Kroonisen väsymysoireyhtymän (CFS) tutkimus ja asianmukainen hoito aloitettava välittömästi Suomessa

Kommentoitu viesti

anonymius

#6 Mitä tällä adressilla haetaan?

29.09.2014 06:57

Tässä ei ole sairaudesta nykypäivän suomalaisten asiantuntijoiden tietoa esitelty, ei yhtäkään asianmukaista ja varmaa tietoa sairaudesta lääkäreiltä eikä edes sitä, miten Suomessa tähän käypähoitona suhtaudutaan. Miksi tämä adressi kiertää ja mitä tällä halutaan saada aikaan? Miten voidaan tutkia ja VÄLITTÖMÄSTI aloittaa hoito sairaudessa, jonka mekanismia ja syntyä ei tunneta, sairaudessa, josta ei ole suomalaista nykyhetken tutkimustietoa olemassa, ei tutkimuksiakaan? Kenelle tämä adressi on osoitettu? Poliittisille päättäjillekö, kadunmiehelle, CFS:ää sairastaville? Kaksi lausettako riittää valistukseen? 

Vastaukset

Ellu

#7 Re: Mitä tällä adressilla haetaan?

2014-09-29 09:24:14

#6: anonymius - Mitä tällä adressilla haetaan?  Addressilla haetaan sairastuneille samoja etuuksia kuten muillekkin sairauksille. Niin yksinkertaista se on. Tietoa saa googlesta mm. tutkimuksista jne.

Minä vaan.

#9 Re: Mitä tällä adressilla haetaan?

2014-09-29 09:59:03

#6: anonymius - Mitä tällä adressilla haetaan? 

 Suomessa on kourallinen sairauteen perehtyneitä lääkäreitä. Olisi toki hyvä, että adressissa esiteltäisiin alussa sairauteen liittyvää tietoa. On kuitenkin olemassa asianmukaista tietoa sairaudesta, mutta harvemmin suomeksi kirjoitettuna. Käypähoitosuositus on olemassa, mutta sitä ei noudateta, eikä se oikeasti palvele somaattisen sairauden hoitoa millään tavalla - on varmaan myös se syy miksi sitä käypähoitosuositusta ei juurikaan noudateta. On olemassa tutkimusmenetelmiä, joita CFS:n diagnostiikassa voitaisiin käyttää, mutta niitä ei käytetä. Sairaita voidaan hoitaa kokeellisilla menetelmillä, jos riittävään näyttöön perustuvia hoitomenetelmiä ei ole. Tässä tapauksessa siihen riittävään näyttöön ei riitä se, että on tutkimustuloksia joidenkin hoitojen tai lääkkeiden hyödyllisyydestä, kun suomalaislääkärit katsovat, että CFS:n tutkimuksen otoskoot ovat olleet liian pieniä. Onko se sitten syy jättää neurologiseen sairauteen sairastuneet potilaat täysin hoidon ulkopuolelle? Tutkimusta siis sairauden hoidosta tarvitaan ja sitä ei ole tehty täällä Suomessa yhtään. Potilaat tarvitsevat myös hoitoa, jos ei ole riittävään tutkimusnäyttöön perustuvia hoitomenetelmiä, niin silloin olisi vähintäänkin suotavaa käyttää sellaisia hoitomenetelmiä, joista on olemassa vähäistä tutkimusnäyttöä. Ei ole varmaan sairastuneiden vika, että tutkimuksien otoskoot ovat olleet suomalaislääkäreiden mielestä liian pieniä.

Mina

#10 Re: Mitä tällä adressilla haetaan?

2014-09-29 10:21:11

#6: anonymius - Mitä tällä adressilla haetaan? 

 Eli käytännössä voi sanoa, että asiantuntemuntemusta ja asiantuntevaa hoitoa ja palvelua saa vain ja ainoastaan yksityiseltä sektorilta. Julkinen terveydenhuollon sektori ei kanna CFS:ään sairastuneiden hoidosta mitään vastuuta, ei myöskään tutki sairautta asianmukaisin menetelmin. Potilailla on täällä suomenmaalla oikeus hyvään ja asianmukaiseen hoitoon. CFS:ään sairastuneiden kohdalla tämä hyvän hoidon saaminen ei millään tavalla toteudu. Rahapussin tilanteesta on kaiketi kiinni, että saako tässä maassa ylipäätään minkäänlaista hoitoa, jos sairastaa ko sairautta. Kaikilla ei ole varaa yksityisesti hoidattaa tätä sairautta ja hoidon tasa-arvoisuus ei siten toimi. Nämä, jotka ovat täysin hoidon ulkopuolella ovat myös yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa. Toki, jos tässä maassa halutaan tukea toimeentulotuella elämistä, niin asiaan voidaan jättää puuttumatta - Olisi kuitenkin kaikkein fiksuinta, että tässä maassa tuettaisiin ihmisten terveyttä, jotta nämä nykyisin hoidon ulkopuolella olevatkin voisivat kenties suurimmalta osalta kuntoutua ja palata työelämään. Itse kirjoittajana olen ollut toista vuotta poissa työelämästä, ja kohta pääsen sosiaalitoimiston asiakkaaksi. Se ei ole varmasti kenenkään edun mukaista tukea sosiaalitoimen kautta tätä sairastamista, kun sairastuneellekin olisi mukavampi olla vaikka siinä toimintakyvyssä, että pystyisi itse huolehtimaan omasta toimeentulosta.