Terhi Kiemunki ulos eduskunnasta

Kommentoitu viesti

Aikki

#1218 Re:

30.03.2016 06:43

#8: -  

 Jumala on luonut myös maat ja niille rajat ja rodut. Miksi ette yhtä kiihkeästi puolusta maamme rajoja, kuten puolustatte uskonnon nimissä maatamme valtaavat eri kulttuureista tulevat ihmiset. Mutta niinhän se on, vasemmisto on aina halunnut luovuttaa maamme muualta tuleville.

Vastaukset

timo

#1221 Re: Re:

2016-03-30 07:35:50

#1218: Aikki - Re:  

 Hah, eikö rajat kuitenkin ole ihmisten luomia. Niitä on muuteltu kautta aikojen. Ihmisrodut?

Poro

#1242 Re: Re:

2016-03-30 11:06:01

#1218: Aikki - Re:  

 Ei ole jumala luonut rajoja, maita, rotuja, kulttuureja eikä ihmisiä. Maapallo ja kaikki sen päällä on sattumalta muovautunut maailmankaikkeuden myllerryksessä. Ihmisille on evoluution oikkuna kehittynyt niin paljon kyvykkyyttä, että on ihan itse osattu jakautua heimoiksi ja valtioiksi, ja samantien on ryhdytty tappelemaan naapuriheimojen kanssa. Nyt vain odottelen, että tapahtuisi vielä sen verran lisää kehitystä, että ymmärrettäisiin lakata tappelemasta turhan päiten. Unohdetaan heimoajattelu ja todetaan, että kaikkia meitä yhdistää ihmisyys ja tämä lähes loppuunkaluttu maapallo, jolla kuitenkin pitäisi selvitä siihen asti, että tähtienvälisen matkailun salat aukeavat.

Ihmiskunnan täytyy siis oppia tulemaan keskenään toimeen, koska vaihtoehtoja ei ole, ihan niin kuin monilapsisen perheen sisarusten täytyy jakaa huoneensa, karkkinsa ja lelunsa tasapuolisesti. Jos joku sisaruksista aina jää muita vähemmälle, siitä ei tule kuin tappelua ja pahimmillaan koko elämän jatkuvaa vihanpitoa ja katkeruutta. Sisaruksista vanhin ei voi omia lastenhuonetta, leluja ja karkkeja itselleen sillä perusteella, että hän oli paikalla ensin. Myös viimeisenä syntynyt saa oman osuutensa, ja osallistuu tietysti myös kodin töihin kykyjensä mukaan. Aluksi kuopus ehkä tekee vähemmän töitä kuin vanhemmat lapset, mutta ajan mittaan tilanne tasoittuu.

Kaikki maahantulijat ei ehkä ole mitään timantteja, niin kuin ei kaikki suomalaisetkaan, mutta kaikki kuitenkin ollaan tämän saman ihmiskunnan jäseniä, ja eletään samassa, rajallisessa kodissa. Kenelläkään ei ole oikeuttaa kieltää toiselta turvallista, ihmisarvoista elämää. Jos turvaa etsivät potkitaan rajojen ulkopuolelle selviämään miten taitavat, siitä ei tule kuin lisää vihaa, katkeruutta, sotaa ja terrorismia.