EI Tom of Finland -postimerkkiä Suomeen!

Kommentoitu viesti


Vieras

#1948 Re: Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

29.05.2014 20:35

#1943: - Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

"miksi "kaikkivaltias" olento ei nähnyt jo ennalta että hänen "täydelliseksi" suunnittelema maailmansa lankeaa miltei heti raamatun alkulehdillä."

Kyllä  Jumala tiesikin ennalta, että ihmiskunta lankeaa syntiin. Hänellä oli suunnitelma ihmiskunnan pelastamista varten. Saat jälleen vastauksen lainauksia käyttäen.

http://www.gen.fi/Biblestudy/studydetails.html?id=17

EEVA USKOI SYNNYTTÄNEENSÄ MESSIAAN

"Tiedätkö, kuka on ensimmäinen henkilö Raamatussa, joka uskoi synnyttävänsä Jumalan paratiisissa lupaaman siemenen, joka tulee murskaamaan käärmeen pään? Se on Eeva. "Ja mies yhtyi vaimoonsa Eevaan; ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Kainin ja sanoi: 'Minä olen saanut pojan Herran avulla'." (1. Moos. 4:1)

Neljännen luvun ensimmäisessä jakeessa miehen ja Eevan yhtymisestä käytetty ver­bi (hepr. jādá‛ יָדַע) tarkoittaa tietämistä ja tun­temista. Sananmukaisesti: "Mies tunsi vaimonsa Eevan." Sukupuo­liyh­teydessä on siis kysymys toi­sen syvästä ja kokonais­valtai­sesta tunte­misesta, ei vain jostakin fyysisestä ak­tista. Huomattava on myös, että mies yhtyi vaimoonsa, nimenomaan siis omaan vaimoonsa, jonka Herra oli hänen luokseen ensin taluttanut. Vrt. isän tapa luovuttaa tyttärensä sulhaselle!

Luther selittää: "Synnin johdosta kuolemaan langenneella Aadamilla oli lupaus, jonka olemme edellä kuulleet: kuoleman alaisesta lihasta tulee hänelle syntymään elämän oksa (so. vaimon siemen, toim. huom.). Näin ollen hän ymmärsi, että hänen on jatkettava sukua, varsinkin kun siunausta: "Kasvakaa ja lisääntykää" ei ollut kumottu, vaan se oli jälleen vahvistettu lupauksessa siemenestä, jonka oli määrä murskata käärmeen pää. Aadam ei siis yksinkertaisesti yhtynyt vaimoonsa Eevaan, niin kuin saatamme arvella, yksinkertaisesti lihan kiihkosta, vaan häntä ajoi siihen välttämätön pakko saavuttaa pelastus siunatun siemenen avulla." Ensimmäisen Mooseksen kirjan selitys 1-7, s. 227."
....

"Jumalan paratiisissa syntiinlankeemuksen jälkeen antama lupaus puhui nimenomaan vaimon siemenestä (hepr. zä́ra‛ זֶרַע), ei miehen. Tämä on ainoa kohta koko Pyhässä Raamatussa, kun puhutaan vaimon siemenestä. Kaikkialla muualla puhutaan miehen siemenestä. Syvimmältään tämä tarkoittaa yksin vaimosta, ei miehestä, syntyvää käärmeen pään murskaajaa.

Messiaan syntyminen neitseestä on avoimesti ja peittelemättä ilmoitettu vasta paljon myöhemmin profeetta Jesajan kautta. "Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel." (Jes. 7:14). Ilman miestä tapahtuva Messiaan sikiäminen on jo kuitenkin kätketysti ilmoitettu tässä ns. alku- eli protoevankeliumissa (1. Moos. 3:15)."

1 Moos.3:15 15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

jatkuu...

 



 

Vastaukset


Vieras

#1949 Re: Re: Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

2014-05-29 21:10:15

#1948: - Re: Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

http://vastaus.net/fi/kysy-raamatusta

"Miksi Jumala loi ihmisen, joka lankeaa syntiin?

Kun Jumala on kaikki valtias, eikä hänelle ole mikään mahdotonta, niin muksi hän ei voinut tuhota sa-tanaa heti ja pelastaa ihmiset?

Miksi Jumala on luonut pahan?
Jos Jumala on kaikki tietävä, eikä virheitä tee, niin miksi Jumala loi ihmisen, jokaa lankeaa syntiin.

Eikös Jumala senkin jo etukäteen tiennyt?"


Markku Jokinen vastaa:

"Sa-tanan lankeemuksesta ennen ihmisen luomista on joitakin viitteitä Raamatussa(esim. Hes.28, Jes 14). Joka tapauksessa tämä syntiinlangennut enkeliruhtinas on paratiisissa houkuttelemassa vastikään luotua Jumalan kuvaa omaan leiiriinsä senjälkeen kun hänet oli karkoitettu taivaasta maan päälle(Luuk. 10:18).

Jumala ei siis luonut pahaa, vaan hän loi kaiken hyväksi. Kysymys on valinnasta ja siitä, suostuuko luotu olento,enkeli tai ihminen sille paikalle luomakunnassa, jonka Jumala rakkaudessaan ja viisaudessaan on hänelle antanut. Sa-tana eli Kointähti tai Lucifer ei tähän suostunut, vaan ylpistyi ja alkoi kapinoida haluten Jumalan asemaan.

Jumala antaa ihmisen kohdata saman houkutuksen. Syy liittyy varmaankin siihen, mitä on aito rakkaus. Se ei ole "ohjelmoitua", vaan sen on noustava omasta sydämestä. Ihmisen oli kohdattava kysymys: Suostunko asemaani luotuna, rakkaana Jumalan kuvana ihanassa paratiisissa samalla kunnioittaen ennen kaikkea Jumalaa? Onko Isä Jumala KAIKEN yläpuolella ja suostunko siihen ehdoitta? Ihmisen vastaus oli järjetön mutta se oli ja on edelleen EI, kuten sa-tanallakin. Me olemme täysin itse vastuussa tästä valinnasta sekä osana ihmiskuntaa että yksilöinä.

Sa-tana, kuten kuolemakin, tuhotaan eli vangitaan helvettiin ikuisiksi ajoiksi maailman päättyessä.Ihminen suostui sa-tanan liittolaiseksi syntiinlankeemuksessa ja saa kärsiä liittolaisensa toiminnasta maailmassa. Sa-tanahan on syntisen maailman valtias(Matt. 4:8-9).Jos siis paha tuhottaisiin maailmasta juuri nyt, yksikään ihminen ei jäisi eloon.
Syntiinlankeemuksen tapahduttua Jumala alkoi välittömästi toimia rakkautensa mukaan eli Hän alkaa toimia ihmisen auttamiseksi ja ennen kaikkea pelastamiseksi Sa-tanan vallasta ja ikuiselta kadotukselta. Jumala etsii (1.Ms.3:9),lohduttaa ja antaa lupauksen pelastumisesta(15), pukee(21) sekä estää lopullisen tuhon(22). Miksi sitten Jeesus ei syntynyt heti Aadamin ja Eevan aikaan, sitä emme tiedä. Aikataulu oli silti oikea(esim. Rm. 5:6).

Jumala on Raamatun mukaan todellakin kaikkitietävä eli Hän on nähnyt ja näkee tulevan. Se on kuitenkin eri asia kuin ennaltamäärääminen varsinkin kun puhutaan yksittäisen ihmisen pelastumisesta. Muutoinhan joudumme niin sanottuun kaksinkertaiseen ennaltamääräämisoppiin(Jumala määrää toiset suoraan helvettiin ja toiset taivaaseen) joka ei kuitenkaan näytä olevan Raamatun sanoma."

Vielä yksi linkki, jos joku haluaa tutustua. Aiheena: Sa-tana ei yllättänyt Jumalaa.
"Ennen maailman perustamista Jumala suunnitteli sotasuunnitelman voittaakseen vihollisen. Herra loisi ihmisen omaksi kuvakseen. Hän antaisi ihmiselle vapaan tahdon. Siksi ihmistä tultaisiin koettelemaan. Todellakin: hänet asetettaisiin aivan keskelle taistelukenttää, lähelle sa-tanan tukikohtaa......."

Dawid Wilkerson....http://www.tscpulpitseries.org/finnish/ts031103.htm

Hyvää Yötä, Jeesus myötä!