Uratehtaan alasajon estäminen

Kommentoitu viesti


Vieras

#29

22.02.2016 12:28

Olen skeptinen tämän tyyliseen toimintaan, joka on pääasiassa työnhaku-, cv:n parannuskoulutus. Perustelut ovat tässä: Jos on kymmenen työtöntä ja vain yksi työpaikka, niin työnhaun hyvyydestä huolimatta vain yksi saa työpaikan. Jos näistä kymmenestä viidellä on selvästi paremmat työnhakumetodit ja cv, niin he saavat etua tästä muihin nähden. Onko siis järkeä, että kaikki työttömät kilpailevat keskenään luoden aina vain parempia ja parempia hakemuksia, jos ongelma on edelleen työpaikkojen vähyys?

Lisäksi epäilen, että moni ns. työllistynyt olisi työllistynyt myös ilman tätä -tehdasta. Kuinka moni on joutunut tekemään ilmaista harjoittelutyötä, josta ei saa korvausta ja kuinka moni on työllistynyt osaamistasoa vastaavaan työpaikkaan? Jotenkin tälläinen ryhmäpaine johtaa siihen, että ihminen menee ilmaistöihin vain saadakseen jalan oven rakoon ja siitäkö yrittäjät tykkäävät. Ilmaistyövoimaa yhteiskunnan kustannuksella. Massatyöttömyyttä ei nujerreta millään Uratehtailla - valitettavasti.

Vastaukset


Vieras

#32 Re:

2016-02-22 12:45:41

#29: -  

Olet oikeassa sen suhteen, että 1 työpaikka ei muutu työpaikaksi kymmenelle hakijalle Uratehtaan avulla. Mutta... Uratehtaan koulutusten avulla on moni päivittänyt työnhakutaitojaan nykyaikaan (mm. CV:n) ja saanut vinkkejä piilotyöpaikoista. Meitä on monia, jotka ovat edellisen kerran hakeneet töitä 10-15 tai jopa 20 vuotta sitten, jolloin työnhakumenetelmät olivat esim. paperihakemuksen lähettäminen ja työpaikkoja käytiin katsomassa työvoimatoimiston seinältä. Meillä vanhemmilla on työuran tuomaa kokemusta, jota ei välttämättä osata tuoda tarpeeksi ja oikealla tavalla esille hakemuksissa, ei ainakaan nykypäivän vaatimusten mukaisesti. Ja tähän tarkoitukseen Uratehdas on ollut enemmän kuin paikallaan.