Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

Alfa

#77 Sähköauto ja ydinvoima?

16.09.2011 21:38

Pohdittaessa sähköautojen lisääntymistä kannattaa perehtyä VTT:n asiasta tekemään tutkimukseen. Jos edetään nopean sähköautoistumisen mallin mukaisesti, skenaarion mukaisesti vuonna 2020 näiden autojen lataamiseen kuluisi 0.6 TWh sähköä. Verrattaessa tätä esim. Olkiluoto-3:lle kaavailtuun 12 TWh tuotantoon, ei ydinvoimaa tosiaankaan voi perustella sähköautojen lisääntymisellä. Sähköautojen lataus Suomessa voitaisiin hyvin näppärästi hoitaa tuulivoimalla. EU-tasolla ollaankin jo etenemässä pidemmälle, sähköautot ovat oleellinen osa n.s. älykkäitä sähköverkkoja. Autojen akkujen varauskapasiteetti palvelee sähkön tuotannon ja kulutuksen välisenä varaajana.

http://www.vtt.fi/inf/pdf/workingpapers/2010/W155.pdf

Vastaukset


Vieras

#90 Re: Sähköauto ja ydinvoima?

2011-09-19 15:22:06

#77: Alfa - Sähköauto ja ydinvoima? 

>Sähköautojen lataus Suomessa voitaisiin hyvin näppärästi hoitaa tuulivoimalla. EU-tasolla ollaankin jo etenemässä >pidemmälle, sähköautot ovat oleellinen osa n.s. älykkäitä sähköverkkoja.

Tuulivoimahan se onkin näppärä ja helposti rakennettava lisäenergianlähde. Tuulivoimalan vuotuinen energiantuotanto on tyypillisesti n 20% nimellistehosta. 80% ajasta voimala seisoo toimettomana liiaan heikon tai kovan tuulen vuoksi. Pääomakustannukset ovat valtavia. Ja lopulta tarvitaan se maakaasuvoimala niita ajankohtia varten, kun kaikki voimalat seisovat. Ei ihme, että laitevalmistajat keikkuvat konkurssin partaalla.

Missään maailmassa ei ole laajassa mittakaavassa olevaa älykästä sähköverkkoa. Hieno asia se voisi olla sinänsä, toki tulisi hirvittävän  kalliiksi. Sopisi hyvin tasaamaan kulutushuippuja kunhan itse energia tuotetaan järkevästi ydinvoimalla.