Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Sulo

#226 ydinvoimalaprojektin työllistävyys on puhdas illuusio

09.10.2011 21:01

ydinvoimalobbarit puolustavat voimaloiden rakentamista työllistävällä vaikutuksella, mutta kyllä harva suomalainen saa töitä näistä rakennushankkeista. Esim. Olkiluodon rakentajista yli 80% on ulkomaalaisia, ja miten voi olla mahdollista, että esim. Rauman työttömyysaste on koko 2000 luvun ajan ollut luokkaa 15%, vaikka Olkiluodon työmaalle on vain parikymmentä kilometriä? Fennovoiman projekti tulee työllistämään vielä vähemmän suomalaisia, yksinkertaisesti senkin takia että Pohjois-Suomessa ei ole edes tarjolla tarpeeksi työvoimaa tämmösiin hankkeisiin. Fennovoiman laitoksen rakentavatkin puolalaiset ja virolaiset hitsaajat, ja tekniikka siis on ranskalaista tai japanilaista. Puolalainen hitsaaja ansaitsee Suomessa muutama sata euroa kuukaudessa, eihän tästä jää rahaa edes pyhäjokisessa pitseriassa käyntiin. Ydinvoimala projekti onkin puhtaasti suomalaisten veronmaksajien tulojen siirto ulkomaille; Viroon, Puolaan, Ranskaan/Japaniin, Intiaan (intialaiset ohjelmoivat ydinvoimalan automaation). Miten tämmönen voidaan hyväksyä, kun kreikkalaisten ja portugalilaisten lainoituskin tuntuu niin vaikealle suomalaisista, ja kun ydinvoimalaprojektista saatu 'hyöty' on oman omaisuuden muuttuminen arvottomaksi, ja terveys- ja ympäristökatastrofiriskit vuosikymmeniksi eteenpäin?
Sulo

#227 tuulivoima on ratkaisu Suomessa

09.10.2011 21:45

#224: Alfa - Mielenkiintoinen merituulivoimalaratkaisu 

 jep, ja tuli semmonenkin mieleen, että tuulennopeus kasvaa mitä korkeammalle mennään, joten esim. kaupungeissa tuulivoiman hyödyntäminen on todella helppoa, pistetään vaan kerrostalojen katoille tuulimyllyt. Siinä ei kovin isokokoista tuulimyllyä tarvita, että koko kerrostalo tulee sähkön suhteen omavaraiseksi

Ja yksi tuulivoiman vastustajien argumenteista on, että tuulivoiman varalle tarvitaan säätövoimaa tuulettomia päiviä varten, mutta tähän on keksitty muitakin ratkaisuja kuin tuo yo. jo parisataa vuotta sitten, eli eletrolyysi ja polttokenno; tuuli tuottaa vetyä vedestä elektrolyysissä varastoon silloin, kun tuulee, ja polttokenno polttaa vedyn takaisin vedeksi ja tuottaa samalla sähköä silloin, kun ei tuule, mitään säätövoimaa ei tarvita. Ja nämä ovat niin yksinkertaisia asioita että näitä opetetaan yläasteen ja lukion fysiikan ja kemian tunneilla, joten vaikka suomalaiset eivät tämmösiä älyäisi ottaa käyttöön, niin 80 miljoonaa saksalaista kyllä soveltavat tämmöset ideat käytäntöön

Eli yhteenvetona voi kai sanoa, että ennemmin tai myöhemmin nämä ydinvoimahankkeet kaatuvat, joko tähän kansanäänestykseen, tai sitten ulkoapäin tulevaan voimaan, eli ulkomaiden panostukseen uusiutuvaan energiaan, joka tekee ydinvoiman lopullisesti taloudellisesti kannattomattomaksi

 

 


Vieras

#228 Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

10.10.2011 10:36

#227: Sulo - tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

Vetyelektrolyysi kuulostaa mielenkintoiselta ajatukselta. Esittäisitkö menetelmän kuvauksen ja kannattavuuslaskelmia kerrostalon katoille rakennettavasta tuulivoimasta yhdistettynä vetyelektrolyysiin? Kuinka olet ratkaissut vedyn säilytykseen liittyviä haasteita?

Alfa

#229 Energiansäästöviikko

10.10.2011 11:39

Tällä viikolla on energiansäästöviikko.

http://www.energiansaastoviikko.fi/

Professori Peter Lundin laskelmien mukaan energiatehokkuutta lisäämällä Suomessa olisi potentiaalia säästää sähköä yhden OL- reaktorin verran.
Alfa

#230 Kansainvälistä uutisointia

10.10.2011 13:33

Fennovoiman ilmoitus on herättänyt huomiota maailmalla. Ensimmäinen ilmoitus uudesta ydinvoimalapaikasta Fukushiman jälkeen. Tässäpä saksalainen sivu aiheesta. http://www.contratom.de/2011/10/06/e-on-will-atomkraftwerk-in-finnland-bauen/

Vieras

#231

10.10.2011 13:42

Romaniassa oli vanhaan hyvään aikaan pitkä energiansäästökampanja. Sillä saatiin kotitaloussähkön kulutus pysymään hyvin hallinnassa.
Sulo

#232 Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

10.10.2011 14:04

#228: - Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 Kansainvälisiltä patenttisivustoilta löytyy aiheeseen liittyviä patentteja, etsi sieltä aiheeseen liittyviä esimerkkejä

Peruskerrostaloa varten riittää kai 10-20 kilowatin tuulivoimala, itse en maksaisi tämmösestä kovin montaa tonnia


Vieras

#233 Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

10.10.2011 14:23

#232: Sulo - Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

Toivoin, että sinulla olisi ollut antaa valmiimpaa tietoa. Tuohon vedyn elektrolyysiin ja säilyttämiseen liittyy minun tietojeni mukaan vielä mittavia ongelmia. Vety karkaa ennen pitkää mistä tahansa astista ja halpaas äilyttäminen ei ole . Turvallisuus on toinen kysymysmerkki, mutta ratkasitavissa. Polttokenno on olemassa, mutta kallis. Niihin nähden hinta-arviosi kuulostaa kohtuullisen alhaiselta. Toki toimiva varastointi olisi poikaa tuulimyllyn kupeeseen. Avoimeksi jää turvallinen toteutettavuus ja kustannukset.

10 - 20 kW nimellistehon voimala tuottaa optimistisen arvion mukaan vuoden aikana keskimäärin 1,8 -3,6 kW teholla. (Suomessa verkkoon kytkettyjen voimaloiden keskimääräinen tuotanto nimellistehosta v 2010 oli 18% ja kerrostalon katto ei ole todennäköisesti tuuliolosuhteiden kannalta optimipaikka). Keskimääräinen luku on tässä ideassa käyttökelpoinen luku, koska vetyyn varastoitu energia saataisiin huipuissa talteen ja kulutettua myöhemmin.

Riippuu varmasti asukasmäärästä riittääkö tuo n 2- 4 kW kerrostalon kulutukseen.  Meidän 3 henkiselle perheelle se riittäisi, mutta talo ja käyttövesi lämpiää puulla. Veikkaisin, että tarkemmmin lukuja pyörittämällä hanke ei näytä yhtä optimaaliselta kuin kuvasit. Laitetaan vaikka 10 kertainen tehotarve tuulimyllylle ja suuri kysymysmerkki sille voidaanko vetyvarastointi turvallisesti ja hallittavilla kustannuksilla toteuttaa.

Sulo

#234 Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

10.10.2011 14:53

#233: - Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 Niinku sanottu, tuulennopeus kasvaa mitä korkeammalle mennään, joten silloin voinee pystyä olettamaan, että kerrostalon katolla tuulivoimalan hyötysuhde kasvaa korkeammaksi

Ja mitä maksaa kerrostalon putkiremontti, sata vai pari sataa tonnia? Onko sen rinnalla muutama tonni - kymppitonni tuulimyllyyn talon katolle iso sijoitus, jos rahat tulevat takaisin esim. n. neljässä vuodesa? Voithan tosiaankin laskea asian tarkemmin, että kuinka kannattavaa homma oikeasti on

Mutta pointti kuitenkin on se, että kun jossain päin maailmaa (ainakin japanilaisia patentteja löytyy) jo patentoidaan tämmösiä ratkaisuja, niin kyllä näitä parinkymmenen vuoden sisällä saadaan myös kaupalliseen käyttöön tavallisille kuluttajille

Jarko Häkkinen
Anttola

#235 Mitä tilalle?

10.10.2011 16:59

Suomi joka tapauksessa tarvitsee sähköä. Hinta on toissijainen seikka, ympäristövaikutukset ovat tärkeintä. Minä ottaisin naapurustooni paljon mielummin ydinvoimalan kuin hiili- tai turvevoimalan. Pitkällä tähtäimellä aurinko lienee paras ratkaisu, mutta aurinkovoimaa ei olla vielä saatu kunnolla kannattavaksi.
Tuomiot on tuleva

#236 Uraanivoima kieltoon välittömästi

10.10.2011 17:35

Uraanivoima ,,,on kuin lahjova ,,Terroristi,,,Syöpiä ,,Verisyöpiä,,geeniperimän muutoksia ,kuolemia,,,Uraanikaivokset pilaa pohjavedet, sekä vesistöt,, hitaasti mutta
varmasti,,,sekä tuo syöpiä ihmisiin.
Tämä Pieni lahjottu alamaailman joukko ,,,YRITTÄÄ KÄVELLÄ ENEMMISTÖN YLI KUTEN monen
IDOLLI HITLER,,, aikoinaan.
Aikoihin on eletty ,,,,Pieni vähemmistö ,,,hävetköön ,,sekä kunniaittakoon kansan enemmistöä vihdoinkin.Lopparit ,,murhaajat ,,,linnaan ,,,,siellä heidän,, alhaisten kansan vaLLAN HAlveksian
paikka ,,,on aina oleva !

Vieras

#237 Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

11.10.2011 08:13

#234: Sulo - Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

Tuo 18% hyötysuhde on voimalaitoksista, jotka ovat suurempia kuin kerrostalon katolle suunnittelemasi laitos. Näin ollen 18% hyötysuhde sellaisen toiminnalle on kerta kaikkiaan optimistisella puolella. Sähkön kulutuksesta saataisiin siis murto-osa.

Muutama tonni on reilu aliarvio kustannuksista. Todennäköisesti kustannus ei aivan yllä putkiremonttiin, mutta kertoisin arvion vähintäänkin kymmenellä. 

Vedyn käyttäminen energian varastointiin on mielenkiintoinen aihe (esim metallihybridit), mutta toteutukset eivät näytä ilmestyvän markkinoille kovin nopeasti. Toivottavasti tuotteistus tapahtuu seuraavan parin vuosikymmenen aikana. Asutuksen keskuuteen hajautettuna siihen liittyy myös turvallisuuskysymys.

Yritin kiltisti tuoda tietoisuuteesi seikkoja, joiden perusteella arviosi kerrostalotuulivoimalan tuotosta on liian korkea ja arviosi sen tuotteistamisen vaikeudesta ja toteutuksen kustannuksista liian alhainen.


Vieras

#238 Re: Uraanivoima kieltoon välittömästi

11.10.2011 08:16

#236: Tuomiot on tuleva - Uraanivoima kieltoon välittömästi 

En tiennytkään, että uraaniteollisuus tukee terroristeja tai on terroristi. Tarkoituksesi ei ole aivan selvä. Kertoisitko aiheesta lisää vaikka lähdeviitteiden kera.


Vieras

#239 Re: Mitä tilalle?

11.10.2011 10:37

#235: Jarko Häkkinen - Mitä tilalle? 

Olet oikeassa. Ydinvoima on todellisista vaihtoehdoista ympäristöystävällisin. Usein ydinvoimaan liitetään 'siirtymäkauden ratkaisu' - tyyppisiä lisämääreitä. Ydinvoimaa voidaan kuitenkin rakentaa massiivisessa mittakaavassa lisää ja polttoainetta riittää sadoiksi vuosiksi, joten se on hyvinkin kestävä energialähde.

 


Vieras

#240

11.10.2011 10:59

Miksi kansanäänestys taas? Mehän olemme jo kansanäänestyksillä valinneet edustajamme eri päättäjätahoille!

Vieras

#241

11.10.2011 11:01

Ottaisinko sähköni suomalaisesta vai rajan pinnassa olevasta venäläisestä ydinvoimalasta?
Totuutta ei voi muuttaa

#242 Kansan äänestys on välttämätön

11.10.2011 18:10


Uraanivoimaloita ei pieni Suomi kaipaa.
Suuri Saksakin tulee toimeen ilman Uraanivoimaa.
Uraanivoimalat tulee kieltoon kaikkialla maailmassa.
Kuten aikoinaan ydinpommin räjäytykset ilmakehässä sekä maan alla.
Ranska pyristeli pitkään vastaan mutta joutui taipumaan.
Nyt on jälleen Ranska,,, rakentaa Uraanivoimalaa ,pieni lahjottu Suomi on siinä vielä sitkeästi
siivellä, Saksassa lahjova joukko joutui kiinni ja tutkinta on käynnissä ,,tuomiot tulee.
Kansan enemmistö kyllä tietää ,,Uraanivoiman ainoat perusteet ,,Ovat ,,Lahjonta !!! sekä ,,,Valheet..
Sulo

#243 Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

11.10.2011 19:14

#237: - Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

Nuo sinun hyötysuhde laskelmat ovat täysin alakanttiin, en tiedä mistä tämmösiä lukuja olet keksinyt, ja toisekseen isojen ja pienten tuulivoimaloiden luvut eivät ole vertailukelpoisia, pienemmillä päästään parempaan hyötysuhteeseen

Mutta arviot ovat aina arvioita, aivan kuten Olkiluodon uusi ydinvoimala tuli muutaman miljardin kalliimmaksi kuin alunperin arvioitiin, mutta useimmat kuitenkin ymmärtävät että minkä mittaluokan asioita tässä vertaillaan

Mutta tuulivoima on siis selkeästi kaikilla mittareilla mitattuna ydinvoimaa parempi, ja tuulivoima on kaiken lisäksi suomalaista, tuulivoimaloita valmistetaan myös Suomessa 


Vieras

#244 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

12.10.2011 15:33

#243: Sulo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

Numerot ovat VTT:n julkaisemia toteutumia v 2010 Suomessa. Tutustu ihmeessä. Ovat aivan linjassa kansainvälisten tulosten  kanssa.

Jos pienellä päästään hyvään hyötysuhteeseen, miksi pyritään rakentamaan suurempia yksiköitä hyötysuhteen parantamiseksi? Ota myös huomioon, että verkossa tällä hetkellä olevat laitokset on sijoitettu tuuliolosuhteiltaan edulliseen paikkaan. Satunnainen kerrostalo taas ei tällä tavoin ole sijoitettu, ja hyötysuhde on vielä pienempi.

Ymmärrän kyllä, että koet tuulivoiman hyvänä vaihtoehtona, jos arviosi sen tehokkuudesta on yläkantissa ja arviosi energian varastointiin samoin ylioptimistinen. Vaihtoehtojen valinnassa on hyvä olla realistinen.


Vieras

#245

12.10.2011 16:34

Lähtökohta on, että mistään parin megan hyrristä on turha keskustella. Sellaiset ovat poissa vaihtoehdoista.

Ei, vai kuinka Haaviston Pekan harjoituspalkaamat myyntimiehet
Haaviston tuulimyllyt oy ja
kansanedustajien lahjukset/kiristäminen vihertuen
omaan pussiin saamiseksi
kreikan tavoin veronmaksajien pussista...

En hypetä!

Apurahat pois tuulimylly alalta!
epr ddr

#246 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

12.10.2011 18:59

#244: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

jos tuulivoimaloiden hyötysuhteet ovat huonoja tällä hetkellä, se merkitsee vain sitä että ne ovat kehityksensä alkuvaiheissa, ...muutama innovaatio ja laskelmat menevät kokonaan uusiksi...jokainenhan näkee, että myllyt ovat tällä hetkellä valitettavan usein seis....aurinkoenergiankin suhteen maailmalla kehitys menee kovaa vauhtia eteenpäin ja kun uusiutuvaa energiaa tuotetaan pienissä yksiköissä, uusin teknologia on heti otettavissa käyttöön, ydinvoimala on jo käynnistyessään 20 vuotta vanhaa teknologiaa ja kilpailevien tuotantomuotojen kehittyessä laskelmat edullisuudesta muihin energialähteisiin nähden varmasti virheellisiä varsinkin kun epärealistisiksi laaditut  rakentamisbudjetit ja -aikataulut on varmasti ylitetty.


Vieras

#247 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

13.10.2011 11:01

#246: epr ddr - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 Näkemyksesi vaatii perustelua. jokainen näkee, että myllyt seisovat. Mutta näkeekö jokainen mistä syystä?

Oletat ilmeisesti, että myllyissä on ongelmia joiden vuoksi ne eivät saavuta teoreettisesti saavutettavissa olevaa tuotannon tasoa. Mihin oletuksesi perustuu?

Mihin kehitykseen viittaat aurinkoenergiassa? Kieltämättä mielenkiintoinen menetelmä on keskittävään aurinkoenergiaan perustuva striliglaitteisto, jolla saavutetaan n 30 % hyötysuhde. Käytännön imlementaatio suuressa mittakaavassa on haastavaa, mutta mahdollista. Pulmana säilyy energian varastoinit suurtessa mittakaavassa. Samoin laitteiden vaatimat suuret maa-alueet.

Sulo

#248 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

13.10.2011 16:15

#244: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 18% tarkoittaa suurin piirtein 2 m/s keskimääräistä tuulennopeutta, missä ne VTT voimalat ovat olleet, maan allako? Ruotsissa energiaviranomaiset arvioivat n. 40% hyötysuhdetta hyvällä paikalla, Ruotsihan on luonnonolosuhteiltaan käytännössä sama maa kuin Suomi, joten miksi ihmeessä Suomessa ei päästäisi ainakin samaan tulokseen? Ja jos jonkun sortin energiavarastointi otetaan käyttöön, hyötysuhde alkaa olemaan luokkaa 100%

On varmaankin helpompi rakentaa yksi iso tuulivoimala kuin sata pientä, joten sen takia rakennetaan mieluummin isoja, ja kyllä kerrostalon katto voi olla hyvinkin optimi paikka tuulivoimalalle, koska Suomessa talot rakennetaan suurin piirtein samankorkuisiksi, joten talon katolta avautuu suuri ja esteetön alue (optimi tuulivoimalle), joka lisäksi on korkealla (optimi tuulivoimalle)

Suomi on sen verran laaja maa, että jossain tuulee aina, joten jos tuulivoimaloita rakennettaisiin ympäri maata niin näistä tulisi sähköä tarpeeksi todennäköisesti ilman mitään varastointisysteemejäkin, ja olkiluoto 4 + fennovoimala yhteishinta tulee olemaan lähempänä 20 miljardia, sillä rahalla kyllä saa aika monta tuulivoimalaa, ydinvoimaan verrattuna tuulivoima on täysin realistinen vaihtoehto


Vieras

#249

13.10.2011 17:19

Jokaisen jälkipolvia ajattelevien henkilöiden tulisi allekirjoittaa tämä kyseinen adressi. Nämä ratkaisut ja toimenpiteet toteutuessaan ovat tyhmyyden ilmentymä parhaimmillaan. Paljonko pitää ahneudessaan ympäristöä tuhota, että järjenvalo pääsisi esiin. Tämä adressi on loistava tapa tuoda esille ihmisten huoli elinympäristön järjettömästä tuhoamisesta.
Kansan enemmistö ei hyväksy enää uraanivoimaa

#250 Uraanivoima = Diktatuuri==Herätys,,,!

13.10.2011 18:01


Uraanivoima on kansanvallan Hirviö !!! Jossa valheet ,,,Sekä ,,Lahjonta ,,,ovat ainoat ,,,Tukijat !
Syöpiä,,, Kuolemia kylvävä laitos ei kuulu ,,,Sivistysval,,,,TIOIDEN,,,ENERGIAN TUOTANTOON !

HERÄTYS ,,,POLITIKOT,,,NYT ,,ON ,,AIKA TULLUT !!!