Länsimetron jatkohanke - Sammalvuoren tuhoaminen estettävä

Kommentoitu viesti

kolmaskin kuntalainen

#82 Mikä on adressin tarkoitusperä?

20.11.2014 11:40

Pitkään täällä käytyä keskustelua seuranneena ei voi kuin kummastella, että edelleen tätä adressia allekirjoitetaan vaikka luulisi jo tulleen tässä vaiheessa aika lailla selväksi, ettei sillä ole mahdollista saada aikaan yhtään mitään. Koko adressin lähtökohta on täysin virheellinen koska sen saatesanoissa väitetään Sammalvuoren virkistysalueen tulevan tuhotuksi jos länsimetron varikko toteutetaan kallioon sen alle.  Kuten Länsimetron järjestämässä asukastilaisuudessa kävi selville, tarvitaan koko puustoalueesta vain hyvin pieni alue ajotunnelin avoluiskan toteuttamiseen sekä parin pienen rakennuksen rakentamiseen maan pinnalle. Kaikki muuhan tulee olemaan syvällä peruskalliossa eikä siitä ole sen valmistuttua mitään estettä tai haittaa Sammalvuoren käytölle samalla tavalla kuin ennenkin. 

 

Periaatteessa jollain adressilla saattaisi olla mielipiteen ilmaisun muodossa jotain merkitystä jos huomattava osa kuntalaisia esittäisi tällä tavoin näkemyksensä hankkeesta siinä vaiheessa kun sen suunnittelua valmistellaan. Nyt se on myöhäistä eikä muutaman sadan allekirjoituksilla ole paljoakaan painoarvoa edes suunnittelu- tai kaavoitusvaiheessa. Huolimatta siitä, missä vaiheessa metron suunnittelu ja toteutus on nyt, saa toki jokainen ilmaista huolensa ja mielipiteensä ihan vapaasti sillä keinoin kuin näkee mielestään tarpeelliseksi mutta pitää muistaa, että adressin avulla ei enää tässä vaiheessa saada aikaan mitään muuta kuin turhaa porua.

Vastaukset


Vieras

#87 Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

2014-11-20 21:45:18

#82: kolmaskin kuntalainen - Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 Tähän sanoisin, ettei adressi ole suinkaan ainoa toimenpide Sammalvuoren puolustamiseksi. Katsotaan miten jatkossa käy.


Vieras

#88 Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

2014-11-20 23:03:06

#82: kolmaskin kuntalainen - Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 On huomattava, että hankkeesta on on Helsingin Hao:ssa6 valitusta, yksi KHO:ssa ja yksi Eduskunnan oikeusasiamiehellä. Lisää tarvittaessa lähtee. Monia on tekeillä, sen tiedän.  


Vieras

#94 Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

2014-11-22 01:35:11

#82: kolmaskin kuntalainen - Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 Tämäkin täyttä valhetta, Sammalvuoren itäpuolinen tuhotaan täysin ja pysyvästi tällä hankkeella. Myös Länsialueen käyttö virkistysalueena keskeytyy lähes 10 vuodeksi. Koko alue on kivipölyn ja hirvittävän melun vallassa koko rakennusvaiheen ajan.