Kangasala irti Tavasesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kangasala irti Tavasesta.

Tekopohjavesi Oy

#1 Tekopohjavettä

18.09.2011 22:24

Kaikkea pyritään tuottamaan ja kokeilemaankin teollisesti.Jos ei sadevesi riitä tuottamaan tarpeeksi pohjavettä pumpataan vettä kankaalle järvestä.Kunnilla kun rahaa riittää.

Vieras

#2

18.09.2011 22:50

Hyvä kun joku viitsii ryhtyä tuumasata toimeen.
Vettä piisaa ilman tavaseakin -se on varma.

Vieras

#3

19.09.2011 10:53

MONIN MUODOIN TAVATTOMAN TYPERÄ,ARVOKKAALLE,KORVAAMATTOMALLE LÄHILUONNOLLE TURMIOLLINEN SEKÄ KUNNON KANSALAISIA VÄKIVALLALLAAN JA RÖYHKEYDELLÄÄNKIN PÖYRISTYTTÄNYT TAVASEPELLEILY VEROEUROJEN JA ENERGIAN TUHLAUKSINEENKIN ON PIAN SAATAVA LOPPUMAAN! TOIVOTTAVASTI MYÖS PÄLKÄNEELLÄ HERÄTÄÄN VASTAAVANLAISEEN,TODELLA AIHEELLISEEN ADRESSIHANKKEESEEN.

TAMPERE OTTAKOON VETENSÄ JO RIITTÄVÄSTI PUHDISTUNEESTA NÄSIJÄRVESTÄ.

TAMPEREEN TALOUSALUEELLAKIN JA KOKO SUOMESSA RUVETTAKOON MAHDOLLISIMMAN PIAN LAAJALTI SOVELTAMAAN YLÖJÄRVEN VEITTIJÄRVELLÄ MENESTYKSEKKÄÄSTI TOTEUTETUN KAKSVESIJÄRJESTELMÄN KALTAISIA VEDENHANKINTA- JA KÄYTTÖMENETELMIÄ.
TALOUS- JA MUU TAVANOMAINEN KÄYTTÖVESI JOHDETTAKOON VESISTÖISTÄ SELLAISENAAN TAI ENINTÄÄN SUODATETTUNA TIENOON KIINTEISTÖIHIN. VAIN JUOMAVESI,NOIN YKS PROSENTTI KAIKESTA KÄYTTÖVEDESTÄ,PUHDISTETTAKOON. JUOMAVESIKÄYTTÖÖN POHJAVEDET HYVINKIN RIITTÄVÄT.

MA 19.9.2011 LISÄJÄRKEÄ YNNÄ YMMÄRRYSTÄ KUNTIEN PÄÄTTÄJILLE TOIVOEN mikko kiio kangasalta.
Jaakko Pitkänen Pirkkala

#4 Miksi tekopohjavettä?

19.09.2011 17:40

Tämä Tavase-hanke on varsinainen insinööritieteen kukkanen. Tässä pilkataan ja aliarvioidaan (kulttuuri)ympäristöä, ihmisiä ja sosiaalisia yhteisöjä sekä ennen kaikkea tämän hankkeen maksajia.


Vieras

#5

19.09.2011 20:13

Tarpeetonta luonnon raiskaamista ja verovarojen väärinkäyttöä.

Vieras

#6

19.09.2011 21:06

Ainoa tapa saada kuntalaisten mielipide päättäjien tietoon.

Vieras

#7

20.09.2011 12:56

Tavase on kuin juna, joka jatkaa kulkua, vaikka matkustajat ovat havainneet reitillä vaarallisia esteitä. Kuljettajan on kuitenkin päästävä perille hinnalla millä hyvänsä, MUTTA ONNEKSI MATKUSTAJAT vetävät hätäjarrusta.He ovat tulevaisuuden sankareita.

Vieras

#8 Re:

20.09.2011 12:58

#7: -  

 


Vieras

#9

20.09.2011 19:50

Kangasala ei tarvitse pisaraakaan Tavase vettä. Joten Turun esimerkki rajusta hinnannostostosta ei oikein ole järkevää. Lisäksi Tavasen tapa toimia ei ole sellaista kuin sen verorahoin toteutettavana ikuisuusprojektina kuuluisi olla.
Pohjaveden oma hallinta on tuleville sukupolville erittäin tärkeä asia.

Vieras

#10

21.09.2011 07:32

Minkä kumman takia Kangasalan luonto pitäisi pilata Tampereen vedenoton takia? Pilatkoon oman kaupunkinsa rajojen sisäpuolelta vaikka koko alueen.

Vieras

#11 Re:

21.09.2011 10:34

#10: -  

Minkä kumman takia Tampereen Viinikanlahden puhdistamoliete tuodaan Sahalahden Pakkalan Rypäsvuoreen ja jaetaan sieltä takaisin ympäristökuntiin ja tänne. Onko kyseessä kytkykauppa: haitat teille - voitot meille. Käykääpä retkeilemässä paikalla, vaikka eihän sitä ole merkitty edes maakuntakaavaan. Nythän se on "siisti", koska jätteet on upotettu peltoihin. Ei sen puoleen, että ne sitä olisivat tarvinneet, vaan "johonkinhan se on tungettava" - kuten sanonta täällä kuuluu. Tampereen autot tuovat kyllä lisää joka päivä.... vaikka Pakkala tuottaa valtavat määrät lantaa ihan omasta takaa. Ja yrittäjä hakee juuri nyt laajennusta.

Ari Nieminen Valkeakoski

#12 Tavase on hyödytön

21.09.2011 19:52

Tekopohjavesihankeen osakaskuntien 300 000 ihmistä eivät tarvitse Tavasea, mutta Tavase ja kumppanit tarvitsevat nämä 300 000 maksumiestä. Tampere ja Valkeakoski saavat tarvitsemansa veden nykyisillä pintavesilaitoksilla taloudellisesti, laadukkaasti, luotettavasti ja ympäristöystävällisesti. Myös Helsinki tuottaa pääkaupunkiseudun veden pintavesilaitoksella, minkä vesi on parempaa kuin tekopohjavesilaitosten tuottama vesi.

Tavase hanke on kallis, toimimaton ja ympäristölle haitallinen hanke. Se ei täytä mitään sille asetetuista vaatimuksista vai pitäisikö sanoa toiveista.

Kangasalalaisille on erinomaista aitoa pohjavettä on runsaasti omiin tarpeisiin. Tavase merkitsee vain huomattavia lisäkustannuksia sekä huonompaa veden laatua. Otetaan esimerkki elävästä elämästä.

Lieto on saanut vuodesta 1999 lähtien Virttaankankaalta erinomaista aitoa pohjavettä erittäin halvalla ja myös riittävästi. Tänä vuonna Turun Seudun Veden tekopohjavesihankkeesta heille mätkäistiin tekopohjavesilaitoksen pääomakustannuksia maksettavaksi. Se nosti veden kuluttajahinnan 1,45 eurosta kuutiolta 1,87 euroon. Ensi vuonna maksua joudutaan taas huomattavasti korottamaan, kun tekopohjavesilaitos alkaa toimimaan "täydellä teholla" ainakin kustannusten osalta. Tuotannon toimivuudesta ei ole vielä tietoa. Tätä lisämaksua riittää lietolaisille näillä näkymin yli 30 vuodeksi, vaikka tekopohjavesihanke oli heille aivan turha hanke.

Miksi jotkut kangasalalaiset haluavat kaikkien vesilaskuun mittavan tekopohjavesi-lisän?
Huonompaa vettä kalliimmalla. Miksi? Vielä olisi mahdollista vaikuttaa asiaan ja sanoa EI Tavaselle. Päätös ei olisi itsekäs, vaan olisi suuri helpotus myös Tampereen ja Valkeakosken vedenkäyttäjille sekä pälkäneläisille.
Jaakko Pitkänen Pirkkala

#13 Re: Tavase on hyödytön

21.09.2011 21:13

#12: Ari Nieminen Valkeakoski - Tavase on hyödytön

Arin analyysi on viiltävän inhottava. Näitä Arin analyysejä tarvitaan, muuten hukka meidät perii.


Vieras

#14 Motiivi hukassa

21.09.2011 23:01

Olen suurella mielenkiinnolla seurannut Tavaseen liittyviä asioita paikallislehden avustuksella, muuta tietoa kun en ole jaksanut kaivaa esille. Kaikkein eniten on hämmästyttänyt kunnan ja sen omistaman vesilaitoksen passiivisuus asiassa. Paljolti tälle pohjalle olen perustanut myös nykyisen kantani asiaa. Jollei hanketta ajava osapuoli kykene tai halua avoimesti vastata heitettyyn haasteeseen niin miksi ihmeessä sitä kannattaisin? Toisaalta en ihan kaikkia Tavasen vastustajienkaan ajatuksia allekirjoita, eli mutu-pohjalla mennään.

En todellakaan siis ymmärrä miksi Kangasala on mukana hankkeessa. Mikäli kirjalliset ja suulliset sopimukset kestävät päivänvalon ne voitaisiin kait julkaista. Avoimuuden puute antaa vastustajille vapaat kädet kehittää mielikuvituksellisia teorioita asian ympärille ja tässä yksi lisää.

Kangasala tarvitsee Tavasen saadakseen lisää rahaa. Asiaa on kätevä hoitaa kunnan omistamien liikelaitosten kautta. Kun Tavase pyörii niin nykyinen vesiyhtiö voidaan pilkkoa kahtia ja toiminnot myydään runsaaseen ylihintaan kahdelle uudelle kunnan omistamalle yhtiölle. Uudet yhtiöt lainaavat rahat kunnalta ja maksavat niistä hivenen markkinakorkoa suurempaa korkoa. Koska ylihinnoiteltu kauppasumma ja korot on katettava operatiivisella toiminnalla täytyy hintoja nostaa että yritykset pysyvät kirjanpidollisesti edes nollatuloksessa. Näitä järjestelyitä on sitten hyvä uusia tarvittessa ja vesi maksaa aina vain sen verran kuin tuottaminen edellyttää. Voihan tätä ansaintalogiikkaa hyödyntää ilman Tavaseakin mutta täytyyhän sitä ihmisen johonkin perustaa kantansa ilman parempaa tietoa.

Vieras

#15

22.09.2011 07:35

!!!!

Vieras

#16

22.09.2011 08:54

hieno homma.koko tavase on ihan pöljän hommaa

Vieras

#17

22.09.2011 09:41

minun mielestäni tällaista hanketta ei tarvita.Sinne menee rahaa vain turhan päin ja koska siitä ei ole mitään hyötyä
Jätetään jotain tuleville sukupolvillekin...
Vieras

#18 Re: Tekopohjavettä

22.09.2011 09:54

#1: Tekopohjavesi Oy - Tekopohjavettä 

 Minkä ihmeen takia meidän sukupolven pitää kuluttaa ja raiskata vedet, soraharjut, metsät, ilma ja nyt vielä pohjavedetkin?

 


Vieras

#19

22.09.2011 14:43

Kangasalan vesi on hyvää, älkäämme tuhotko tarpeettomasti luontoa!

Vieras

#20

23.09.2011 12:59

Tää Tavase on hienosti suunniteltu pyramidi huijaus! Ja tyhmät Kunnan päättäjät syytävät sinne niukkoja verorahoja!
eFFe

#21

23.09.2011 18:06

On se puhdas vesi tärkeä luonnonvara kun maailma hukkuu siihen ihteensä !

Jukka Ollikkala. Pälkäne

#23 Kaksivesi-idea on hyvä

23.09.2011 23:02

#3: -

Tavasea vastustava nettiadressihanake Pälkäneellä olisi hyvä idea.

Kaksivesijärjestelmä olisi paljon tekopohjavesilaitosta järkevämpi vedenhankintatapa. Tarvitaan kahdet putket, joissa paksumassa virtaa PUHDISTAMATON JÄRVIVESI  ja ohuemmassa virtaa LUONNOLLINEN POHJAVESI.  Putket saadaan upotettua maahan järkevin kustannuksin kun uuden kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä tai käyttöikänsä päässä olevien putkien uusimisen yhteydessä maahan upotetetaan kahdet putket. Sama koskee myös kiinteistöjä. Nyt ylimääräisiä kaivamiskustannuksia ei ole lainkaan. Vesitorneihin tarvitaan toinen pienempi säiliö luonnollisista pohja vettä varten.

pepe

#24 Kuka vie rahat tavase kokeilusta

24.09.2011 18:53

Kuka vie rahat tavase kokeilusta.Tietenkin nämä insinöörit jotka ovat tämän projektin syöttäneet kuntien ja kaupunkien päättäjille. Nyt he lypsävät kuntalaisten veromakkoja omiin palkkoihinsa,saamatta mitään aikaan ja salaamalla tulokset.Surkuhupaisinta on Pälkänettä vastaan käyty oikeudenkäynti,siinä kuntalaiset maksoivat oikeudenkäyntikulut vaikka voittivat jutun.Nämä herrat jotka nostivat kanteen pitäisi laittaa maksamaan oikeudenkäyntikulut

Vieras

#25

24.09.2011 19:37

Koko Tavase haisee vain Tavasen henkilökunnan, kuntaa edustavan tahon ja konsulttien bisnekseksi.