Munkkivuoren virkistysmetsä säilytettävä

Kommentoitu viesti

KotiMunkki

#34 NIMBY

04.03.2015 17:07

Omassa ympäristössä kaikki muutos on näköjään pahasta. Tässä tapauksessa muutos olisi hyvästä. Viheraluetta jää kaavassa aivan riittävästi. Asuntorakentaminen saisi olla vielä korkeampaa.
Joka tapauksessa Tarvontie muuttuu kaupunkibulevardiksi ja moottritieltä rakennetaan tunneli Hakamäentielle. Munkkivuoren ostoskeskuksen strateginen paikka muuttuu. Se ei enää olekaan moottorien päässä. Jos Ulvilantien pohjoispuolta ei rakenneta, ei kaupoille riitä asiakkaita. Myös raitiovaunukiskojen rakentaminen alueelle muuttuu kyseenalaiseksi. Ostoskeskus näivettyy ja Munkkivuori jää pussinperäksi, josta on pitkä matka kauppojen palvelujen äärelle.
Munkkiniemi, Munkkivuori ja Pitäjänmäki tulisi rakentaa yhtenäiseksi tiiviiksi asuinalueeksi. Kehitystä ei pidä vastustaa. Paikalleen jääminen täällä on taantumusta. 

Vastaukset


Vieras

#42 Re: NIMBY

2015-04-10 13:41:04

#34: KotiMunkki - NIMBY 

Nimbyily ja asukasaktivismi on hyvä erottaa toisistaan. Kaikki viheralue ei ole samanarvoista. Golfkenttä ei korvaa lähimetsää. Munkkivuoren ostoskeskuksella menee ilmeisen hyvin jo nyt, sen vuoksi ei tarvitse metsää rakentaa. Tässä ei vastusteta lisärakentamista, tiivistämistä, kehitystä eikä muutosta, vaan tärkeän ulkoilu- virkistys- ja viheralueen tuhoamista. Jos halua on, löytyy myös vaihtoehtoinen rakennuspaikka munkinseudulta.