Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

epr ddr

#246 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

12.10.2011 18:59

#244: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

jos tuulivoimaloiden hyötysuhteet ovat huonoja tällä hetkellä, se merkitsee vain sitä että ne ovat kehityksensä alkuvaiheissa, ...muutama innovaatio ja laskelmat menevät kokonaan uusiksi...jokainenhan näkee, että myllyt ovat tällä hetkellä valitettavan usein seis....aurinkoenergiankin suhteen maailmalla kehitys menee kovaa vauhtia eteenpäin ja kun uusiutuvaa energiaa tuotetaan pienissä yksiköissä, uusin teknologia on heti otettavissa käyttöön, ydinvoimala on jo käynnistyessään 20 vuotta vanhaa teknologiaa ja kilpailevien tuotantomuotojen kehittyessä laskelmat edullisuudesta muihin energialähteisiin nähden varmasti virheellisiä varsinkin kun epärealistisiksi laaditut  rakentamisbudjetit ja -aikataulut on varmasti ylitetty.

Vastaukset


Vieras

#247 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

2011-10-13 11:01:34

#246: epr ddr - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 Näkemyksesi vaatii perustelua. jokainen näkee, että myllyt seisovat. Mutta näkeekö jokainen mistä syystä?

Oletat ilmeisesti, että myllyissä on ongelmia joiden vuoksi ne eivät saavuta teoreettisesti saavutettavissa olevaa tuotannon tasoa. Mihin oletuksesi perustuu?

Mihin kehitykseen viittaat aurinkoenergiassa? Kieltämättä mielenkiintoinen menetelmä on keskittävään aurinkoenergiaan perustuva striliglaitteisto, jolla saavutetaan n 30 % hyötysuhde. Käytännön imlementaatio suuressa mittakaavassa on haastavaa, mutta mahdollista. Pulmana säilyy energian varastoinit suurtessa mittakaavassa. Samoin laitteiden vaatimat suuret maa-alueet.