Pelastetaan Lauttasaaren vehreys ja omaleimaisuus

Kommentoitu viesti


Vieras

#230

19.01.2016 19:51

Helsingin kaupungilla on vuokratontteja Vattuniemenkadulla. Huonokuntoisia toimistotaloja ei saa purkaa, sillä kaupungin mielestä tarjolla pitää olla halpavuokraista toimistotilaa. Kukaan ei halua vuokrata, mutta tilalle ei saa rakentaa asuntoja. Sen sijaan mietitään merenpohjan täyttämistä.......

Vastaukset

Ei vattuniemeäkään täyteen, kiitos

#233 Re:

2016-01-20 12:56:00

#230: -  

Huonokuntoisia toimistotaloja voisi mielestäni kunnostaa ja markkinoida paremmin. Pääkaupunkiseudulla edullisesta / kohtuuhintaisista, mutta muunneltavista toimistotilasta on pulaa mutta niidenkin tulee täyttää tietyt kriteerit. Näin tässä järjestöille, urheiluseuroille ym. vaikka minkälaisia mahdollisuuksia. Tiloihin voisi saada myös pientuotantoa, esimerkiksi leipomon jne. Myös rakennusten muuttamisesta esimerkiksi päiväkodeiksi ym. tulisi keskustella.

Se, että Vattuniemi rakennetaan vieläkin tiiviimmäksi asuinalueeksi (niin, että asunnot lisääntyvät), on huono ratkaisu. Alueen elävöittäminen yrityksillä, harrastusmahdollisuuksilla ja palveluilla sen sijaan auttaisi nykyisiä asukkaita. Jonkin olemassa olevista taloista voisi myös muuttaa parkkihalliksi.. Toki jotkut huonokuntoiset talot voisi yksinkertaisesti purkaa ja muuttaa vaikka aidatuksi koirapuistoksi. Vattuniemi kaipaa elämää ja väriä, jos jotain. Asukkaita riittää jo näinkin.