Nuuskan myynti lailliseksi Suomessa!

Kommentoitu viesti

vesa t
heinola

#20

06.01.2007 00:42

Elina Uutela: nuuska (ruotsalainen), sisältää 8-10 kertaa nikotiinia sen määrän mitä tupakka, mutta nuuskan nikotiinista imeytyy vain murto-osa, joten nuuskaaja saa päivän mittaan saman määrän nikotiinia kuin tupakoitsija. En siis usko, että "nuuskaan jää helpommin koukkuun kuin tupakkaan"

Vastaukset

Tupsu

#258 Re:

2011-02-04 09:51:16

#20: vesa t -  

Savuke sisältää samalla tavalla mitattuna jopa enemmän nikotiinia kuin nuuska. Tyypillinen savuke sisältää 10-12mg nikotiinia, ja nuuskan annospala tyypillisesti 8mg. Tupakoituna nikotiinia tulee elimistöön ensinnäkin *heti*, ja koko savukkeesta n. 10% nikotiinista. Nuuskan nikotiinista vastaava luku on n. 10-20%, mutta vain jos prilla pysyy suussa 2 tuntia. Kun itse lopetin tupakoinnin ja siirryin nuuskaan, huomasin että nuuskaa menee 2prk (annosnuuskaa) per viikko, mutta savukkeita 5 askia viikossa. Nuuskan saatavuus on minulle rajaton, eli en säännöstele. Eli puolet vähemmän nuuskapaloja kuin savukkeita. Kannattaa muistaa, että tupakkatuotteista kun keskustelee, ei se nikotiini ole sitä vaarallisinta, vaan kaikki muu kuin nikotiini. Nikotiini nostetaan esiin, koska se aiheuttaa riippuvuutta myös niille muille enemmän haitallisille aineille jotka ovat tupakkatuotteissa. Savukkeissa vaarallisia aineita on monta kertaa enemmän.

 

Suusyövästä sanoisin sen, että jos tarkemmin katsoo syöpää saaneiden käyttöä, nehän yleensä käyttää 1-2 purkkia irtonuuskaa (irtonuuskapurkissa on 45g ja annosnuuskapurkissa 24g) *päivässä*.

 

Lisäksi ruotsalaisen nuuskan nitrosamiinitasot ovat modernin valmistustekniikan avulla laskenut 20 vuodessa 90%.