Ei lukukausimaksuehdotukselle!

Kommentoitu viesti

Realisti

#19 Otsikko

12.11.2014 08:44

Poliitikkojen ja yritysten kannalta pitäisi ottaa pää pois hanurista ja keskittyä työpaikkojen tekemiseen ja kannustaa myös kv-opiskelijoita yrittäjyyteen. Nykyisten oleskelulupapituuksien ja muiden pohjalta osa joutuu valmistumisensa jälkeen lähtemään Suomesta vaikka haluaisivat jäädä. Onneksi noin 50% jää töihin ja n 70% haluaisi jäädä.

 

tässä keskustelussa halutaan tarkoituksenomaisesti unohtaa fakta että lukukausimaksuja on kokeiltu ja seurauksena ei ole ollut senttiäkään hyötyä kouluille tai valtiolle tai opiskelijoille. Byrokratia on kasvanut ja hallintokulut vievät enemmän rahaa kuin tuovat. Vielä useammin unohdetaan että kv-opiskelija maksaa elämisestään ja oleskelustaan tässä maassa jo vuosittain jonka lisäksi heillä täytyy tilillä olla summa x rahaa jotta oleskelulupa säilyy. Tutkimuksien mukaan opiskelija tuo noin 200 000 euron nettohyödyn.  Voin antaa teille laskutkin jotka osoittavat maksujen typeryyden vaikka maksujen jälkeen 100% opiskelijoista jäisi Suomeen mikä ei tietenkään tapahdu.

Vastaukset


Vieras

#22 Re: Otsikko

2014-11-14 14:02:25

#19: Realisti - Otsikko 

"Poliitikkojen ja yritysten kannalta pitäisi ottaa pää pois hanurista ja keskittyä työpaikkojen tekemiseen ja kannustaa myös kv-opiskelijoita yrittäjyyteen. Nykyisten oleskelulupapituuksien ja muiden pohjalta osa joutuu valmistumisensa jälkeen lähtemään Suomesta vaikka haluaisivat jäädä. Onneksi noin 50% jää töihin ja n 70% haluaisi jäädä.

 tässä keskustelussa halutaan tarkoituksenomaisesti unohtaa fakta että lukukausimaksuja on kokeiltu ja seurauksena ei ole ollut senttiäkään hyötyä kouluille tai valtiolle tai opiskelijoille. Byrokratia on kasvanut ja hallintokulut vievät enemmän rahaa kuin tuovat. Vielä useammin unohdetaan että kv-opiskelija maksaa elämisestään ja oleskelustaan tässä maassa jo vuosittain jonka lisäksi heillä täytyy tilillä olla summa x rahaa jotta oleskelulupa säilyy. Tutkimuksien mukaan opiskelija tuo noin 200 000 euron nettohyödyn.  Voin antaa teille laskutkin jotka osoittavat maksujen typeryyden vaikka maksujen jälkeen 100% opiskelijoista jäisi Suomeen mikä ei tietenkään tapahdu."

 

Harvinaisen hyvä kommentti!