikausiksi kuten Kuopiossa.

rakkauvesta se hevonenkin potkii

#219 Re:

28.01.2014 16:33

#206: -

ahaa - saatiin uusi nimitys: "mitätön otus". No ei nimi miestä pahenna. Mielenkiintoista seurata tätä ajatusten vaihtoa. Onkohan tässä jokin luonnonlaki takana, kun etelästä päin tulee vähän väliä näitä nimityksiä meille siilinjärveläisille. Mistä se kertoo???  Ennen vanhaan sanottiin, että se poika, joka kiusaa jotain tyttöä, on tosiasiassa kiinnostunut tästä tytöstä. ahaa - hm -


Vieras

#220 HYVIN MÄNNÖÖ. oho eiku

28.01.2014 19:03

Siilinjärvi on kriisikunta jos ja kun kaikki asiat tulevat julki. Nythän Siilin päättäjät ovat nimenomaan kieltäytyneet kuntaliitosta, koska ennen liitosta täytyisi tehdä kunnan puolueeton taloustutkimus yms. tarkat selvennykset kunnan tilasta. Puhtain paperein oleva kunta antaisi tehdä ainakin sen puolueettoman tutkimuksen, mutta ei. Kyllä haisee ja kauaksi. Peittelemällä totuuden kunnan päättäjät ja johtajat suojaavat vain itsensä, kuntaa ja kuntalaisia ajattelematta. Pahalta näyttää ja myöhemmin tuntuu.
Kauan eläköön vapaa Siilinjärvi!

#221 Re: HYVIN MÄNNÖÖ. oho eiku

28.01.2014 19:59

#220: - HYVIN MÄNNÖÖ. oho eiku

no ei kyllä Siilinjärven kunta oo kriisikunta, ei sinne päinkään! Mutta Kuopio on. Ja siitä syystä pitäisi saada vaikka pakolla kaapattua kirkonkylä kainaloonsa että saisivat maksumiehen. Meidän kunnan päättäjät ajattelevat onneksi juuri meitä kuntalaisia ja meidän omaa etuamme.

Rahat selvittäjille?

#222 Re: HYVIN MÄNNÖÖ. oho eiku

28.01.2014 20:01

#220: - HYVIN MÄNNÖÖ. oho eiku

Nuo selvitykset on vaan rahan haaskaamista, kun ei ole tarvetta mihinkään liitoksiin. Etkös ymmärrä?

sinttu

#223 Hallitsemispakkoa

28.01.2014 20:20

Kyllä palvelut huononee jos pakko liittyä onhan se nähty muualla

Vieras

#224 ODOTAMMA KÄRSIVÄLLISESTI

28.01.2014 20:36

Ymmärrän kyllä. Se on tietenkin tarkoituksellista peittelyä ajan tappamiseksi, kunnes katkera totuus paljastuu. On jo kauan yleisesti ja laajalti epäilty pientenkuntien mahdollisuutta selvitä nykyisistä kustannuksista muka moitteettomasti, koska se ei ole, eikä ole ollut mahdollista edes teoriassa pitkään aikaan. Kaikki kuntien kustannukset ovat nousseet 10vuodessa kohtuuttomasti ja kaikki valtion antamat kuntaosuudet vain roimasti pienentyneet, eikä kuntien verotulot ole voinut korvata vajetta. Eli mikähän salainen ja poikkeuksellinen sekä erinomainen kikka mahtaisi olla vain Siilinjärven kunnalla, että olisi ainoana pienenä kuntana selvinnyt rehellisellä pelillä. Siihen ei varmasti täältä löydy tietäjää vastaamaan, vaikka kaikki te uskottelette olevanne taloustieteilijöitä. No, totuus paljastuu kyllä aikanaan, jota jaksan kyllä suurella mielenkiinnolla jäädä sivusta seuraamaan ja odottamaan.

Vieras

#225

29.01.2014 14:56

Voiko Kuopiolaiset tai valtiovalta määrätä pakolla missä sinun on asuttava.Tiettävästi hekilöllä on Suomessa vielä lain mukaan vapaus valita asuinpäikkansa mistä haluaa,kaavaillussa pakkoliitoslaissa ei kyllä tätä oikeutta kunnioiteta.