Pelastetaan Helsingin bussilinja 69 eli nakki o.s. Metsälän linja

Kommentoitu viesti

Asuinpaikkansa 69:n mukaan valinnut

#23 Re: Re: 74 ei kulje samaa linjaa

07.01.2015 11:58

#21: synkkis - Re: 74 ei kulje samaa linjaa 

Et taida tuntea kovinkaan hyvin 69 reittiä, kun väität, että "Malmin sairaalan ohi menee linja 61, joka palvelee itse asiassa nykyisen 69:n kanssa paljon samaa aluetta"

Asun reitin 69:n varrella, enkä ole milloinkaan edes kuullut linjasta 61??!! Malmin pääväylää pitkin kulkee todellakin monta linjaa, mutta mikä linja palvelee nykyisen 69-linjan varrella olevia asukkaita?

Hyppääpä 69:n kyytiin ja kulje reitti päästä päähän, niin näet, minkälaisten alueiden asukkaita linja 69 palvelee. Reitin muutoksestahan tässä on kysymys, eikä bussin numeron muutoksesta!

Toimivien linjojen reittimuutoksiin täytyy olla erittäin vakavat perusteet, sillä vuosikymmenien ajan kulkeneet linjat vaikuttavat erittäin merkittävästi  kymmenien tuhansien reitin varrella asuvien asukkaiden päivittäiseen kulkemiseen. 

Helsingin kaupungin asukkaan tulisi voida luottaa  siihen, että puoli vuosisataa toimineiden ja riittävässä käytössä olevien linjojen reittejä ei muuteta köykäisin perustein.

Vastaukset

synkkis

#36 Re: Re: Re: 74 ei kulje samaa linjaa

2015-01-08 15:45:38

#23: Asuinpaikkansa 69:n mukaan valinnut - Re: Re: 74 ei kulje samaa linjaa 

"Asun reitin 69:n varrella, enkä ole milloinkaan edes kuullut linjasta 61??!!"

No kannattaisi katsoa vaikka sitä HSL:n linjastosuunnitelmaa ennen kuin kirjoittaa tänne:

Tuossa siis perustetaan linja 61, joka lähtee Siltamäeltä, kulkee Malmin sairaalan ohi Pukinmäkeen, josta nykyisen 72:n reittiä Rautatientorille. Samalla kun se 69 muutetaan 74:ksi ja reittiä Pukinmäessä muutetaan.

69:n reittiin pääsee helposti tutustumaan osoitteessa linjakartta.hsl.fi, jota tuohon karttaan verraten selviää juuri se jonka kirjoitin: vain pieni muutos reittiin Pukinmäessä ja reitin siirto parisataa metriä länteen Töölössä Topeliuksenkadulle. Tuo reitti Pukinmäessä on vain hyvin pieni osa 69:n palvelualuetta, ja sen tilalle tulee vielä paljon isompi palvelualue Malmin pohjoispuolella.

Vuosikymmenien aikana kaupunki on muuttunut erittäin paljon. Eiköhän HSL:llä ole linjan matkustajamäärät ja nousut Pukinmäenkaaren, Syystien ynnä muiden pysäkeiltä kohti Oulunkylää tiedossa. Jos niitä olisi todella paljon, tuskin muutosta tehtäisiin.