Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

Alfa

#55 Tarvitaanko sähköä oikeasti lisää?

14.09.2011 20:41

Varsin kyseenalainen idea näyttää olevan väite, että sähkön tarve kasvaa. Trendi voisi helposti olla laskeva. Teknologiaa tähän on jo olemassa.
- Maalämpöpumppujen asennus näyttää kiihtyvän vuosi vuodelta.
- Aurinkokerääjän liittäminen maalämpöpumpun "kylmälle" puolelle nostaa laitteen tehokerrointa. tarvittavan maalämpökaivon syvyysvaatimus pienenee, ja kesällä laitteiston keräämää ylimääräistä lämpöä voidaan varastoida myös kallioperään. Lämmin käyttövesi saadaan järjestelmästä ilmaiseksi yli puolen vuoden ajan.
- Kieltämällä suoran sähkölämmityksen asennus Tanskan mallin mukaan ohjataan rakennustuotantoa ekotehokkuuteen, sähköstä merkittävä osa kuluu nykyisin asuntojen ja liiketiloje lämmitykseen.
- n.s energiansäästölamput ovat melkoinen vitsi, ne eivät säästä energiaa eivätkä valaise. Lyhyen elinikänsä ja elohopean vuoksi ne ovat melkoinen rasite ympäristölle. Mutta LED-valaisimet ovat jo teknisesti toimivia ja niiden hintakehitys näyttää hyvältä. Pitkäikäisinä laitteina ne ovat kannattava sijoitus jo nyt. Mm. liikennevaloissa LED-teknologia säästäisi Suomessa useamman tuulivoimalan vuosituotannon.

Kehitysmaiden sähkönkulutus? Entäpä jos mietitään asioita kokonaan uudestaan: http://www.youtube.com/watch?v=JOl4vwhwkW8

Vastaukset


Vieras

#59 Re: Tarvitaanko sähköä oikeasti lisää?

2011-09-15 09:01:50

#55: Alfa - Tarvitaanko sähköä oikeasti lisää? 

 Tarvitaan.

Todennäköinen kehityssuunta on autojen kulkuvoimana on sähkö, ja erityisesti akkutekniikalla. tämä tarvitsee lisää sähköntuotantoa, erityisesti perustuotantoa, jos oletetaan latauksen tapahtuvan pääosin yöaikaan.


Vieras

#61 Re: Tarvitaanko sähköä oikeasti lisää?

2011-09-15 10:00:04

#55: Alfa - Tarvitaanko sähköä oikeasti lisää? 

Ei todellakaan ole kyseenalainen idea tuo sähkön tarpeen kasvu. Esimerkkisi osittavat, että ajattelet  asiaa todella nurkkakuntaisesti. Energiaratkaisut ovat globaali aihe ja sähkön tarve kasvaa väestön määrän kasvaessa ja elintason kohotessa.

Lisäksi liikennepolttoaineista voidaan siiirtyä sähköajoneuvoihin, mihin kyllä liittyy epävarmuutta akkutekniikan toistaiseksi liian hitaan kehittymisen vuoksi.