Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

vaaravyöhykkeellä asuva, maalainen kuitenkin

#276 Re:

02.02.2014 19:55

#268: -

tuo on totta. jos kuopion rajat entisestään laajenisivat, niin sitten alkaisi lapinlahtelaisten ym. morkkaaminen. mitä tällä morkkaamisella kuopiolaiset luulevat saavansa? milloin kuopio on tyytyväinen eli miten iso sen pitää olla että kuopiolaiset on lopultakin tyytyväisiä eivätkä enää morkkaa rajan takana asuvia?


Vieras

#277 Re:

02.02.2014 19:57

#256: -

oon samaa mieltä: ei ikinä anneta rahoja Kuopioon!


Vieras

#278 Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

02.02.2014 20:17

#232: - RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Näen asian kuten sinäkin eli Kataisien ja Virkkusen ajatusmaailmasta ja ideoista¨tämä kaikki pakon käytön suunnittelu on lähtöisin.


Vieras

#279 Toivossa on elettävä

02.02.2014 20:34

Vai on teitä joku jonniijoutava toimeton alkanut morkkaamaan. Elkää antako mokoman asian häiritä, sillä niitä riittää näköjään kaikille, olkootpa asia mikä hyvänsä. Ei haukkuva koira haavaa tee. Mutta tuo "ei ikinä anneta rahoja Kuopioon" pätee vain 2015 vaalien jälkeen ja vain jos pakkoliitos ei ole ennen sitä kerennyt toteutumaan. Uskon vakaasti, että Suomen johtopuolueet tulevat vaihtumaan toisiin puolueisiin vaaleissa ja uuden hallituksen tulevan perumaan tämän hallituksen seko päätöksiä. No tietenkin toivon sen olevan mahdollista.
njien vei hui hai tsing ping

#280 Re: Toivossa on elettävä

03.02.2014 06:53

#279: - Toivossa on elettävä

Toivotaan, että oikeus toteutuu eikä edes nykyinen eduskunta säätäisi tuollaista pakkoliitoslakia. Tuolla Virkkusen kansanäänestyksellä ei ole mitään yhteistä demokratian kanssa. Se on demokratian irvikuva. Muistuttaa jotain Pohjois-Korean ja Kiinan systeemejä, joissa ihmisillä ei oikeasti ole sananvaltaa asioihinsa. Siinä pakkoliitoslaissa meidän siilinjärveläisten asioista alkavat heti päättää kuopiolaiset siis jo ennen liitosta. Kuopio siis saa äänestää, ottaako se Siilinjärven vai ei. Me täällä kirkonkylässä ei sitä voida estää.

Voe voe voe!

#281 Voe voe

03.02.2014 07:31

Tämä on minusta hämmentävää keskustelua, tai no ainakin osittain.
Tuumailin nimittäin tätä logiikkaa jossa Siilinjärven pitää liittyä kun vie Kuopiosta työt ja aiheuttaa työttömyyttä. Siis käy kaupassa Siilinjärvellä. Mutta entäs kun me ostellaan hirveesti nettikaupoista, siis kaikki suomalaiset, ja vielä ulkomaalaisista. Pitääkö meidän siis pakottaa ne liittymään meihin ? Amazon esim taitaa toimia jenkkilässä ja briteissä, niistä saisi suomellekkin kunnon siirtomaat...

PS. Pakko on pahasta
SimoSiilinen

#282 Oman edun ajajat

03.02.2014 13:40

Taas näitä itsekkäitä ihmisiä jotka haluaa hamuta rahaa. Suurin osa taitaa sieltä Siilinjärveltäkin käydä ihan ilomielin kuitenkin Kuopiossa töissä, mutta sehän ei tietenkään liity mitenkään tähän. Ihme sakkia täällä Suomessa, aina oma etu edellä kaikkeen.
vastuullisesti asiansa hoitanut kirkonkylä

#283 Re: Oman edun ajajat

03.02.2014 20:35

#282: SimoSiilinen - Oman edun ajajat

Ei Siilinjärvi halua hamuta rahaa. Jokainen käy ilomielin töissä siellä, missä on itselle, omalle koulutukselle sopiva työpaikka ja jonka on onnistunut useiden hakijoiden joukosta saamaan. Tässä on nyt kyse kahdesta naapuruksesta, joista toinen kadehtii toista naapuria. Syynä kateuteen se, että toinen naapuri on hoitanut asiansa hyvin ja toinen huonommin. Paremmin asiansa hoitanut on nostanut veroäyriäkin, jotta kunnalliset (siis KUNNALLISET) palvelut saadaan turvattua kaikille kuntalaisille. Ketä nimimerkki SimoSiilinen tarkoittaa näillä itsekkäillä ihmisillä, jotka haluaa hamuta rahaa? Vähän tulee mieleen, että onko Kuopio halunnut hamuta rahaa näillä tekemillään kuntaliitoksilla. Mitä Kuopio on näiden liitosten ansiosta netonnut?

sing säng song, viuh!

#284 Re: Voe voe

03.02.2014 20:43

#281: Voe voe voe! - Voe voe

joo, tässä taitaa naurettavan "kansan"äänestysesityksen takana olla pyrkimys muuttaa ja/tai tuhota meidän koko demokraattinen yhteiskuntajärjestys. oon tähän asti miettinyt, että tänne tavoitellaan nyt pohjois-korean tapaista diktatuuria. kirjoituksesi sai aikaan epäilyn: nuo nettikauppaostokset ei taida kuulua pohjois-korean suuntaan? mutta mitä tässä siis tavoitellaan? onko kokoomuksen kuningasajatus saada liitettyä suomi yhdysvaltoihin? yhdeksi osavaltioksi? tosi naurettavaa!

vapaan kunnan ja kuntalaisen ääni

#285 Re: Oman edun ajajat

03.02.2014 20:49

#282: SimoSiilinen - Oman edun ajajat

Nimimerkille tiedoksi ja mietintämyssyyn: jos eduskunta päättää tuon pakkoliitoslain ja tänne järjestetään tuo mokoma ns. kansanäänestys, jossa meidän siilinjärveläisten äänet on yhtä kuin nolla, niin sittenpä en enää anna ääntäni yhdessäkään äänestyksessä. Enkä ole yksin tämän ajatuksen kanssa. Sen jälkeen saavat diktaattorit tai heidän jälkeläisensä päättää asioista ihan niin kuin haluavat ja muutella kuntienkin rajoja oman päänsä mukaan. Tuohon pakkoliitoslakiin loppuu demokratia tässä maassa. Tämän alueen kansanedustajat: tämä on hätähuuto!!!

Ilmainen orja parempi kuin maalainen

#286 Re: Voe voe

03.02.2014 20:59

#281: Voe voe voe! - Voe voe

Niin, ja siirtomaiden myötä saataisiin Kuopioonkin orjia! Ei tarvittais kaupunkiin enää siilinjärveläisiä, lapinlahtelaisia ym. työntekijöitä. Orjat tekee ilmaiseksi työt. Mutta jos sitä orjatyövoimaa rahdataan kaupunkiin enemmänkin, niin eikös sekin voi aiheuttaa työttömyyttä eli saa aikaan työttömyyttä Kuopiossa? Huokailenpa tässä, että mihin kokoomus nyt ajaa tätä meidän yhteiskuntaa???

kauan eläköön vapaa Siilinjärven kirkonkylä!

#287 Re: Oman edun ajajat

03.02.2014 21:06

#282: SimoSiilinen - Oman edun ajajat

Kerropa SimoSiilinen, eikö pakon käyttö ole aina äärimmäistä itsekkyyttä! Suomi on kokenut sodan kauhut, kun iso naapuri on yrittänyt ja saanutkin lopulta pakolla muutettua rajojamme. Nyt kokoomus lähtee ajamaan tätä samaa pakon politiikkaa maassamme. Pieni kuntalainen ei hamua rahaa vaan haluaa vaan kuntansa säilyvän itsenäisenä. Emme me halua luovuttaa päätösvaltaamme Kuopion kaupungille. Mitä se pakko  auttaa Kuopiotakaan? Onkohan tässä kyse Kuopion? kokoomuksen? Virkkusen? Kataisen? Raassinan? arvovallasta?

PUTOUS

#288 Re: Toivossa on elettävä

03.02.2014 21:12

#279: - Toivossa on elettävä

Tässä täytyy vaan toivoa, ettei nykyinen eduskunta säädä tuota pakkoliitoslakia. Myöhemmin lain muuttaminen onkin jo vaikeampaa. Jos nykypäättäjät kaikesta huolimatta säätävät tuon pakkoliitoslain, niin näitä ei kyllä enää valita sinne eduskuntaan jatkoon.

meitä kirkonkyläläisiä viilataan nyt linssiin!

#289 Re: NE JYRÄÄ MEITIN

06.02.2014 19:37

#257: - NE JYRÄÄ MEITIN

Samaa mieltä. Meillä siilinjärveläisillä on korkeampi veroäyrikin kuin Kuopion kaupungissa. Nämä asiat on valintoja. Joku satsaa terveyteen, joku viihteeseen. Mitä ihmettä kokoomus tällä pakon käytöllä tavoittelee? Kunpa meidän alueen kansanedustajat vastaisivat edes jotakin näihin meidän esittämiin kysymyksiin!!! Jos eduskunta hyväksyy tämän demokratiaa pilkkaavan pakkoliitoslain, niin seuraavissa vaaleissa meidänkin  edustajat  näkevät miten heidän käy. "Kyllä kansa muistaa."


Vieras

#290 Kuopio on paras

07.02.2014 12:03

Kuopio on paras ja jos siilinjärvi haluu tehä jotain nettiadresseja sen vuoks nii antimennä
oma maa mansikka, muu maa mustikka

#291 Re: Kuopio on paras

07.02.2014 12:17

#290: - Kuopio on paras

Oot ilmeisesti kuopiolainen?  Jos omaa kuntaasi oltaisiin pakolla liittämässä johonkin isompaan kuntaan, niin etkö usko, että joku teidänkin kaupungissa laittaisi vireille vastaavan adressin? Ja miltähän tuntuisi, jos joku siitä suuremmasta kunnasta vastaisi kuten sinä nyt, että se isompi kaupunki on paras? Eiköhän me jokainen olla sitä mieltä, että oma asuinkunta on paras. Jos se ei enää siltä tunnu, niin eikös silloin asia selviä suorittamalla muutto parempaan paikkaan?


Vieras

#292 JOS PAKKO

07.02.2014 13:27

Kuopio ja Siilinjärvi sekä koko Suomi pakkoliitettiin minun haluni vastaisesti EU:hun. Ainakaan minulla ei ollut yksilönä paljon vaikutusmahdollisuutta ja nyt Suomella saattaa olla vielä edessä Euroopan liittovaltio, jolloin viimeisetkin itsemääräämis oikeudet ja mahdollisuudet ovat menneet. Ymmärrän Kuopiolaisena mikä hätä Siilinjärveläisillä on. Mutta jos Siilinjärven kunnan on pakko liittyä yhteen jonkin sen naapurikunnan kanssa, niin uskoisin Kuopion olevan kuitenkin paras mahdollinen vaihtoehto Siilinjärvelle, vai mitä luulette. Siis JOS ON PAKKO.

joko tässä on edessä pakolaiseksi lähteminen?

#293 Re: JOS PAKKO

07.02.2014 19:35

#292: - JOS PAKKO

Niin niin, mutta kun Suomi pakkoliitettiin EU:hun, niin meillä kaikilla täällä Suomessa oli oikeus antaa äänensä joko puolesta tai vastaan. Eli periaatteessa meillä kaikilla oli silloin edes näennäinen vaikutusmahdollisuus. Toisin on tässä kokoomuksen ajamassa pakkoliitoslaissa. Tässä on tulossa "kansanäänestys", jossa meidän siilinjärveläisten äänillä ei ole mitään merkitystä, kun meitä on huomattavasti pienempi popula täällä kirkonkylässä kuin siellä Kuopion isossa kaupungissa. Olis ihan sama, vaikka se "kansanäänestys" järjestettäisiinkin yksin siellä Kuopiossa. Tulis halvemmaksikin, kun yksi ääni on Virkkusen paperissa hinnoiteltu 20 euron arvoiseksi. Meitä on monta siilinjärveläistä, jotka varmasti boikotoidaan tuollaista "kansanäänestystä". Pelottaa vaan, mitä pakkoja kykypuolue seuraavaksi suunnittelee. Ei olla enää Ruotsin vallan alla, ei olla enää Venäjän tsaarin alla, mutta ollaanko kohta kokoomuksen alla?


Vieras

#294 HAJOITA JA HALLITSE

07.02.2014 20:01

Olen sitä mieltä, että Kokoomuksen harjoittamalla "hajoita ja hallitse" politiikalla on tarkoitus taaskin vain aiheuttaa kansalaisissa eripuraa ja eriarvoisuutta, jolloin Kokoomus voisi taas jatkaa 2015 vaalienkin jälkeen maan pääpuolueena. Kokoomuksella on vakio äänestäjänsä, jotka aina äänestävät 100%:sti. Kokoomuksen saatua muut kansalaiset toisiaan vastaan, alkaa nöyryyttäminen ja vastenmielisyys politiikkaa kohtaan kasvaa, jolloin äänestys halukkuus laskee niin, ettei äänestäjiä riitä monen puolueenkaan takia nostamaan riittävän suuria puolueita kilpailemaan johdosta. Tämäkin kuntaliitos asia on ahneiden Kokoomukselaisten järjestämä tahallinen provokaatio, jolla he pyrkivät saamaan meidät toisiamme vastaan. Minä Kuopiolaisena lupaan olla äänestämättä kuntaliitos asiassa, jos sillä nyt on edes mitään merkitystä. Luulenpa kyllä ettei semmoista äänestystä ole edes tulossa, vaan Kokoomus runnoo asian läpi tuosta vain. Mutta kannustakaamme uutterasti kaikkia äänestämään ainakin eduskuntavaaleissa ja vielä jotain muuta puoluetta kuin kokkareita, että saataisiin Suomeen edes jotain inhimillisyyttä.


Vieras

#295 Re: HAJOITA JA HALLITSE

07.02.2014 20:38

#294: - HAJOITA JA HALLITSE

Kyllähän täällä Siilissäkin tämä tajutaan, ettei tämä pakkoliitoslaki ole kuopiolaisten masinoima juttu, vaan eniten takana on kokoomus. Toivottavasti nyt ihmisten silmät on auenneet seuraavissa eduskuntavaaleissa, ettei enää korville annettaisi arvokkaita ääniämme. Kokoomuksen korvilla on niin valikoiva kuulo.

taidan muuttaa Helsinkiin, jonne kokoomus ei pakkoliitosta suunnittele

#296 Re: Kuopio on paras

08.02.2014 19:23

#290: - Kuopio on paras

Näin taitavat ajatella myös meidän alueen kansanedustajat, jotka tulevat aikanaan päättämään, tuleeko pakkoliitoslaki vai ei. Onpa pahaenteistä, kun eivät nämä kansanedustajamme tuo näkemyksiään esiin. Taitavat "kansan"edustajat  äänestää kokoomuksen "kansan"änestyksen  puolesta. Se on sitten meidän kirkonkylän loppu. Surullista.


Vieras

#297 Re: Kuopio on paras

08.02.2014 20:16

#290: - Kuopio on paras

sää aattelet noin ja se on sun oikeus. me aatellaan toisin ja se on meidän oikeus. mut pakkoliitosäänestykselle me ei voida mitään.


Vieras

#298 Kokoomus, kaiken pahan alku ja toteuttaja

09.02.2014 00:48

Kuntien valtuustojen edustajat ja eduskunnan hallituksen edustajat eivät uskalla sanoa kantaansa asiaan siksi, koska tulossa olevat EU vaalit ja eduskuntavaalit ovat liian lähellä ja he pelkäävät menettävänsä ääniä sanovatpa he mitä vain. No pelko on tietenkin aiheellinen, koska ainakin minä tiedän jo nyt, etten missään tapauksessa äänestä ainakaan Kokoomusta, kaiken pahan alkua ja toteuttajaa. Tiedän maassamme olevan paljon ihmisiä, jotka äänestävät Kokoomusta vain siksi, koska he uskovat kaiken mahdottoman valheen mitä Kokoomuksen propaganda koneisto ikinä keksiikään, mutta muutaman rehellisen nyky hallituksen ulkopuolisen puolueen kertomaa totuutta maamme nykypäivän karmeasta ja lohduttomasta tilanteesta ei haluta uskoa, koska se Kokoomuksen epärealistinen valhe kuulostaa niin paljon paremmalta. Katainen on lähivuodet toitottanut kovaan ääneen, että miten hyvin ja fantastisesti Suomella menee, eikä meillä ole mitään hätää. Nyt kun totuus valkenee kaikessa mahdottomuudessaan pöljimmillekkin, niin taas ne uskovat Kokoomuksen uusiin valheellisiin ja mahdottomiin tilanteen korjaus suunnitelmiin, kuten kuntien yhdistämisellä saataviin etuihin ym. höpöhöpöihin.
haloo, kuuleeko kokoomus?

#299 Re: Kokoomus, kaiken pahan alku ja toteuttaja

09.02.2014 07:37

#298: - Kokoomus, kaiken pahan alku ja toteuttaja

Olet oikeassa. Ja pakon käytön suunnittelu kuvaa tiettyä epätoivoa kokoomuksen leirissä. Haluan uskoa, että vaikka meidän valtaapitävät eivät vastaa täällä heille esitettyihin kysymyksiin, niin silti todennäköisesti joku kansanedustaja tai ainakin hänen avustajansa seuraa tätä kirjoittelua. Jos Sinä kansanedustaja tai ao. avustaja luet nyt tätä, niin vastaapa kysymyksiin: Missä ovat ne tutkimukset, jotka osoittavat valtion talouden paranevan ja kuntalaisten palvelujen saannin paranevan kuntaliitosten avulla? Mikä tutkimus osoittaa, että pakolla liitetyt kunnat alkavat yhdessä tuottaa parempia palveluja ja että väki on sitten tyytyväisempää? Mistä olette löytänyt mallin siihen pöljistä pöljimpään "kansanäänestykseen", joka edeltäisi pakkoliitosta ja jossa äänivalta olisi vain keskuskaupungilla? Mitä ovat ne teidän suunnittelemat palvelupisteet, joita sitten pakolla liitettyjen kuntien välisille tieosuuksille järjestettäisiin kuntalaisten työ- ja asiointimatkojen varrelle? Ehkäpä ne ovat vessoja ja mehupisteitä, kun meille maalaisille tulee sitten pakkoliitoksen jälkeen pidemmät asiointimatkat?  Ja jos nyt et osaa vastata jokaiseen kysymykseen, niin jospa vastaisit edes yhteen, saat itse valita, minkä kysymyksen otat. Vaikka kokoomus pitääkin itseään kaikkien alojen asiantuntijana, niin ei se oikeuta pimittämään tietoa meiltä kuntalaisilta.

maalaishiiri ja lauma

#300 Re:

09.02.2014 11:56

#14: Siilinjärvi parempi -

Joku tuolla totesikin, että toiset kunnat käyttävät kertyvät verotulot palveluihin (siis kunnallisiin) ja toiset käyttävät ne viihteeseen. Siilinjärvellä on veroäyrikin korkeampi kuin Kuopiossa. Miltäs se tuntuu kuopiolaisista, jos pakkoliitoksen jälkeen heti veroäyriä nostetaan? Kun eihän niitä kunnallisia palveluja saada muuten järjestettyä kuin verotuloilla. Onkohan kokoomus mennyt lupailemaan vähän liikoja Kuopion kaupungille? Mikäli niitä hallituksen lupailemia palvelupisteitä pystytetään tuonne moottoritien varteen, niin ei ne tyhjästä sinne ilmesty. Tarvitaan veroeuroja. Meille kirkonkyläläisille tulee sitten pidemmät asiointimatkat, niin tarvitaanhan sinne matkan varrelle levähdyspaikkoja vessoineen ja mehupisteineen. On se Virkkusen porukka ollut nohevaa kun ovat näinkin pitkälle ajatelleet meidän maalaisten hyvinvointia! Kiitos kokoomus!