Vastustamme KTAMK:n kohdistuvia leikkauksia

Kommentoitu viesti

Alfa

#1 Väärin sammutettu

11.10.2011 13:28

OKM:n suunnitelmat ovat pahimman luokan virhe. Perustuu vanhoihin tilastoihin, myös törkeitä asiavirheitä vilisee papereissa.

Kulttuurialan leikkaus kokonaan muodostaisi täydellisen tyhjiön viestinnän ja kuvataiteen ammatilliselle korkeakoulutukselle Tampereen pohjoispuolella. Media-alan koulutushan aloitettiin 1991 juuri sillä perusteella, että kaikki alan koulutuspaikat olivat tuolloin kehä-kolmosen sisäpuolella. Ensimmäiset luvat myönnettiin Tampereelle, Turkuun ja Tornioon. Pääkaupunkiseutu jäi ilman.

Leikkauksen motiivia voi etsiä, sille ei löydy helposti perusteluja. Tornion koulutuksen tunnusluvut ovat kaikki hyviä, erityisesti työllistyminen ja vetovoimaisuus ovat korkealla. Päällekkäisyyttä koulutuksen profiilissa ei ole aluella, ei maakuntatasolla eikä valtakunnallisestikaan. Kulttuuriala nosti viime keväänä KTAMK:n parhaimpaan kolmannekseen koko maan tasolla. Ehkäpä tavoitteena onkin leikata juuri vetovoimaisimmat alat, jotta oppilaitoksen taso saataisiin keskitason alapuolelle ja sitä kautta koulutuspaikat nielaistua suurempien toimijoiden kitaan?

Kemi-Tornin alueen väkimäärä on vain 1% Suomen väestöstä, mutta se tuottaa lähes 10% maan BKT:sta. Tällä perusteella laadukas ja monipuolinen koulutus pitäisi voida säilyttää alueella ja mieluummin kehittää eteenpäin kuin päästää taantumaan. Neuvotteluihin OKM:n kanssa pitää lähettää täältä järeimmät osaajat, eikä tuumaakaan periksi. Jos leikkauksia tehdään jossain, niin juustohöylättäköön sitten myös pääkaupunkiseudun oppilaitoksia samalla prosenttimäärällä: nyt sieltä lähtee vain 2-3%.

Vastaukset


Vieras

#6 Re: Väärin sammutettu

2011-10-11 15:07:52

#1: Alfa - Väärin sammutettu 

 Koko tältä adressilta menee kaikki uskottavuus koska joku (en tiedä kuka) kalastelee tänne ihan satunnaisia nimiä. Esimerkiksi minä sain notifikaation sähköpostiini että olen allekirjoittanut tämän, vaikka en tiennyt koko asiasta mitään...