Uratehtaan alasajon estäminen

Kommentoitu viesti


Vieras

#17 Pitkäaikaistyöttömän leima ei auta työllistymistä

20.02.2016 19:01

Samalla kun kaikki tahot,  myös TE-keskus, toitottaa, että työttömyyden alkuvaiheessa on ratkaisevan tärkeää aloittaa tehokas työnhaku, niin palveluita keskitetään entistä enemmän pitkäaikaistyöttömille. Tyhmempikin huomaa, että näin hoidetaan oireita ei syitä, kun panostamalla nopeaan työllistymiseen pitkäaikaistyöttömien suhteelliset määrät vähenesivät eikä heidän palveluihinsa tarvittaisi nykyisenlaista panostusta.

Jos/kun (osa-)syynä se, että kunta joutuu pitkäaikaistyöttömien kustannuksista korvaamaan osan, kun lyhytaikaisemmat hoitaa valtio muistuttaisin, että veronmaksajat ne molemmat kustantaa. Ja toisaalta "oire-syy"-logiikka toimii tästä huolimatta.

Vastaukset

Kahvittelukerho

#44 Re: Pitkäaikaistyöttömän leima ei auta työllistymistä

2016-02-23 16:33:40

#17: - Pitkäaikaistyöttömän leima ei auta työllistymistä 

TE-toimiston virkaköpit nyt lässyttävät lämpimikseen mitä tahansa, kunhan vain oma palkka juoksee.

Jos työttömyyden hoitoon Suomessa olisi haluttu panostaa sitten 90-luvun laman, se olisi tarkoittanut mm. koko työnhakujärjestelmän uusimista kokonaisuudessaan ja samalla palveluhaluttomien virkamiesten saneerausta koko TEM/TE-organisaatiosta kortistoon. Se on ainakin käynyt selväksi, että TE-toimiston 70-luvun tietojärjestelmien ja 50-luvun ammattinimikkeiden (kengänkiilloittaja, etc.) puitteissa töitä ei ainakaan saada. Tähänkin menessä työn saannissa paras apu on ollut oma apu!