Halkian koulun lakkauttaminen

Kommentoitu viesti


Vieras

#3

04.09.2014 08:56

Halkian koulun lakkauttamisella säästetään kunnan 3,3 miljoonan euron säästötarpesta noin 10 000-30 000 € kunnanjohtajan mukaan. Käsittämätöntä. Kunnan veroprosentin nostolla tienattaisiin noin 750 000€, mutta valtuusto ei säästötarpeesta huolimatta nostanut veroprosenttia kuin alle puolella prosentilla tänäkään vuonna -ennemmin lakkautetaan palveluita ja kouluja! Vedottiin siihen, että neliöitä oppilasta kohden Pornaisissa on liikaa. Juurihan on rakennettu uusi Mikael Agricolan koulu ja Laukkosken koulu on myynnissä -onko nämä neliöt tässä laskennassa mukana, sitä kunnanjohtaja ei kertonut. Uskaltaisiko Pornainen olla kunta, jossa neliöitä ON enemmän kuin muualla eli lasten hyvinvointi menisi laskennallisten neliöiden ohi? Tätäkin voisi markkinoida, tästä voisi olla ylpeä. Kunnanjohtaja vetosi myös siihen, että kuntaan ei muuta kukaan, jos veroprosenttia nostetaan -herätän kysymyksen: KUKA tekee muuttopäätöksen kunnan veroprosentin mukaan? Miksi emme siis kaikki asuisi Kauniaisissa? Kunpa Porniasten kunta uskaltaisi olla aktiivinen edelläkävijä muiden kuntien joukossa ja sanoa mm. kyläkoulujen lakkauttamiselle EI, etenkin kun on kyse harvinaisesta Vihreän Lipun koulusta, kuten Halkian koulu. Tätäkin koulua ja sen toimintaa markkinoimalla, voitaisiin HELPOSTI saada näkyvyyttä ja muuttoliikettä kuntaan! Pornainen on upea maalaispitäjä ja se on se syy, miksi monet ihmiset tänne muuttavat. Arvomaailma on muuttumassa ja tällainen maalaispitäjä lähellä Porvoota ja pääkaupunkiseutua tulisi olemaan kovaa valuuttaa tulevaisuudessa, kunhan sen arvo ymmärrtettäisiin. Kunnalla pitäisi olla visiointikykyä ja hyvä tulevaisuudensuunnittelija, joka markkinoisi kuntaa juuri näillä eduilla mitä maaseudun rauha, lähiruoka, ympäristötietoisuus, turvalliset kyläkoulut ynnä muut vastaavat toisivat mukanaan.

Toivon kunnan päättäjille rohkeutta tehdä tulevaisuuden kannalta pitkäjänteisiä ja kestävän kehityksen mukaisia päätöksiä. Halkian koulun lakkauttaminen ei ole tällainen päätös, vaan lyhytnäköinen jippo, jonka säästöt ovat kyseenalaiset.

Vastaukset


#10 Re:

2014-11-09 15:24:18

#3: -  

 No voi voi, jokaisen pitää ymmärtää että isoa koulukiinteistöä jossa on isot kulut ei vaan ole varaa pienen kunnan ylläpitää 3-4 luokan takia, onhan sitä kautta aikoihin lapset joutuneet kulkemaan pitkiä koulumatkoja nyt on sentään koulukyydit, aina vaan ollaan vaatimassa lisää, rahaa kun ei tipu taivaasta, jokaisen pitää olla valmis ryhtymään talkoisiin jotta kunta pysyy elinvoimaisena, monasti ihmettelen miten on ihmiset aikoinaan pärjännyt kun ei ollut kyytejä ja lapset tosiaankin joutui kävelemään pitkiä matkoja, nyt ei ole kysymys siitä. Onko nyt ihmiset heikompaa ainesta, kaikki pitää olla nenän edessä ja tulla mulle heti kaikki. HÄVETKÄÄ