Dalton Alpakalle elämä

Kommentoitu viesti

Oululainen

#17 Elävän eläimen voi testata !

06.08.2011 19:08


Eviran omilla sivuilla neuvotaan miten tuberkuloositesti elävälle alpakalle tehdään. Karanteenitilana voisi toimia hevostila. ALPAKKAA EI SIIS TARVITSE TAPPAA !

Oulun virkaeläinlääkärit eivät välitä eläimistä, sen me oululaiset eläinten ystävät olemme monesti kokeneet, kun olemme yrittäneet saada apua kärsiville eläimille.

Minusta eläimen omistajan kannattaa soittaa heti maanantaina eduskunnan oikeusasimiehelle tai valtioneuvoston oikeuskanslerille ja kertoa läänineläinlääkärin ammattitaidottomuudesta. Siitähän tässä on kyse, eläintähän ei ole salakuljetettu vaan inhimillisen erehdyksen vuoksi tuberkuloositestí on jäänyt ottamatta. Ko. virastoissa on järkeviä henkilöitä, joten heiltä kannattaa pyytää apua. Apu on ilmaista !

Tietääkö kukaan, kuka ihana yksityiseläinlääkäri olisi ottanut näytteen? Kuka läänineläinlääkäreistä kävi paikalla?

Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2011-08-07 09:34:38



Vieras

#38 Re: Elävän eläimen voi testata !

2011-08-08 00:26:07

#17: Oululainen - Elävän eläimen voi testata ! 

 moi, paikalla käynnyt läänineläinlääkäri oli Hanna Lounela, hän on viransijainen. varsinainen läänineläinlääkäri on Hankonen,. Testin olisi suostunut ottamaan Lakovaara.


Vieras

#65 Re: Elävän eläimen voi testata !

2011-08-10 10:09:45

#17: Oululainen - Elävän eläimen voi testata ! 

Tuberkuloositestiä ei "oteta", vaan se tehdään pistämällä ihon alle tuberkuliiniä eli sitä taudin aiheuttajaa. Alpakoilla se tarkoittaa, että toiseen kainalopoimuun pistetään lintu- ja toiselle puolelle nautatuberkuliinia. Sitten odotetaan kolme päivää ja tarkistetaan mittauksin tuliko ihoon merkittäviä muutoksia. Jos sille nousee vähintään tietyt mitat täyttävät patit tai tulee muita kunnollisia ihoreaktioita, se voidaan määrätä lopetettavaksi ja sitten ruumiinavauksessa todetaan oliko sairas vai ei. Vahingon kärsii AINA maahantuoja ja lain mukaan maahantuoja vastaa aina myös 6 kk ajan kaikista välittömistä ja välillisistä vahingoista, myös silloin kuin esim. vierailija tilalla käytyään kuljettaa kengissään tarttuvan pöpön ja se leviää muille tiloille. Tähän ei ole mitään euromääräistä ylärajaa, joten riskit ovat valtavat ellei tiedetä mitä tehdään!

Ongelma näissä sinänsä simppeleissä testeissä on mm. se, ettei nykypäivän eläinlääkärit ole koskaan näitä joutuneet tekemään, joten jos he töpeksivät, on alpakan ja omistajansa oikeusturva pahasti vaarassa. Maahantuontiin siis liittyy ihan todellisia riskejä eikä sellaisen toteuttaminen kaikkinensa vaadi pelkästään Eviran tuontiehtojen, vaan myös jonkin verran eläinlääkinnän ja kamelidien testausasioiden tuntemusta. Eläinlääkärit näistä nimittäin eivät paljoakaan tiedä.

Ja vielä yllä kirjoittaneille selvitykseksi: maahantuontisäädökset muuttuivat 1.1.2011 alkaen ja vasta tänä vuonna tuoduille eläimille on tuo 12 kk vaatimus pitää ne määränpäätilalla. Tässä ON todellakin kyseessä laiton maahantuonti, jos myyjä ei ole rekisteröitynyt maahantuojaksi etukäteen (jolloin olisi saanut tarkat toimintaohjeet) eikä hakenut maahantuontilupaa MMM:n Kala- ja riistaosastolta = useita pykäliä rikottu kerralla. Myöskään ruotsalainen eläinlääkäri ei ole toiminut EU-säännösten mukaan, jos on antanut maastavientiluvan eläimelle, jolle ei ole tehty tuberkuloosi- IBR- ja bruselloositestejä. Tuberkuloosi voi _teoriassa_ tarttua ihmiseenkin, ja kaikki kolme testattavaa tautia muihin märehtijöihin. Siksi testausvaatimus on ehdoton.

Nyt tosiaan vahinko on jo tapahtunut, joten kannatan tappamisen sijaan myöskin Daltonin pitkää eristystä Suomessa, jonka aikana testit tehdään. Ennen karanteenin alkua pitäisi kyllä Lehdon hankkia sille joku edullinen ruunapoika kaveriksi, sitä EI SAA PITÄÄ ILMAN LAJITOVEREITA! Ja se on sitten p-puhetta, että kaikki alpakat Suomessa maksaa tonnitolkulla, hintahaitari on 1 000-10 000 euroon ihan eläimen tyypistä, laadusta, käyttötarkoituksesta ja näytöistä riippuen.


Vieras

#347 Re: Elävän eläimen voi testata !

2011-12-05 13:33:56

#17: Oululainen - Elävän eläimen voi testata !

 

Kannattaaa ilmottaa läänineläinlääkärille jos eläinlääkärit eiväät hoid hommaansa ja sitten niillekkin löytyy ylempitaho.

Ja aina voi olla yhteydessä SEY ja paikallisiin eläinsuojelu yhdistyksiin