Pro Porvoon pienkeittiöt

Kommentoitu viesti


Vieras

#8

28.01.2014 11:40

Porvoon taloudellinen tilanne on heikko. Siksi kaikki investoinnit täytyy ottaa uuteen harkintaan. Vanhat toimitilat ja tekniikka tulee hyödyntää elinkaaren loppuun saakka, samoin oman, valtiolle ja kunnalle veroja maksavan henkilökunnan työllisyys tulee huomioida.

Vastaukset

Marja-Liisa Mikkola

#35 Re:

2014-02-14 18:12:12

#8: -

Hei!

Juuri siksi, että Porvoon taloudellinen tilanne on heikko, kannattaa miettiä uuden keskuskeittiön rakentamista. Se tietää Porvoon rakennuskantaan yhtä rakennusta lisää huollettavaksi.

Nyt olemassa olevat koulujen, päiväkotien ja hoivalaitosten keittiöt täytyy joka tapauksessa korjata toimivat ne sitten valmistus- tai kuumennuskeittiöinä. On selvää, että niistä ei voi vain kantaa ulos vanhoja laitteita ja tuoda tilalle viilennys- tiloja ja kuumennusuuneja. Keittiöt ovat aiemmin toimineet valmistuskeittiöinä ennen nykyiseen aluekeittiömalliin siirtymistä.

Kehittämissuunnitelman sivulla 45 taulukossa 30 ei keskuskeittiömallissa ole varattu minkäänlaisia peruskorjausvaroja kuumennuskeittiöille.

S.36 laiteinvestoinnit, sanotaan, että tarvittavien kuljetusvaunujen (keskuskeittiöltä kuumennuskeittiöihin) määrää ja kustannuksia ei ole huomioitu tehdyssä selvityksessä.

Porvoon ruokapalvelujen ja keittiöverkoston kehittämissuunnitelman sivuilla 23 (lähitulevaisuudessa useiden keittiöiden tilat on peruskorjattava),24 (Pääskytie ja Johannisberg),30 (Nykyisiin aluekeittiöihin ei mahdu valmiille jäähdytetyille ruuille säilytys kylmähuoneita) ja 31 (Suurin osa palvelukeittiöistä on aiemmin toiminut valmistuskeittiönä, mutta jos ne muutetaan nyt uudestaan valmistuskeittiöiksi, pitää ne peruskorjata) kerrotaan näistä peruskorjaustarpeista.

Kehittämissuunnitelmassa on liian monta euron, tai oikeammin satojen tuhansien eurojen, mentävää aukkoa, jotta Porvoon kaupungin kannattaisi hyväksyä se ilman tarkempaa tarkastelua.