Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti


Vieras

#232 RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

29.01.2014 17:45

Kuntaliitoksien tarkoituksena on liittää kuntia yhteen myös työssäkäynti alueiden yhdistämiseksi. En ole varma miksi, mutta luulenpa siinä olevan ideana saada toisen kunnan alueelta saatu palkkatulon verotushyöty työpaikan kuntaan. No tietenkin aina joku käy työssä viereisen kunnan alueella, eikä kaikkia kuntia voi sen takia liittää yhteen, vaikka vain yksi kunta Suomessa saattaisi olla paras vaihtoehto. Siilinjärveltä käy kuitenkin poikkeuksellisen paljon ihmisiä hakemassa toimeentulonsa Kuopion puolelta, siksi liitos olisi varmaankin järkevää. Elkää syyttäkö minua Kataisen ja Virkkusen ajatusmaailmasta ja ideoista vaikka olenkin Kuopiolainen. En todellakaan näe muuta järkevää selitystä pakkoliitokselle. Tässä on kyse vain kuntatalouden hyvinvoinnista, ihminen on unohdettu heti silloin, kun Kataisesta tuli pääministeri. Juuri silloin myös rahasta tuli ihmistä tärkeämpi tässä maassa.

Vastaukset

jotkut kuopiolaiset käy töissä muissa kaupungeissa

#233 Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

2014-01-29 18:15:02

#232: - RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Ei siellä Kuopiossakaan varmaan muut ajattele pakkoliitoksista näin kuin kokoomus. Jotkut kuopiolaiset on vaan olleet näissä keskusteluissa hyvinkin ärhäkkänä meitä siilinjärveläisiä kohtaan. Tuosta "verotushyödystä" olisin kyllä sitä mieltä, että meidän kaikkien verotuloja tarvitaan oman kunnan peruspalveluihin ym. Kun eihän se niinkään mene, että jos käy naapurikunnassa töissä, niin sittenkö muka käyttäisi naapurikunnan terveyskeskusta, laittaisi lapsensa naapurikunnan peruskouluun jne. Mutta tuosta olen kanssasi samaa mieltä, mitä kirjoitit Kataisesta. Nähty on.


Vieras

#278 Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

2014-02-02 20:17:44

#232: - RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Näen asian kuten sinäkin eli Kataisien ja Virkkusen ajatusmaailmasta ja ideoista¨tämä kaikki pakon käytön suunnittelu on lähtöisin.