Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

Kommentoitu viesti

Michail Jaction
Jurmaa

#1

23.04.2009 12:45

Ehkä parasta eläinten suojelua olisi tukea pieniä tiloja. Näin yhdellä hoitajalla olisi vähemmän eläimiä vastuullaan ja niitä todennäköisesti pidettäisiin automaattisesti paremmin, ilman mitään lakeja. Valitettavasti siirtyessämme EU:n jäseneksi tukijärjestelmämme kääntyi päinvastaiseksi kuin ennen: nyt iso tila saa enemmän tukea kuin pieni. Tietenkin iso on tuottavuudeltaan parempi, ja sitähän yleensä taloudessa haetaan.

Muistan lapsuudenkotini maitokarjan, kuusi lehmää. Lehmät pidettiin kiinni navetassa noin metrin pituisessa liinassa, eivätkä ne kärsineet siitä. Niityltä sisälle navettaan tuodessa ne menivät itse omille paikoilleen. Mielestäni kiinnipidon kieltäminen ei ole tarpeellista, kuten ei myöskään turkistarhauksen. Eläinkokeet tupakkatuotteiden ja kosmetiikan kehityksestä joutavat pois, mutta valitettavasti lääketeollisuus niitä edelleen tarvitsee.

Vastaukset

Vieras

#76 Re: KOLIKON TOINEN PUOLI

2010-11-10 22:41:16

#1: Michail Jaction -  

 hei. olette kaikki hyvällä asialla ja on todella tärkeätä saada hyvä eläinsuojelulaki suomeen joka todella myös toimii. mietin kuitenkin tätä kolikon toista puolta. kuka auttaa niitä eläimiä ja ihmisiä jotka joutuvat viranomaisten ja virkamiesten mielivallan kohteeksi ? välillä kieltämättä tuntuu että näitä asioita hoidetaan kiihkolla ja miettimättä ja kyseenalaistamatta asioita.

hyviä esimerkkejä on mot:n ongelmajätelampaat 16.4.2007 sillä jos ko perhellä ei olisi ollut kuvamateriaalia viranomaisten mielivallasta niin kukaan ei olisi uskonut tapahtumia.

vastaavaa tapahtui mäntsälässä ko vuoden alussa. täysin mielivaltaisia ja eläimille kestämättömiä ratkaisuja ja tekoja. tiineitä nautoja pakolla laitettiin poikimaan erittäin kyseenalaisesti jotta saatiin terveet eläimet teuraaksi. perhe oli joutunut todella ikävasti virkamiesten syntipukeiksi ja todella saivat tästä kärsiä. perhe oli tunnettu  hoidetuista eläimistä.

kun eläimiä vietiin forssan teurastamon pihaan niin siellä ne olivat autossa yön yli ilman vettä.

omistaja koetti soittaa poliisia apuun mutta eipä tuo auttanut. ja tämä teurastamon pihassa ja autossa seisottaminen on sitten jo ihan pelkästään eläinsuojelurikos.

mitäpä jos tämänkaltaiset mielettömyydet myös koetettaisiin karsia pois ja pidettäisiin huolta että eläinten pariin ei pääse työskentelemään tuollaisia ihmisiä. valitettavaa on että kuulemma eläinlääkäreiksi usein tulee opiskelemaan sadistisia ihmisiä koska siellä saavat toteutttaa itseään.

eli mitäpä jos kaikki ihan oikeasti eläimistä pitävät katsoisivat myös teurastamoiden, viranomaisten sekä virkamiesten perään eivätkä pureskelematta nielisi ihan kaikkea sillä ko mielivaltaan pystyviä viranomaisia on muuallakin suomessa kuin vain kiskossa ja mäntsälässä oli.(on nykyään muualla)

 

 

 


Vieras

#192 Re:

2012-05-26 23:03:50

#1: Michail Jaction -

Jos täällä puhutaan siitä ettei turkis eläimiä saa pitää vapaana,vaan ne pitäisi vapauttaa,minkähänlainen vaikutus sillä olisi suomen eläimistöön?Kun minkkejä vapautettiin aikoinaan,siitä ei seurannut mitään hyvää,riistakannat huononivat.Turkistarhaus on omasta mielestä hyväksyttävää