Opinto -eikä muihin tukiin kosketa!!

Kommentoitu viesti

töihin siitä!

#2 Nyt loppu se valitus!

28.05.2015 18:38

Korkeakouluopiskelu ilmaiseksi on maailmanlaajuisesti harvinaista herkkua. Jos et saa stipendiä (eli koska olet tyhmä) ja lisäksi vielä köyhä niin töitä pitää tehdä ensin tai sitten ei opiskella koskaan. Ja siitä vain sinne vanhempien luo takaisin asumaan. Viisas jopa asuu koko opiskeluajan vanhempiensa luona, jos opiskelupaikka on samalla paikkakunnalla.

 

Varaa olisi laittaa jopa lukukausimaksut. Edes samanlaiset maksut kuin avoimessa eli esim. 10 euroa per opintopiste niin loppuu se tutkintojen paisuttaminen yli minimivaativuustason. Tiedän muutaman joilla paukkuu jo lähes 500 op, eikä vieläkään tarkoitus valmistua.

 
 
 
 
 

Vastaukset


Vieras

#3 Re: Nyt loppu se valitus!

2015-05-28 19:56:40

#2: töihin siitä! - Nyt loppu se valitus!  

 Juu mutta koitapas mennä töihin kun sitä ei ole tarjolla. 

jenna

#4 Re: Nyt loppu se valitus!

2015-05-29 05:23:12

#2: töihin siitä! - Nyt loppu se valitus!  

 Suomesta loppuu osaavat työntekijät eli korkeakoulutetut henkilöt, jos opintotuesta rokotetaan liikaa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta asua vanhempien luona tai muutenkaan huutaa aina isiä tai äitiä apuun, kun vuokranmaksu koittaa. Vaikka nostaa kaiken opintolainan, ollaan silti köyhyysrajan alapuolella jo nyt, saati sitten kun tukea lasketaan. Tätä menoa esim lähihoitajat jäävät lähihoitajiksi, eivät viitsi nähdä vaivaa lisäkouluttautua sairaanhoitajiksi. Silloin sinuakaan ei hoideta kunnolla erikoissairaanhoidossa, mm. Leikkauksissa. Rikkaat lapsoset eivät useimmiten hakeudu näille kutsumusaloille vaan menevät sinne missä pääsee johtamaan ja tienaamaan, näin ollen kaikenmaailman insinöörit ja muut lisääntyvät, mutta perusduunarit kuten sairaanhoitajat, sosionomit, kätilöt yms vähenee, koska se ala kiinnostaa usein juuri niitä joilla ei ole rahaa vaan oma aito palo auttaa annettavanaan.

Vivi

#22 Re: Nyt loppu se valitus!

2015-06-01 06:27:08

#2: töihin siitä! - Nyt loppu se valitus!  

 Kesätöitäkin saa lähestulkoon vain tuurilla, niin miten vakituisen työn löytäminen opiskeluaikana olisi sen helpompaa?

Ja se, että voi asua vanhempien luona koko opiskelun ajan on hyvin suuri JOS. Itse opiskelen 100 km päässä omistani, eli ei ihan vanhempien luona voi majailla.