Länsimetron jatkohanke - Sammalvuoren tuhoaminen estettävä


Vieras

#76 Re: Re: Sammalvuori säilytettävä luontometsänä!

14.11.2014 03:24

asukas

#77 Re: Re: Re: Sammalvuori säilytettävä luontometsänä!

14.11.2014 05:09

#75: Asiantu - Re: Re: Sammalvuori säilytettävä luontometsänä! 

Sammalvuori ei ole mitään yhteistä omaisuutta vaan sen omistaa Asuntosäätiö ja omistusoikeus on nimenomaan perustuslailla suojattu.

Kaikkien pitää noudattaa lakeja. Lain voiman omaavat maanalainen asemakaava ja lain voiman omaavat rakennusluvat eivät riko lakia, ei edes perustuslakia, mitä sillä nyt kirjoittaja sitten tarkoittaneekin. Näin ollen metrohanke ei tietenkään riko mitään lakia. Mutta kun haluaa vastustaa hanketta niin voi kai sanoa mitä lystää.

Lienee vaikeaa ymmärtää mutta niin vain on, että mikään työmaa ei tässä vaiheessa ulotu kuin pienelle alueelle Sammalvuoren aluetta eli valtaosa säilyy nykytilassa.

Jokainen saa uskoa mitä haluaa jos ei tätä usko.

lainkuuliainen kansalainen

#78 ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!

14.11.2014 09:12

Asuntosäätiö ei omista Sammalvuorta, mutta on suurin maanomistaja.

Asuntosäätiö ei yksin  päätä Sammalvuoren kohtalosta.

Kaavoittajallakin on roolinsa, ja monella muulla instanssilla .

LAKIA TULEE NOUDATTAA.

 

 

 

Ihmettelijä

#79 Re: ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!!

19.11.2014 08:56

#78: lainkuuliainen kansalainen - ASUNTOSÄÄTIÖ EI OMISTA SAMMALVUORTA !!! 

Asuntosäätiö omistaa tilat 1:177 ja 7:71, jotka yhdessä kattavat käytännöllisesti katsoen liki koko puustoalueen Sammalvuoressa. He eivät omista Sammalvuoren länsipuolella olevaa pientaloaluetta. Tämä vain nyt selvyyden vuoksi. Ja kuten aiemminkin täällä on todettu omistamisen oikeus on perustuslailla turvattu. Kaavoituksella voidaan toki alueiden käyttöä sekä maan pinnalla että maan alla säädellä. Aivan laillisesti. Turhaa höpötustä, että Länsimetron toteutus olisi minkään lain vastaista.

Herää myös aiheellisesti kysymys, mitä turhanpäiväisen adressin allekirjoittajat kuvittelevat saavansa aikaan kun vastustavat laillista hanketta silloin kun sitä jo rakennetaan. 

Adressin allekirjoittanut, ei-höynäytettävissä oleva kuntalainen

#80 TÄRKEÄ ADRESSI !!!

20.11.2014 09:52

Allekirjoitettu on.

toinen kuntalainen

#81 Re: TÄRKEÄ ADRESSI !!!

20.11.2014 10:52

#80: Adressin allekirjoittanut, ei-höynäytettävissä oleva kuntalainen - TÄRKEÄ ADRESSI !!! 

 Mutta miksi ihmeessä? Ei sillä allekirjoituksella sen enmpää kuin tarpeettomalla adressillakaan ole sitten niin yhtään mitään merkitystä. Mikä ihme tekee muka tästä adressista yhtään millään tavalla tärkeän? Ensinnäkään Sammalvuorta ei olla millään lailla tuhoamassa. Toiseksi työt ovat jo käynnissä.

On tainnut siis höynäytys taas onnistua kuitenkin.

kolmaskin kuntalainen

#82 Mikä on adressin tarkoitusperä?

20.11.2014 11:40

Pitkään täällä käytyä keskustelua seuranneena ei voi kuin kummastella, että edelleen tätä adressia allekirjoitetaan vaikka luulisi jo tulleen tässä vaiheessa aika lailla selväksi, ettei sillä ole mahdollista saada aikaan yhtään mitään. Koko adressin lähtökohta on täysin virheellinen koska sen saatesanoissa väitetään Sammalvuoren virkistysalueen tulevan tuhotuksi jos länsimetron varikko toteutetaan kallioon sen alle.  Kuten Länsimetron järjestämässä asukastilaisuudessa kävi selville, tarvitaan koko puustoalueesta vain hyvin pieni alue ajotunnelin avoluiskan toteuttamiseen sekä parin pienen rakennuksen rakentamiseen maan pinnalle. Kaikki muuhan tulee olemaan syvällä peruskalliossa eikä siitä ole sen valmistuttua mitään estettä tai haittaa Sammalvuoren käytölle samalla tavalla kuin ennenkin. 

 

Periaatteessa jollain adressilla saattaisi olla mielipiteen ilmaisun muodossa jotain merkitystä jos huomattava osa kuntalaisia esittäisi tällä tavoin näkemyksensä hankkeesta siinä vaiheessa kun sen suunnittelua valmistellaan. Nyt se on myöhäistä eikä muutaman sadan allekirjoituksilla ole paljoakaan painoarvoa edes suunnittelu- tai kaavoitusvaiheessa. Huolimatta siitä, missä vaiheessa metron suunnittelu ja toteutus on nyt, saa toki jokainen ilmaista huolensa ja mielipiteensä ihan vapaasti sillä keinoin kuin näkee mielestään tarpeelliseksi mutta pitää muistaa, että adressin avulla ei enää tässä vaiheessa saada aikaan mitään muuta kuin turhaa porua.

neljäs kuntalainen

#83 KYSYMYS nimimerkille " KOLMASKIN KUNTALAINEN"

20.11.2014 20:43

Olisitko ystävällinen ja kertoisit ko.parin pienen rakennuksen mitat? (leveys, pituus, korkeus, tai pohjapinta-ala) sekä autojen paikoitusalueen pinta-ala. KIITOS! Joukko asukkaita odottaa vastausta!

Paikoitusaluetta varten ilmeisesti myös joudutaan kaatamaan puita. Sitä ei kuulema rakenneta tunneliin eikä puiden latvoihin!

Puskaradion mukaan adressin on tähän mennessä kirjoittanut 1000 allekirjoittajaa.

viides kuntalainen

#84 kolmas kuntalainen, LUE ADRESSIN TEKSTI !

20.11.2014 20:53

Hyvä "kolmas kuntalainen", lue adressin teksti, niin ei tarvitse täällä kommentissa kysellä adressin tarkoitusperiä. Siinähän se on adressissa sanottu !


Vieras

#85 Re: Onko asiantuntija Espoon kaupungin vai Länsimetro Oy:n edustaja

20.11.2014 21:32

#25: maallikko - Onko asiantuntija Espoon kaupungin vai Länsimetro Oy:n edustaja 

 Kyseessä on sekä Espoon kaupungin virkamies että Länsimetro Oy:n työntekijä. Nimeä en juuri muista. M:llä taitaa etunimi alkaa.  


Vieras

#86 Re: Re: TÄRKEÄ ADRESSI !!!

20.11.2014 21:36

#81: toinen kuntalainen - Re: TÄRKEÄ ADRESSI !!! 

 Adressilla on merkitystä, kunhan se toimitetaan oikeassa yhteydessä tukemaan juridisia hankkeita...


Vieras

#87 Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

20.11.2014 21:45

#82: kolmaskin kuntalainen - Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 Tähän sanoisin, ettei adressi ole suinkaan ainoa toimenpide Sammalvuoren puolustamiseksi. Katsotaan miten jatkossa käy.


Vieras

#88 Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

20.11.2014 23:03

#82: kolmaskin kuntalainen - Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 On huomattava, että hankkeesta on on Helsingin Hao:ssa6 valitusta, yksi KHO:ssa ja yksi Eduskunnan oikeusasiamiehellä. Lisää tarvittaessa lähtee. Monia on tekeillä, sen tiedän.  


Vieras

#89 Re: Re: Re: Re: Asiaton kommentin poisto

20.11.2014 23:31

#23: Asiantuntija - Re: Re: Re: Asiaton kommentin poisto 

 Mikään tässä vastineessa esitetty ei pidä paikkaansa. Tälläkin adressilla osaltaan voidaan vaikuttaa asiaan, mutta kyllä tässä on asialla oikeutettu juridiikka. Sitä toteuttaa Suomen huippujuristi. Mutta tiedän, ettei sekään mitään takaa, koska Suomessa toimii hyväelijärjestelmä, myös oikeuslaitoksessa,  valitettavasti.  

nimienkerääjä

#90 ADRESSIA MOITTIVAT, MIKSI ETTE USKALLA ESIINTYÄ REILUSTI NIMELLÄNNE?

21.11.2014 09:51

" EI NIMI MIESTÄ PAHENNA, JOLLEI MIES NIMEÄ "

On käsittämätöntä, että on ihmisiä, joilla ei ole rohkeutta antaa kriittistä, negatiivista palautettaan muutoin kuin nimimerkin suojin.

Varmaankaan kaikki adressia moittivat ihmiset eivät ole Länsimetro Oy:n tai Espoon kaupungin palkkalistoilla( jolloin olisi ymmärrettävämpää kommentointi nimimerkin suojin).

Jos ei uskalla esiintyä nimellään, kannattaa ehkä harkita, onko tarpeen kommentoida "ilkeästi" lainkaan, vaan pitää "mölyt mahassaan".

Minä joudun kommentoimaan toistaiseksi nimimerkillä, koska toimin nimien kerääjänä adressiin, enkä halua minkään vaikeuttavan tätä työtäni.

 

 

kolmas kuntalainen

#91 Re: kolmas kuntalainen, LUE ADRESSIN TEKSTI !

21.11.2014 11:17

#84: viides kuntalainen - kolmas kuntalainen, LUE ADRESSIN TEKSTI ! 

 On luettu ja tarkoitusperä on tullut ihan riittävästi selville. Mutta katsotaanpa tarkemmin.

Otsake ja vaatii, että Sammalvuoren luontoalueen tuhoaminen on estettävä. Mutta miksi pitäisi estää mitään sellaista, mikä ei tuhoa Sammalvuoren luontoaluetta millään tavoin, kuten ei metron maanalainen varikkokaan.

Adrerssilla vaaditaan, että metrovarikkoa ei sijoiteta Sammalvuoreen adressin otsakkeessa mainitusta syystä, mikä siis on jo edellä todettu vääräksi käsitykseksi. Siinä myös todetaan,että lastenvaunujen kanssa liikkuminen ja koirien ulkoiluttaminen tulisi mahdottomaksi jos metrovarikkoa rakennetaan ja sen huoltoliikenne sallitaan. Koska metrovarikon maanpäälliset rakenteet vievät vain pienen osan alueen laitamilla, eivät ne milään tavalla pysty estämään mainittuja ulkoilumahdollisuuksia. Näin ollen väite on tuulesta temmattu ja ajaa vain metron vastustajien etua.

Adressilla vaaditaan myös metron kannattavuuden selvittämistä ministeriölle vaikka se on jo saanut sekä kunnan että valtion tuen ja on näin ollen osoitettu kannattavaksi. Paitsi kannattava se on myös tarpeellinen kuntalaisten liikkumismahdollisuuksien parantamiseksi. Paitsi tietysti metron vastustajien mielestä.

Eli tarkoitusperä on vastustaa metroa ja adressi on tässä yksi keino kerätä kannatusta aatemaailmalleen joskaan sillä ei ole mitään merkitystä lopputilanteessa.


Vieras

#92 Re: ADRESSIA MOITTIVAT, MIKSI ETTE USKALLA ESIINTYÄ REILUSTI NIMELLÄNNE?

21.11.2014 11:42

#90: nimienkerääjä - ADRESSIA MOITTIVAT, MIKSI ETTE USKALLA ESIINTYÄ REILUSTI NIMELLÄNNE? 

Turhaa napinaa. Niin kauan kun on mahdollisuus osallistua keskusteluun nimimerkillä niin se oikeus on kaikilla tasapuolisesti. Asiat puhuvat puolestaan ja jos kriittiset mielipiteet pahoittavat mieltä niin pitää pohtia onko itse sittenkään kaikissa asioissa oikeassa.

tyytyväinen adressiin osallistunut

#93 KIITOKSET NIMIÄ KERÄÄVILLE!!!

21.11.2014 17:15

TSEMPPIÄ NIMIÄ KERÄÄVILLE !!!

KIITOS KÄYNNISTÄ OVELLANI !!!

Odotin jo nimien kerääjää, valmiina allekirjoittamaan adressin. Ratkaisuni oli jo selvä, ennenkuin ko.adressin kanssa käytiin ovellani.

 


Vieras

#94 Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

22.11.2014 01:35

#82: kolmaskin kuntalainen - Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 Tämäkin täyttä valhetta, Sammalvuoren itäpuolinen tuhotaan täysin ja pysyvästi tällä hankkeella. Myös Länsialueen käyttö virkistysalueena keskeytyy lähes 10 vuodeksi. Koko alue on kivipölyn ja hirvittävän melun vallassa koko rakennusvaiheen ajan. 

adressin puolustaja

#95 ADRESSILLA ON HYVÄ TARKOITUSPERÄ !!!

22.11.2014 08:57

Adressi on hyvällä asialla! Toivon voimia adressin perustajalle ja nimienkerääjille jatkaa asian eteenpäin viemistä .

Kommenteissa lienee Länsimetro oy:n herra XX:n mielipiteitä, esitettynä sillä tavoin kuin aseman vuoksi on välttämätöntä. Kommenteissa lienee "tavallisten" kuntalaisten mielipiteitä, esitettynä sillä tavoin kuin kullakin on (oikeaa tai väärää tai kuviteltua) tietoa asioista.

Nimenomaan negatiivisten kommenttien antamisessa tulisi olla maltillinen. Olisi hyvä harkita tarkoin, kirjoittaako asiallista ja todenperäistä vai asiatonta ja solvaavaa tekstiä.

Tämä koko Helsingin/Espoon metroasia on niin monisyinen, ettei siitä edes valtakunnan tasolla (päättäjät, asiantuntijat) ole päästy vuosikausien aikana vielä lopulliseen selvyyteen ja ratkaisuun.

Olisiko niiden kuntalaisten, asukkaiden, joilla ei ole metroasian selvittämiseen sopivaa koulutusta, asemaa tai tietämysta, syytä vain olla puolesta tai vastaan, ja olla solvaamatta vastakkaista mieltä olevia !

  Odotellaan nyt vain asian käsittelyä  oikeusasteissa ( valituksia oikeusasteissa käsittelyssä runsaasti esim. Korkeimmassa Hallinto-oikeudessa) ja päätöksiä.

Adressin perustajalla näyttää olevan tietoa ko. metroasiasta, minkä perusteella on adressin perustanutkin.

Omassa perheessäni tilanne on niin, että puolisoni ei ole allekirjoittanut adressia , minä olen. Kummallakin on omat perustelunsa. Emme solvaa, manipuloi tai yritä käännyttää  toisiamme vaan kunnioitamme toisen mielipidettä.

 

 

 

 

 

kolmas kuntalainen

#96 Re: Re: Mikä on adressin tarkoitusperä?

22.11.2014 09:13

#94: - Re: Mikä on adressin tarkoitusperä? 

 Tämä on täyttä valhetta. Sammalvuoren itäpuolista ei tuhota mitenkään eikä länsialueen käyttö virkistysalueena keskeydy millään lailla. Pelottelu kivipölyllä ja hirvittävällä melulla on pelkkää asioiden suurentelua ja hysterian lietsontaa. Jokainen, joka oli kuuntelemassa asiasta järjestettyä asukasiltaa, missä länsimetron ja urakoitsijan edustajat olivat kertomassa asian oikean laidan, tietää jo miten asioita vääristellään ja miten niistä yritetään levitellä valheellisia mielikuvia oman metrovihamielisyytensä pönkittämiseksi. 


Vieras

#97 Re: ADRESSILLA ON HYVÄ TARKOITUSPERÄ !!!

22.11.2014 09:29

#95: optimisti - ADRESSILLA ON HYVÄ TARKOITUSPERÄ !!! 

 Adressi ei ole hyvällä asialla vaan pyrkii tukemaan metrovastaisuutta keksityillä ja valheellisilla perusteilla. Vaikuttaa siltä, että kaikkein negatiivisimmat kommentit tulevat adressin taustajoukoilta, jotka kieltävät kaikki tosiasiat ja asiantuntijoiden mielipiteet jopa poistaen ne yksinkertaisesti pois palstalta koska ne eivät tue heidän tarkoitusperiään.

Metron jatkamisessa on tietenkin päästy sekä kaupungin että valtion tasolla selvyyteen koska sille on myönnetty rahoitus ja työt ovat alkaneet. Näin huolimatta siitä, että muutamat henkilöt, jotka vastustavat kehitystä ja kuntalaisten liikkumismahdollisuuksien parantamista, ovat kyhänneet erilaisia perusteettomia valituksia laillista hanketta kohtaan aiheuttaen siten yhteiskunnalle vain lisäkustannuksia, jotka tulevat veronmaksajien kannettavaksi. Tämä metrovastaisuus on jo aivan riittävästi paljastunut olemaan se todellinen adressin tarkoitusperä vaikka se on naamioitu olemaan huolissaan yhdestä alueesta, mikä sekin on jo osoitettu asiantuntevien kommenttien perusteella merkityksettömäksi.

Optimistin neuvo maltillisuudesta ja asiallisuudesta sopiikin erinomaisesti niille, jotka ovat tälläkin palstalla esittäneet perusteettomia väitteitä Sammalvuoren tuhoutumisesta metrovarikon rakentamisen tai sen toiminnan takia.

Selvyyden vuoksi, en ole länsimetron enkä Espoon palkkalistoilla vaan yksityinen kunnan asukas.

KOLME KUNTALAISTA

#98 "KOLMAS KUNTALAINEN" ei edelleenkään vastaa esitettyyn kysymykseen!!!

22.11.2014 10:31

"kolmas kuntalainen " ei vaivaudu vastaamaan kysyjan #83 kysymykseen , vai EIKÖ HÄN TIEDÄ VASTAUSTA ! Kuitenkin hän esittää uusia ja uusia loukkaavia mielipiteitään adressia kannattavia kohtaan.

Voisitko ystävällisesti vähän hillitä kommentointiasi? Kantasi on tullut täysin selväksi sivustoa seuraaville!

ERI MIELIPITEITÄ SAA OLLA ! ÄLÄ YRITÄ KÄÄNNYTTÄÄ JA MANIPULOIDA!!!

rauhaa rakastava

#99 "KOLMAS KUNTALAINEN", SIISTI VÄHÄN KOMMENTTEJASI

22.11.2014 11:25

Olen seurannut kommentteja tällä sivustolla. Ottamatta mitään kantaa itse Sammalvuori- asiaan, toivoisin nimimerkin "kolmas kuntalainen" harkitsevan kielenkäyttöään.

En tiedä, mitä oikeudellisiin toimenpiteisiin riittäviä kriteereitä täyttää solvaamisesi ilmaisuilla "täyttä valhetta" tai "valheellisin perustein". Voisihan sitä lainoppineilta kysäistä. (kunnianloukkaus?)

Minä ainakin olen kyllästynyt vuodatuksiisi. Näyttäähän täällä kommenttien alla olevan kohta, missä voi ilmoittaa asiattomasta sisällöstä.

Sen aion tehdäkin, jos kommenttisi jatkuvat samaan malliin.

Adressin perustajalta tietenkin voi  myös pyytää kommenttien poistoa ( # 94,96, 97 ).

 

kolmas kuntalainen

#100

22.11.2014 12:12

Sama tyyli jatkuu. Jos joku ei ole samaa mieltä adressin perustajan kanssa kuten jos jokin asia on todettavissa valehteluksi niikuin nyt Sammalvuoren tuhoutumisen väittäminen on, niin heti uhataan kunnianloukkaussyytteillä mutta kun asiallisia ja todenmukaisia toteamuksia väitetään adressin taustajoukon tai kannattajien toimesta valehteluksi niin siihen ei tarvitse puuttua.

Tyyli jatkuu myös siinä, että epämieluisat ja asian oikean laidan kertovat kommentit halutaan vain yksinkertaisesti poistaa "asiattomina".

Kuten adressin perustajatkin taistelevat kuviteltuja tuulimyllyjä vastaan metron jatkeen jo ollessa rakenteilla ja töiden alkaneen myös Sammalvuoressa niin heille tosiasioiden esittäminen tuntuu olevan yhtälailla turhaa koska he eivät suostu kuuntelemaan järkipuhetta. Ainoastaan tästä syystä kolmas kuntalainen päättää tämän mihinkään johtamattoman keskustelun omalta osaltaan. Onneksi on muita, joilla riittää kärsivällisyyttä kertoa tosiasioita tämän tarpeettoman adressin virheellisten tarkoitusperien kumoamiseksi.