Halkian koulun lakkauttaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Halkian koulun lakkauttaminen.


Vieras

#1

21.08.2014 19:00

Kaikki mukaan Halkian koulun pelastamisen puolesta.

Vieras

#2

22.08.2014 06:42

No johan nyt on kumma. Onko se muka halvempaa kuljettaa niitä koululaisia kunnan piikkin taksilla sitten Mäntsälään tai Pornaisiin. Ei se ole todellakaan halpaa. Missään tapauksessa ei saa lakkauttaa Halkian koulua.

Vieras

#3

04.09.2014 08:56

Halkian koulun lakkauttamisella säästetään kunnan 3,3 miljoonan euron säästötarpesta noin 10 000-30 000 € kunnanjohtajan mukaan. Käsittämätöntä. Kunnan veroprosentin nostolla tienattaisiin noin 750 000€, mutta valtuusto ei säästötarpeesta huolimatta nostanut veroprosenttia kuin alle puolella prosentilla tänäkään vuonna -ennemmin lakkautetaan palveluita ja kouluja! Vedottiin siihen, että neliöitä oppilasta kohden Pornaisissa on liikaa. Juurihan on rakennettu uusi Mikael Agricolan koulu ja Laukkosken koulu on myynnissä -onko nämä neliöt tässä laskennassa mukana, sitä kunnanjohtaja ei kertonut. Uskaltaisiko Pornainen olla kunta, jossa neliöitä ON enemmän kuin muualla eli lasten hyvinvointi menisi laskennallisten neliöiden ohi? Tätäkin voisi markkinoida, tästä voisi olla ylpeä. Kunnanjohtaja vetosi myös siihen, että kuntaan ei muuta kukaan, jos veroprosenttia nostetaan -herätän kysymyksen: KUKA tekee muuttopäätöksen kunnan veroprosentin mukaan? Miksi emme siis kaikki asuisi Kauniaisissa? Kunpa Porniasten kunta uskaltaisi olla aktiivinen edelläkävijä muiden kuntien joukossa ja sanoa mm. kyläkoulujen lakkauttamiselle EI, etenkin kun on kyse harvinaisesta Vihreän Lipun koulusta, kuten Halkian koulu. Tätäkin koulua ja sen toimintaa markkinoimalla, voitaisiin HELPOSTI saada näkyvyyttä ja muuttoliikettä kuntaan! Pornainen on upea maalaispitäjä ja se on se syy, miksi monet ihmiset tänne muuttavat. Arvomaailma on muuttumassa ja tällainen maalaispitäjä lähellä Porvoota ja pääkaupunkiseutua tulisi olemaan kovaa valuuttaa tulevaisuudessa, kunhan sen arvo ymmärrtettäisiin. Kunnalla pitäisi olla visiointikykyä ja hyvä tulevaisuudensuunnittelija, joka markkinoisi kuntaa juuri näillä eduilla mitä maaseudun rauha, lähiruoka, ympäristötietoisuus, turvalliset kyläkoulut ynnä muut vastaavat toisivat mukanaan.

Toivon kunnan päättäjille rohkeutta tehdä tulevaisuuden kannalta pitkäjänteisiä ja kestävän kehityksen mukaisia päätöksiä. Halkian koulun lakkauttaminen ei ole tällainen päätös, vaan lyhytnäköinen jippo, jonka säästöt ovat kyseenalaiset.

Halkian Mutsit ja Faijat ry

#4 Vielä kerkeää nimeään kirjoittamaan !!!

26.09.2014 06:29

Halkian Mutsit ja Faijat ry:n porukkaa löytää vielä tänään Pornaisten K-Kaupan pihalta keräämässä nimiä adressiin Halkian koulun säilyttämisen puolesta.

Paperiversio (noin 350 nimeä) sekä nettiadressiin tulleet (344) nimet toimitetaan kunnan johtajalle viikolla 43, ennen valtuuston kokousta !

Tämän jälkeenkin nettiadressi edelleen käytössä ja voit nimesi tänne laittaa.

Yritämme saada 1000 nimeä kasaan ennen valtuuston kokousta (lokakuun lopulla), joten NYT ALLEKIRJOITTAMAAN ja haastamaan ihmisiä tähän adressiin.

Ajattelija

#5

22.10.2014 12:22

Onhan sitä Laukkoskeltakin aikoinaan purettu vanha hirsikoulu pois uuden homekoulun tieltä. Nyt etelästä lakkautetaan 2 koulua. Uusi Mika Waltarin koulu toki saadaan tilalle, mutta kuitenkin. Vanhoissa kouluissa ei ole ollut muistaakseni erillisiä tiloja kuvikselle tai käsitöille, muistaakseni vasta 2000-luvun alussa Laukkoskelle saatiin erillinen puutyöluokka, sitä ennnen höyläpenkit otettiin esiin liikuntasalin varastosta ja käytön jälkeen laitettiin takaisin. Hyvin tultiin toimeen. Liikuntasalit eivät ole kummassakaan koulussa olleet käytössä vuosiin.

Täytyy muistaa, että kuitenkaan kunnan pohjoispäädystä ei ole kokonaan koulu katoamassa, vaan uudehkossa Parkkojan koulussa voivat lapset opintojaan jatkaa. Siellä voidaan tilaratkaisuilla saada lapset mahtumaan, eli ei taida tulla siitäkään ongelmaa kunnalle. Niin, ja joutuvathan nyttenkin pienen kyläkoulun koululaiset siirtymään kolmannella luokalla tuohon "isoon" Parkkojan kouluuun, joten miten ihmeessä voisi olla ihan surkea ratkaisu yhdistää kyseiset koulut?

Voisihan se olla huonomminkin. Tämän kokoisessa kunnassa, jossa välimatkat ovat pieniä, riittäisi nykymittapuun mukaan yksi iso koulu keskellä pitäjää. Sillä eihän Parkkojan perukoilta ole kuin alta 15 km Pornaisten keskustaan, eikä Laukkoskenkaan reuna-alueilta keskustaan ole kuin 10 km. 


 

Halkian Mutsit ja Faijat ry

#6 MIELENOSOITUS !!!!

24.10.2014 06:00

 

Halkian Mutsit ja Faijat ry

 

jatkaa taisteluaan Halkian koulun säilyttämisen puolesta sekä taistelee, jotta kunnanhallituksen esittämää talouden tasapainottamisohjelmaa ei tulla hyväksymään, ainakaan sellaisenaan.

 

Valmistelemme parhaillaan uutta vetoomusta kunnanvaltuustolle talouden tasapainottamis-ohjelmaa vastaan.

 

Lisäksi järjestämme asian tiimoilta mielenosoituksen ennen kunnan valtuuston päätöstä.

 

 

 

MIELENOSOITUS

 

Kunnan talouden tasapainottamisohjelmaa vastaan

 

 

 

AIKA: MAANANTAINA 27.10.2014 KLO: 17.45-18.30

 

PAIKKA: KUNNANTALON PIHAMAA

 

 

 

Tervetuloa paikalle kaikki, joita asia erityisesti koskee (lapsiperheet, nuoret, yhdistykset, Pornaisten pohjoispäädyssä asuvat) sekä asiasta kiinnostuneet!

 

 

 

Toivomme etenkin paljon perheitä lapsineen ja nuorisoa saapuvaksi paikalle!

 

 

 

Haastamme kaikki paikalle tulijat tekemään oman plakaatin/plakaatteja asian tiimoilta, joissa ilmenee oma huolenaiheenne talouden tasapainottamisohjelmassa. Me teemme ison kyltin, jossa lukee ” KUNTALAISTEN HUOLENAIHEET”. Voit esim. kirjoittaa A4 paperille vain sanan ”lapsen koulumatka” tai ”kouluruokailu”. Ideoita tähän saatte pian julkistettavasta vetoomuksestamme, joka luettavissa adressit.com-nettiosoitteessa, Facebookissa (Halkian Mutsit ja Faijat ry) sekä Helmi-reissarissa ja Porstuassa. Kylttien ei tarvitse olla hienoja tai massiivisia, vaan riittää, kun siitä huolenaiheenne saa selville. Hienoa olisi, jos voisitte osallistaa perheenne lapset plakaattien tekoon, jotta hekin pääsisivät itse vaikuttamaan omalta osaltaan heitä koskevissa asioissa!

 

 

 

Ohjeistamme kaikkia käyttäytymään asiallisesti ja varomaan paikallista liikennettä. Kulkua kunnantalolle tai muihin kiinteistöihin ei tule estää!

 

Emme vastaa mahdollisista järjestyshäiriöistä.

 

 

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.10.2014 06:03



Vieras

#8

26.10.2014 18:05

Halkian koulu on koko kylän SYDÄN, lapsiperheiden turvasatama joka tarjoaa pienille esikouluikäisille lapsille turvallisen ympäristön alottaa koulunsa.
Lopetus olisi kylän lopullinen kuolema ja lapsiperheet joita tänne on muuttanut runsaasti muuttavat muualle.

Vieras

#9

26.10.2014 18:49

Aiheellinen kommentti koulun lopettamista vastaan. Olen asunut 50 vuotta Halkiassa ja 3 lastamme on käynyt koulunsa täällä, samoin itse istunut vaalilautakunnassa monet vaalit ja olen sitä mieltä, että koulu on tarpeellinen edelleen ja varmaan edullisemmin toimiva kuin monet muut koulut kunnassamme.

#10 Re:

09.11.2014 15:24

#3: -  

 No voi voi, jokaisen pitää ymmärtää että isoa koulukiinteistöä jossa on isot kulut ei vaan ole varaa pienen kunnan ylläpitää 3-4 luokan takia, onhan sitä kautta aikoihin lapset joutuneet kulkemaan pitkiä koulumatkoja nyt on sentään koulukyydit, aina vaan ollaan vaatimassa lisää, rahaa kun ei tipu taivaasta, jokaisen pitää olla valmis ryhtymään talkoisiin jotta kunta pysyy elinvoimaisena, monasti ihmettelen miten on ihmiset aikoinaan pärjännyt kun ei ollut kyytejä ja lapset tosiaankin joutui kävelemään pitkiä matkoja, nyt ei ole kysymys siitä. Onko nyt ihmiset heikompaa ainesta, kaikki pitää olla nenän edessä ja tulla mulle heti kaikki. HÄVETKÄÄ


#11 Re:

09.11.2014 15:25

#2: -  

 Kumpa olisikin vaan kysymys pelkästä kuljetusmaksusta. HERÄTKÄÄ

täti

#12 Re:

09.11.2014 15:33

#8: -  

 Tuskin sentään kylä kuolee, muualle sitten vaan asumaan jos muksua ei voi viedä muualle kouluun