Kangasala irti Tavasesta

Kommentoitu viesti

Ari Nieminen Valkeakoski

#12 Tavase on hyödytön

21.09.2011 19:52

Tekopohjavesihankeen osakaskuntien 300 000 ihmistä eivät tarvitse Tavasea, mutta Tavase ja kumppanit tarvitsevat nämä 300 000 maksumiestä. Tampere ja Valkeakoski saavat tarvitsemansa veden nykyisillä pintavesilaitoksilla taloudellisesti, laadukkaasti, luotettavasti ja ympäristöystävällisesti. Myös Helsinki tuottaa pääkaupunkiseudun veden pintavesilaitoksella, minkä vesi on parempaa kuin tekopohjavesilaitosten tuottama vesi.

Tavase hanke on kallis, toimimaton ja ympäristölle haitallinen hanke. Se ei täytä mitään sille asetetuista vaatimuksista vai pitäisikö sanoa toiveista.

Kangasalalaisille on erinomaista aitoa pohjavettä on runsaasti omiin tarpeisiin. Tavase merkitsee vain huomattavia lisäkustannuksia sekä huonompaa veden laatua. Otetaan esimerkki elävästä elämästä.

Lieto on saanut vuodesta 1999 lähtien Virttaankankaalta erinomaista aitoa pohjavettä erittäin halvalla ja myös riittävästi. Tänä vuonna Turun Seudun Veden tekopohjavesihankkeesta heille mätkäistiin tekopohjavesilaitoksen pääomakustannuksia maksettavaksi. Se nosti veden kuluttajahinnan 1,45 eurosta kuutiolta 1,87 euroon. Ensi vuonna maksua joudutaan taas huomattavasti korottamaan, kun tekopohjavesilaitos alkaa toimimaan "täydellä teholla" ainakin kustannusten osalta. Tuotannon toimivuudesta ei ole vielä tietoa. Tätä lisämaksua riittää lietolaisille näillä näkymin yli 30 vuodeksi, vaikka tekopohjavesihanke oli heille aivan turha hanke.

Miksi jotkut kangasalalaiset haluavat kaikkien vesilaskuun mittavan tekopohjavesi-lisän?
Huonompaa vettä kalliimmalla. Miksi? Vielä olisi mahdollista vaikuttaa asiaan ja sanoa EI Tavaselle. Päätös ei olisi itsekäs, vaan olisi suuri helpotus myös Tampereen ja Valkeakosken vedenkäyttäjille sekä pälkäneläisille.

Vastaukset

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#13 Re: Tavase on hyödytön

2011-09-21 21:13:09

#12: Ari Nieminen Valkeakoski - Tavase on hyödytön

Arin analyysi on viiltävän inhottava. Näitä Arin analyysejä tarvitaan, muuten hukka meidät perii.