Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

Vieras

#76 Re: KOLIKON TOINEN PUOLI

10.11.2010 22:41

#1: Michail Jaction -  

 hei. olette kaikki hyvällä asialla ja on todella tärkeätä saada hyvä eläinsuojelulaki suomeen joka todella myös toimii. mietin kuitenkin tätä kolikon toista puolta. kuka auttaa niitä eläimiä ja ihmisiä jotka joutuvat viranomaisten ja virkamiesten mielivallan kohteeksi ? välillä kieltämättä tuntuu että näitä asioita hoidetaan kiihkolla ja miettimättä ja kyseenalaistamatta asioita.

hyviä esimerkkejä on mot:n ongelmajätelampaat 16.4.2007 sillä jos ko perhellä ei olisi ollut kuvamateriaalia viranomaisten mielivallasta niin kukaan ei olisi uskonut tapahtumia.

vastaavaa tapahtui mäntsälässä ko vuoden alussa. täysin mielivaltaisia ja eläimille kestämättömiä ratkaisuja ja tekoja. tiineitä nautoja pakolla laitettiin poikimaan erittäin kyseenalaisesti jotta saatiin terveet eläimet teuraaksi. perhe oli joutunut todella ikävasti virkamiesten syntipukeiksi ja todella saivat tästä kärsiä. perhe oli tunnettu  hoidetuista eläimistä.

kun eläimiä vietiin forssan teurastamon pihaan niin siellä ne olivat autossa yön yli ilman vettä.

omistaja koetti soittaa poliisia apuun mutta eipä tuo auttanut. ja tämä teurastamon pihassa ja autossa seisottaminen on sitten jo ihan pelkästään eläinsuojelurikos.

mitäpä jos tämänkaltaiset mielettömyydet myös koetettaisiin karsia pois ja pidettäisiin huolta että eläinten pariin ei pääse työskentelemään tuollaisia ihmisiä. valitettavaa on että kuulemma eläinlääkäreiksi usein tulee opiskelemaan sadistisia ihmisiä koska siellä saavat toteutttaa itseään.

eli mitäpä jos kaikki ihan oikeasti eläimistä pitävät katsoisivat myös teurastamoiden, viranomaisten sekä virkamiesten perään eivätkä pureskelematta nielisi ihan kaikkea sillä ko mielivaltaan pystyviä viranomaisia on muuallakin suomessa kuin vain kiskossa ja mäntsälässä oli.(on nykyään muualla)

 

 

 


Vieras

#77 Tämmöiseksikö halutaan mennä?

12.11.2010 15:33

Huom. Sisältää järkyttävää luettavaa. Ei suositella heikkohermoisille ja vajakeillle ennen nukkumaan menoa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200906189793743_ul.shtml
Vieras ulkomailta
Vieras

#78 Turkistarhauksesta sun muusta

13.11.2010 13:29

Ei kay kiistaminen, etteiko elainten oloissa olisi paljonkin kohentamisen varaa. Mutta jos ajatellaan tuota turkistarhauksen kieltamista niin oletteko kieltamassa a) aidosti elainten vuoksi vaiko b) sen takia, etta olisi kiva olla vaikuttamassa ja kehua sitten etta tama saatiin aikaan ja nyt Suomessa ei enaa turkistarhausta ole.

Meinaan vaan, etta jos vastaus on a niin syyta miettia kokonaisuutta uudelleen. Niinkauan kun on kysyntaa, on tarjontaa. Jos sita tarjontaa ei voida Suomesta kasin tayttaa, se tapahtuu jostain muualta. Suomessa ja monessa muussa maassa elainten oloja valvotaan ja ne pyritaan pitamaan hyvana jo puhtaasti voiton maksimoimiseksi. Huonolaatuinen turkis ei myy.

Sen sijaan jos tuotanto siirtyy muuanne koska tarve ei markkinoilta ole poistunut, ei olosuhteita voida valttamatta taata. Esim. Kiinaan sun muihin matalan tulotason maihin viety tuotanto on yha olemassa, mutta elaimet karsivat entista enemman. On kovin todellisuudesta vieraantunut ajatus, etta elainten olot mystisesti paranisivat silla, etta yksi maa kieltaa tuotannon niin kauan kuin joku haluaa turkiksen ostaa.

Eika ne hakkielaimet minnekkaan metsaan paase temmeltamaan tuotannon loppuessa Suomessakaan. Joko kaikki tapetaan ja myydaan turkit tai osa turkistetaan ja osa myydaan uuteen maahan tuotannon aloittamiseksi / jalostuksen jatkamiseksi.

Se mihin tulisi tassa asiassa kaikkien keskittaa huomionsa ja tarmonsa on asenteiden muuttaminen kaikkialla maailmassa niin, etta turkisten kysynta poistuu. Sen jalkeen tarhauskin loppuu automaattisesti. Tosin niita elaimia ei enaa sen jalkeen ole.
Eläinten ystävä kolmatta polvea
Vieras

#79 Eläintenpelastustiimi

15.11.2010 20:22

Katsoin juuri Neloselta Eläintenpelastustiimin ja mietin taas kerran, miten ihmeessä samanlainen toiminta ei ole mahdollista Suomessa??

Kyseisessä ohjelmassa mies sai 400 dollaria sakkoja kahden linnun sitomisesta jalasta kiinni oman pihansa sateensuojaan, jotta "linnut eivät kastuisi". Kyseessä oli linnupoikaset, mutta köysi oli syönyt jalan luuhun asti.

Voisitko kuvitella samanlaista tapausta Suomessa?

Kaikki lähtee laista ja määrärahoista. Tai vapaaehtoisista. Mainitsemani esimerkki on pienimmästä päästä eläinsuojelurikoksista, eikä Suomessa tietääkseni tuomita edes sakkoihin vastaavanlaisesta teosta.

Miten ovat pahemmat eläinrikokset? Miten olisi käynyt "taiteilija" Teemu Mäelle esimerkiksi Austraiassa, jossa kyseinen eläinohjelma oli kuvattu? Entä Miina Äkkijyrkän? Nämä ovat esimerkkejä julkisista ihmisistä.

Viime viikolla luin miehestä, joka pudotti kaksi koiraansa parvekkeelta. Aivan järkyttävää heittää oma lemmikki parvekkeelta alas!

Adressi koskee suurimmalta osaltaan tuotantoeläinten kohtelua ja niitä koskevia toimenpiteitä kuten kastraatiota. Itse olen kasvissyöjä mieheni kanssa, eikä muutos ole ollut vaikea. Olen itse syönyt kasvisruokaa yläasteelta lähtien epäsäännöllisen säännöllisesti riippuen hemoglobiinistani, mutta mieheni aloitti tänä syksynä kasvissyönnin nähtyään, miten teuraseläimiä kohdellaan. Siskoni, äitini ja edesmennyt isoäitini ovat/olivat kaikki eläinten ystäviä ja kasvissyöjiä.

Toivon kaikkien allekirjoittavan tämän adressin, sillä Suomi on ollut historiassa edelläkäviä mm. naisten oikeuksissa, joten nyt meidän pitää ottaa edelläkävijät vähintäänkin kiinni ellei jopa päästä pidemmälle. Maailman paras maa asua - tehdään se myös eläimille maailman parhaaksi maaksi elää!
Ode
Vieras

#80 Kärsimyksen aiheuttaminen kielletyksi

17.11.2010 15:14

Kärsimyksen tahallinen aiheuttaminen toiselle - niin ihmiselle kuin eläimellekin - on tehtävä laittomaksi.
Ajattelumaailman muutos ihmisten suhteen on jo melko pitkällä. Eläinten suhteen moni on vielä täysin sokea. Niinpä lain on tultava hätiin.

Vieras

#81

17.11.2010 20:17

Voisinkin muuttaa vaikka karhun alivuokralaiseksi luolaan asumaan, mikäli minun ei silloin tarvitsisi näiden Salli-Salosten jälkeläisten sosiaaliturvamaksuja maksaa.
Vieras

#82 Re: Ajattelin allekirjoittaa

20.11.2010 22:04

#11: Sanelma - Ajattelin allekirjoittaa 

 

Hei haloo!!! Miksi haluat pitää ylläsi minkkiturkkia?? Onko se välttämätön pukine?? Vai näyttääksesi muille millä mälläät?? Statusta siitä, että hyvin menee..? Vai miksi? Ihan vaan kysyn.
Tota olen miettinyt itsekin
Vieras

#83 Re: Minkähän ikäisiä

21.11.2010 15:21

#46: Sanelma - Minkähän ikäisiä 

 Se viime talvi ei ollut erityisen häiritsevä, kun karvalakki korvia lämmittämässä.

 

Kun kävin tammikuussa vierailulla 80-vuotiaalla mummolla helsingissä, jouduin saattamaan hänet mm. kirkoon ja kauppaan, koska hänellä oli pelkoja näistä päänsä jäädyttäneistä sekopää eläinoikeus aktivisteista.

Ymmärettäävähän tuokin. Ei pelkona ollut mikään ruumillinen väkivalta, vaan kaikennäköisen tussit, spreit ym. mömmöt, joilla toisten omaisuutta loukataan. 


Vieras

#84 -.-

25.11.2010 17:50

Milläs Vi#ulla te luulette ihmisten saavan lihaa eli ruokaa ? Ai niin te viherpiipertäjät syöttekin vain salaattia! heh. Mitä te hyödytte jos kanat ei oo häkissä? ELUKOOTA NE VAIN ON!
Vieras
Vieras

#85 Re: -.-

29.11.2010 22:54

#84: - -.- 

Ihan oikees oot. Tommoset eläinrakkaat vois ajatella vähä kui noloo puuhaa ne harjottaa.

Ja sit syödään jotai rehuu ja muuta roskaa ku ei voi syödä kunnon terveellist pihvii.


Vieras

#86 näin

12.12.2010 17:38

ei tarvita tiukimpia lakeja, vaan panostusta laadukkaisiin lihoihin.

Vieras

#87 ne on niitä

12.12.2010 21:52

turhia papereita.

Vieras

#88 EI

12.12.2010 22:13

sillä me emme tee yhtään mitään
luontoihminen
Vieras

#89 kyllä

13.12.2010 15:21

repimällä joka ainut pykälä. jatketaan pers tuntumalla.
Vieras
Vieras

#90 Re: kyllä

14.12.2010 14:47

#89: luontoihminen - kyllä 

 JUURI NÄIN ! parasta mitä tältä palstalta irronnut.


Vieras

#91 paskapaperia

14.12.2010 17:08

tämä on se kaiken kieltävä palsta.
Eläimistään huolehtiva
Vieras

#92 Eläinsuojeluterroristit taas asialla

15.12.2010 17:22

Laittakaa ensin kuriin sellaiset häiriintyneet, jotka tekevät aiheettomia eläinsuojeluilmoituksia kosto- tai kiusantekomielessä. Nimet julkiseksi ja kunnon rangaistus ja korvaukset perättömästä ilmoituksesta. Eläinten asiat Suomessa ovat pääasiassa kunnossa.
teija
Vieras

#93 HIENOA

15.12.2010 22:47

täällä on paljon hyviä ajatuksia ja ihmisiä. miksi ne asiat sitten ovat vain täällä. mitä te oikeasti voisitte tehdä jotta eläinten olot oikeasti paranevat. teidän tulee vaikuttaa fiksusti eläinten kanssa työskenteleviin ! huom fiksusti ! vihalla saa aikaan vain vihaa ! ihmiset kasvatetaan lapsesta joko arvostamaan eläimiä tai sitten ei. kumpaan ryhmään kuulut. kaikki lähtee lapsuudesta.
pidä siis huolta että lapsestasi kasvaa ihminen joka suojelee eläimiä.ja luontoa.
pidä huolta että sinä, ystäväsi ja tuttavasi pidätte arvomaailmanne muuallakin kuin täällä netissä. puuttukaa asioihin.
puuttukaa virkavallan tekemisiin ja virkamiesten. he määrittelevät tuotantoeläinten kohtelun hyvin pitkälle.
nyt viisaat päät yhteen ja ihan oikeasti vaikuttamaan !!!

Vieras

#94

18.12.2010 22:20

Koiran irtipidosta koira otettava haltuun ja omistajalle elinikäinen eläintenpitokielto!

matkaaja
Vieras

#95

23.12.2010 10:20

Menkää ihmiset kiinaan tai johonkin muuhun kehitys maahan niin näette että meillä on eläimillä hyvät olot. Niissä maissa ei ole oikeiksia ihmisillä saatikka eläimillä. Suomessa turkistarhaus on niin iso bisnes että tuskin tullaan kieltämään

Vieras

#96

28.12.2010 23:29

ei taas eläin suojeliat ei halua muuta kuin vierä ihmisiltä laillisen elinkeinon pois miettikää vähä?? suomesta pitäis kieltää kokonaan eläinten suojelu kun ei suojeliat tajua asiasta mitään haukkuvat vaan toisia!!!! mistä te muka voitte tietää onko sika onnellinen karsinas vai ei??
Vieras
Vieras

#97 Re:

28.12.2010 23:40

#94: -  

MEILLÄ KOIRAT AINA VAPAANA KOSKA JOS OLISIVAT KIINNI EIVÄT NE VOISI TEHDÄ TYÖTÄÄN LAUMANVARTIANA ELI AIKA HUONO AJATUS SULLA JA PAITSI PITÄÄHÄN METSÄSTYS KOIRIENKIN SAARA OLLA VAPAANA JOS OVAT METSÄSTÄMÄSSÄ ETTÄ ÄLÄ SINÄ ALA EHROTTELEMAAN MITÄÄN TURHAA!!!!


Vieras

#98 no juuh

29.12.2010 18:27

ehkä pitäisi saada ihmisoikeuslait kuntoon ensin.
järkipää
Vieras

#100 ei tarvita

01.01.2011 08:17

pers tuntuma kaiken paras, säästää paljon aikaa ja paperia