Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

Satu Säynäjäkangas
Kempele

#176 parempaa maailmaa kohti

06.09.2011 11:11

Tuen SEY:tä/Animaliaa ja vetoamme päättäjiin, että saisimme enemmän resursseja valvontaan ja myös kovemmat rangaistukset (ja pitokiellot) eläinten huonosta kohtelusta.
Satu Säynäjäkangas, sit./ind.
liikkuva äänestäjä

Vieras

#177

11.09.2011 12:40

Eläinsuojelulaki on vanhanaikainen eikä ole edistynyt siinä missä muu lainsäädäntö.

Tarvitaanko enemmän vaatimuksia eläintenomistajille oikeanlaisesta eläintenpidosta sekä kanavia ilmoittaa eläinsuojelurikkomuksista, tehdä ilmoittaminen helpoksi kaikille.

Rangaistuksiin tarvitaan enemmän tehoa ja vaikutusta sekä pysyviä eläintenpitokieltoja kun on törkeästi rikottu eläinsuojelulakia.

Eläimille pitää tehdä entistä varmemmaksi hyvä elämä ja kaikkiin rikkomuksiin pitää olla helppo puuttua ja rangaistusten pitää olla riittävän kovia ja selkeitä.

Mediakamppanjointiin tulee satsata varoja, joissa tiedotetaan ihmisille kanavista minne voi ilmoittaa turvallisesti, havaitsemansa eläinsuojelurikkeen.

Pitää järjestää kursseja ja koulutuksia kouluihin, joissa kerrotaan eläinten oikeuksista ja suojelusta sekä vaatimuksista, mitä lemmikin pitäminen vaatii sekä taloudellisesti että hoitamisena.

Eläinten kykyä tuntea, älytä ja olla ihmisten armoilla, pitää entistä enemmän tuoda näkyviin.

Eläinten perushoidosta ja huolehtimisesta pitää kampanjoida. Rikkeet heitteillejätöstä tai huonosta hoidosta pitää olla rangaistavia tehokkailla tavoilla niin että viesti rikkeestä menee todella perille.

Eläinsuojelurikkomuksista kiinni jääneet tulee velvoittaa osallistumaan kursseille, joissa kerrotaan eläinten hoidosta ja sairauksista, jos vielä haluaa pitää eläimen, muussa tapauksessa eläintenpitokielto täytyy olla ehdoton. Lisäksi voidaan vankeusrangaistuksia lisätä ja rikkomuksista kiinni jäänyt voidaan velvoittaa enimmillään esim. puoleksi vuodeksi eläinsuojelutyöhön tai muuhun yhteis/yleishyödylliseen työhön palkatta.

Yhteiskunnan täytyy tunnustaa eläinten tämän hetkinen huono asema ja tehdä sen eteen työtä. Jotta työtä voidaan tehdä ja eläinten oikeuksia ja suojelua kehittää, tarvitaan rahavaroja valtiolta työhön.

Tarvitaan paljon lisää eläinlääkäreitä mukaan eläinsuojelutyöhön ja puolueettomia tarkastajia kiertämään ilmoittamatta tulostaan, tiloja, joissa pidetään eläimiä kuten lehmiä, sikoja ja kanoja.

Turkistarhaus tulee kieltää ja tarpeettomia eläinkokeita lopettaa. Rahavaroja pitää lisätä lääketieteen alan tutkimuksiin, jotka suosivat ei-eläinkokeellisia metodeja. Ja korostaa, että vaikka tällaiset ei-eläinkokeelliset tutkimukset voivat olla kalliimpia kuin eläinkokeelliset, että eläinten oikeudet on tärkeämpi asia kuin raha.

Tulee ajaa lakia eteenpäin, jossa kaikki kosmetiikkaan liittyvät eläinkokeet on lopetettava.
Ihmisten on tultava toimeen nykykosmetiikan tuntemuksella ilman eläinkokeita ja tähän on tultava lakiin muutos, joka siirtää vastuuta kosmetiikan valmistajalta kuluttujalle tuotteen haitoista.
Kosmetiikka-alan yrityksiä ei tule taloudellisesti enää tukea siitä, että ne tekevät eläinkokeita kuten niitä nyt tuetaan.

Lemmikkien pitoa tulee kontrolloida yhteiskunnan toimesta enemmän ja puuttua tehokkaammin puutteisiin. Kaikille ihmisille tulee luoda tietoiseksi menetelmät, joilla voi itse helposti vaikuttaa eläinten turvalliseen ja hyvään elämään ja ilmoittaa helposti ja anonyymisti halutessaan eläinsuojelurikkomuksen epäilystäkin jo. Ei ole tarkoituksenmukaista, että ilmoitus tehdään vasta, kun eläin on jo kuolemaisillaan tai muuten vakavasti vahingoittunut, joutunut kärsimään.

Tiedotusta eri kanavista ja mahdollisuuksista ilmoittaa kadonneista eläimistä ja ottaa hoitoonsa kaltoin kohdeltuja eläimiä sekä hankkia eläin turvallisesti pitää lisätä sekä lisätä siitä tietoa kaikille, mihin voi ilmoittaa, jos epäilee eläinsuojelurikosta tai laiminlyöntiä. Kynnystä ilmoittaa pitää laskea eri toimenpiteillä.

Kaikki toiminta vaatii rahaa, vaikka monet tekevätkin työtä ilmaiseksikin eläinsuojelun parissa, kaikki muu maksaa; hoitokustannukset, mediatila-ilmoitukset, kampanjat eläinten hyväksi, jatkuva tiedottaminen ja mediakanavien ylläpito, eläinlääkäreiden palkkiot ja kiinteistökustannukset, joissa tehdään eläinsuojelutyötä, muun muassa vaativat jatkuavasti rahaa.

Valtion pitää osallistua kuntien kautta laajemmin eläinsuojelutyön rahoittamiseen.

Vieras

#178

20.11.2011 02:47

Kansan sivistystaso ilmenee siinä, kuinka se huolehtii heikoimmistaan. Myös eläimistä!

Vieras

#179

22.11.2011 14:09

Olen ehdottomasti samaa mieltä.Eläinsuojelulaki suomessa laahaa niin pahasti muuta maailmaa perässä ja on niin vanhanaikainen,että sitä ehdottomasti pitäisi uudistaa ja parantaa ja näin taata parempi kohtelu eläimille
Muori

#180

22.11.2011 19:45

Ennen lehmillä oli nimet, niinkuin kaikilla muillakin tiloilla olevilla eläimillä. Jokaista eläintä hoidettiin yksilönä. Tiedettiin, että tänään Mustikki on pahalla päällä ja lypsykannut lentelee, jokainen oli yksilö. Tehomaatalous ei ajattele eläintä vaan rahaa!!! Pahimmissa tapauksissa,jos tilanne näyttää huonolta, eläinlääkäriä ei pyydetä eikä teurasautoa, vaan odotetaan paraneeko vai ei -sairaushan maksaa,tulee tappiota ja hävitetään raato jotenkin hiljaisuudessa. Tiedän kuitenkin muutaman tilan, joissa hoidetaan eläimet hyvin ja olenkin sanonut, että jos seuraavassa elämässä olen lehmä haluan syntyä sinne ja mulla on nimikin. Terveiset Uuraisille Pajupurontien varteen. Onneksi on vielä tällaisia tiloja.
Live and let live

#181 Re:

23.11.2011 10:25

#20: Koiran puolesta -  

 Voi taivahan vallat! Kielto turkistarhaukselle, ja nää "Koiran puolesta" ym urpot sinne tyhjiksi jääviin koppeihin! Eläin on eläin, kaikkien niiden arvokasta kohtelua valvottava, lajiin katsomatta! Puolustus kyvyttömiä kun itse ovat.

Nuori emäntä

#182 Re:

07.12.2011 23:56

#180: Muori -  

Lehmillä on vielä tänäkin päivänä nimet ja vaikka minulla on 40 lehmää ja saman verran nuorta karjaa, tunnen jokaisen nimeltä ja tiedän niiden luonteenpiirteet. Lehmien kanssa on sellainen juttu, että hoitajan on ne tunnistettava erilleen, jotta työ sujuu niinkuin pitääkin. Esimerkiksi on tiedettävä missä maidontuotannon vaiheessa mikäkin on menossa, milloin on umpeenmenon aika ja milloin odotetaan poikimista tai milloin aloitetaan kiimantarkkailu. Myös utareterveyttä on seurattava yksilöllisesti ja ruokinta on myös monella tilalla yksilöllistä ja syöntiä on seurattava, jotta mahdolliset ongelmat havaitaan heti. Kannut eivät enää lentele, mutta kyllä lehmä saa lypsykoneen potkastua menemään niin halutessaan :)

Tälläkin alalla on niitä, jotka eivät tee työtänsä oikein, mutta pääsääntöisesti eläimet hoidetaan niinkuin ne pitääkin. Tappiota tulee muuten jo siitä jos eläin sairastuu ja kuolee, hoidettiin sitä tai ei. Onneksi useimmiten eläin paranee hyvällä hoidolla ja aina ei eläinlääkäriä edes tarvita sillä ammattimaisen hoitajan on osattava myös toimia itse. Joskus tietenkin käy niinkin, ettei mikään apu auta vaan eläin kuolee. Se ei ole kivaa. Kyllä siinä menee mieli aika vakavaksi ja vaatii ponnistelua jatkaa taas seuraavana päivänä työtä. Raadon hävittäminen hiljaisuudessa on mahdotonta, sillä eläinrekisteriin on ilmoitettava jokaisen eläimen niin syntymäpäivä kuin poistopäiväkin. Poiston syy on myös ilmoitettava ja jos kyse on tilalla kuolleesta eläimestä, on ilmoitettava ruhon hävittämistapa. Nämä tiedot on siis ilmoitettava viranomaisille seitsemän vuorokauden sisällä ja jos tiedoissa on virheitä tulee tilalle sanktioita eli käytännössä tukien menetys.

Niin ja vielä niistä nimistä...ne ovat siis jokaisella suomalaisella lehmällä ja ihan virallisestikkin siellä eläinrekisterissä. Lehmillä on ihan omat nimipäivänsäkkin :)   


Vieras

#183

12.12.2011 12:56

Ruotsiin suunnitteilla olevassa eläinsuojelulaissa on myös hieno pykälä, eli kissojen pakkorekisteröinti. Se korottaisi kissojen arvostusta ja parantaisi niiden turvaa.

Vieras

#184

13.12.2011 21:42

Tämä on vähintä mitä voimme tehdä eläinten oikeuksien eteen.Pienin askelin eteenpäin, periksi emme saa antaa, eläimet ovat ansainneet sen.
jj

#185 per

23.12.2011 14:20

vois muttaa pois suomesta jos tämmönen tulee suomeen

Vieras

#186 Re: myös kaikki

01.01.2012 15:10

teurastamoista tuleva on syötävää#178: -

 

Uraanivoim on pahin tappava terroristi maan päällä

#187 Ottakaa myös osaa ,,,Uraanivoimasta kansan äänestys adressiin

19.01.2012 20:02


Hyvät ystävät ottakaa osaa myös ,,,ydinvoimasta kansan äänestys adressiin.
Uraanivoimalat eivät kuulu enää tälle vuosituhannelle.
Jo tutkituissa ydinvoimaloissa 6000 kpl omia työntekijöitä kuoli syöpiin.
Lisäksi uraanivoimalat laskee kolmenlaisia syöpää aihweuttavia myrkkyjä hengitettävään ilmaan.
Siksi uraanivoimaloihin rakennetaan korkeat piiput,että tuuli levittäis ne mahdollisimman laajoille alueille.Kertoi Lapin yliopiston tutkija.Uraanivoimalat muuttaa myös ihmisen geeniperimää ,sekä tuo lukuisia eri syöpälajeja ihmisiin.
Uraania ei saa louhia missään muualla EUroopan maassa ,kuin Suomen Talvivaarassa.
Aikoinaan Saksassa joka toinen Uraanikaivoksen työntekijä kuoli Syöpiin.
Uraanihan on vesiliukoinen ,,,Tappava myrkky,,Lisäksi se leviää louhittaessa
tuulen kuljettamana laajoille alueille, tuhoten näin pohjavedet sekä vesistöt kuin myös
kaikki elämän edellytykset.
Uraanivoimalat sekä uraanikaivokset ,,Kieltoon myös Suomessa,,!

Vieras

#188

20.01.2012 19:46

Suomen pitäisi kyetä näyttämään muulle maailmalle esimerkkiä myös eläinten hyvinvoinnissa, koska olemme muutenkin esimerkillisiä ihmisiä. :)
maanviljelijä

#189 Laadukasta ruokaa hyväntekeväistyytenä

27.01.2012 16:11

Tästä ei perinteisesti olisi suomalainen kuluttaja valmis maksamaan. Tuottajalle se merkitsisi vain lisää kustannuksia, muttei tuottajahinta nousisi ollenkaan. Olosuhteet paranisivat merkittävästi jos tuottajille maksettaisiin riittävä korvaus heidän tekemästä työstään. Suomessa ruoka tuotetaan jo nyt talkoo töin, eikä tottaja saa siitä riittävää korvausta että voisi elättää sillä perheensä. Jos tuottajalle maksettaisiin enemmän hänellä olisi mahdollisuuksia panostaa tuotannon laatuun paremmin, tämän hetkisessä järjestelmässähän se ei ole mahdollista, eikä se tähän addressiin kirjottaneit edes kiinnosta.
Anonyymi

#190

21.02.2012 12:11

Turkistarhauksen kieltäminen kokonaan Suomessa olisi melko typerää. Turkisbisnes ei siihen kuitenkaan tyssäisi, ja turkiksia ryhdyttäisiin ostamaan muista maista. Ja voin sanoa, että esim. Venäjällä turkiseläinten olot eivät ihan vastaa Suomen tuotantoeläinten oloja. Esim. Alankomaissa turkistarhaus on kielletty, ja nyt hollantilaiset turkikset kasvatetaan Espanjassa.

Vaikka turkikset ovatkin turhuus, raaka totuus on, ettei sitä bisnestä tällaisella lailla vain yksinkertaisesti pystytä kieltämään. Joten minusta oleellisempaa olisi kehittää turkiseläinten oloja entisestään ja vaattia suurempia häkkejä ja enemmän virikkeitä eläimille. Suomi voisi olla tässä asiassa edelläkävijä.

Menkääpä katsomaan mitä tahansa perus hevostallia, sielläkin hevoset seisovat kokoonsa nähden pienissä häkeissä vuorokauden ympäri lukuun ottamatta parin tunnin ulkoiluaikaa. Kukaan ei käsitä, että tässä on jotain pahasti pielessä. Hevosista ei sentään tehdä takkeja, mutta ne ravaavat uraa ympäri vuodesta toiseen, jotta me saisimme harrastaa. Ja sekö ei ole turhaa?
eläinystävä

#191 Haloo!

04.04.2012 21:32

Mielestäni täällä kohdellaan eläimiä, kuin roskaa! Pentutehtailu täytyy saada loppumaan, turkistarhaus täytyy kieltää, Eläimille täytyy saada sopivat tilat elää elämäänsä ja kaikille maatiloille kunnolliset elinolot eläimille!
Ihmiset täytyy saada ymmärtämään kuinka eläimet kärsii, ne ovat myöskin eläviä asioita joilla on tunteet ja kipunkynnys! Ei niitäkään saa kohdella miten haluaa, niille täytyy antaa niille ansaitut hyvät elinolot JOKA PAIKASSA..
Tämä asia suututtaa minua kaikkein eniten! Ihmiset ovat julmia sikoja (anteeksi ilmaukseni), ajatelkaa jos teille tehtäisiin samalla tavalla ja joutuisitte kärsimään yhtä paljon, (pienissä häkeissä, synnyttämään monia satoja lapsia, kuolemaan julmasti, kärsimään, elämään paikallanne) Koko elämänne! Ettekä voisi itse vaikuttaa omaan kohtaloonne mitenkään!
Suomessa ei todellakaan ole mikään maailman paras eläinsuojelulaki! Hyvät ihmiset te jotka tähän pystytte vaikuttamaan tehkää jotain!

Vieras

#192 Re:

26.05.2012 23:03

#1: Michail Jaction -

Jos täällä puhutaan siitä ettei turkis eläimiä saa pitää vapaana,vaan ne pitäisi vapauttaa,minkähänlainen vaikutus sillä olisi suomen eläimistöön?Kun minkkejä vapautettiin aikoinaan,siitä ei seurannut mitään hyvää,riistakannat huononivat.Turkistarhaus on omasta mielestä hyväksyttävää

Emäntä isolla EEllä

#193 Ihmisten ja eläinten oikeuden puolesta

21.06.2012 13:54

Neuvoja otetaan ilolla vastaan VAIN pätevämmiltä ihmisiltä kuin itse olen. Ärsyttävää eikö totta? Sitä on vastuu, vastuu omasta, itsestä, elinkeinosta, perheestä, eläimistä. Tarkastajan tulee olla PÄTEVÄ työhönsä, omata kokemusta oikeasta maatalouden harjoittamisesta usealta vuodelta. Pätevyyttä ei saavuteta kirjoja lukemalla istumalla pöydän takana, eikä edes keräämällä epäkohtia ympäri eläitiloja tai muita eläinkohteita. Puhumattakaan lapsuuden intoilusta eläinten puolesta diskoilloissa tai muissa harrastuksissa.

Epäkohtien keräily on helppoa, olenkin ajatellut, että jos itse olisin tarkastaja, tuskin kukaan saisi putaita papereita, ei edes se marsun imettäjä tai hän, kuka toimii tarkastajana ja pitää samalla omaa karjaa tai muita eläimiä . Sekö tässä nyt on tarkoitus? Hieno kokonaisuus, eläinten hyvinvointiasia, ollaan panemassa pilalle vouhkaamalla, uhkailemalla, kiristämällä, suorastaa vihaamalla eläinten hoitajia. Ne ihmiset, jotka joutuvat tarkastusloukkuun esim. eläintiheys ollut hetkellisesti liian suuri, korvamerkki puutokset tai suorastaan naapureiden turhat ilmoitukset jne. näille ihmisille se on kova paikka ja paine, omanarvonmenetys! Kuka suojelee heitä, KENEN on vastuu kun jotain ikävää tapahtuu? Te kaikki eläinrakkaat ihmiset, pysähtykää miettimään, mitä olette valmiita ottamaan omalle tunnollenne vaatimustenne kanssa?

Ja on oikeus ja kohtuus, että rangaistukset ja sanktiot kohdistuvat samansuuruisena kaikkiin kansalaisiin epäkohtien tullessa esiin, tarkoitan tukimenetyksiä maatilayrittäjiltä! Siis myös palkansaajat samaan kategoriaan, sama rangaistus samasta rikkeestä!!

Vieras

#194 Re: Amerikassa

27.03.2014 19:58

#122: käyneenä - Amerikassa

näimpä, ihmiset ostavat halvinta eli ulkomaalaista ''rääkättyä'' lihaa ja sitten valittavat suomalaisia tilanpitäjiä eläinten huonosta pidosta vaikkeivat tiedä hommasta mitään

Vieras

#195 Re: Amerikassa

27.03.2014 19:59

#122: käyneenä - Amerikassa

näimpä, ihmiset ostavat halvinta eli ulkomaalaista ''rääkättyä'' lihaa ja sitten valittavat suomalaisia tilanpitäjiä eläinten huonosta pidosta vaikkeivat tiedä hommasta mitään

karjakko

#196 niin

22.04.2014 14:24

Onko tässä tosiaan ideana että tiloille aiotaan lähettää jotain "vapaaehtoisia" valvomaan eläinten olosuhteita tiloilla. Olen sellaistakin kuullut. Toivottavasti nämä vapaaehtoiset eivät kovasti loukkaannu kun minäkin aion olla vapaaehtoinen ja olla vapaaehtoisesti laskematta heitä ovesta sisälle. Eli siis minäkin otan vastaan tarkastajia jotka ovat saman pätevyyden omaamia tai pätevämpiä. Hesalaishippejä ei navettaa luuhuamaan tarvita. Navettatarkastajalla olisi oltava vähintään kymmenen vuoden kokemus sen eläimen hoitamisesta käytännön arkisessa karjanhoitotyössä, jonka asuinsijoja on menossa arvostelemaan. Muuten olen mäkin kuullut erään sutkautuksen: Eräs tyttö kysyi pokkana että kuinka usein nää lehmien perät pestään, vastaushan oli ettei koskaan ja asia taisi olla aikamoinen järkytys...
Janne Siukkola

#197 Re: Re: Eläintenpitokiellosta

01.04.2016 09:18

#139: Vieras - Re: Eläintenpitokiellosta 

 Pitokieltoon määrätty henkilö voi jatkaa toimiaan, kun ottaa lemmikin esim. lastensa nimiin.

Toi toiminta on talouskohtaista; Jos ei ole, muut taloudessa olijat sanois ääliölle, että lopeta ja ongelmaa korjautuis.