Kieltäydymme Sole TM -järjestelmän käytöstä

Kommentoitu viesti

Tuovinen
Vieras

#13 Laskeskelin juuri

21.06.2010 23:59

Laskin juuri, että tämän kuukauden työajasta ainakin 3% on (jo) mennyt Soleen tai siihen liittyvään hallintobyrokratiaan tai sen setvimiseen. Kun työtä on tunnetusti niin paljon kuin jaksaa / ehtii tehdä niin tuntuu kohtuuttomalta, että siitä vähästä ajasta mitä on hukataan tuollaiseen.

Toiseksi suurta ärtymystä ak:ssa herättää, että kohdennukset ovat täysin kuvitteelliset. Niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, vaan ensin on laskettu prosenttiosuudet eri rahoittajille ja niillä kerrottu 7,25 h / pvä. Lisäksi järjestelmään EI SAA esim. merkitä, että milloin olet lomalla. Niille on oma systeeminsä (joka hajotti tietokoneeni, kun ei ollut jotain pluginia).

Lisäksi tuntuu pahalta "laskuttaa" tutkimustyötä rahoittavalta taholta Soleen käytetty aika. Tahtoisin kovasti, että sinne ilmestyisi kohta "SoleTM täyttö" ja siihen kuluvan ajan voisi "laskuttaa" sitten yliopiston hallinnolta. Muuttuisiko ääni kellossa, kun lasku tuohon käytetystä ajasta tulisikin heille.

- Tuhottoman turhautunut ja kyllästynyt suomalaiseen yliopistolaitokseen

Vastaukset

simppu

#14 SoleTM on laitonta simputusta

2013-06-03 19:42:57

Itse laskin että menee yli 5% työajasta, mutta kun työaikaa ei saa käyttää siihen pelleilyyn, se on siis palkatonta ylityötä.

SoleTM-pakko on puhdasta simputusta - joka päivä (näin UEF  päätti, Petri Lintusen johdolla!) on kirjattava eritellyt työtunnit, vaikka rahoittaja haluaa vain kuukausisummat. Työ on siis täysin turhaa ja työkalu verrattavissa hammasharjaan vessan siivouksessa. Mieleen tulee myös sotavankien simputus: yhtenä päivänä piti kaivaa kuoppaa ja seuraavana päivänä täyttää se - juuri siksi, että turhan työn tekeminen tuntuu kaikkein pahimmalta.

Onhan päätös tietysti laiton monessakin mielessä. Työturvallisuuslaissa puhutaan paljon asianmukaisista työväineistä ja -menetelmistä ja  terveydelle haitallisten välttämisestä, eikä ikääntyneitä, huononäköisiä, motorisesti vammaisia tai vain hiirikädestä potevia työntekijöitä saisi sortaa vaatimalla graafisen hiiriperustaisen käyttöliittymän (satojen napauksien ohjelma) käyttöä. Näyttöpäätetyöstä puhutaan erikseen ja usein myös työpaikakkiusaamisen katsotaan kuuluvan osin työturvallisuuslain piiriin. Syrjintäkieltoja on myös Työsopimuslaissa ja Yhdenvertaisuuslaissa (kaikki pakollisiksi määrätyt  graafiset/hiiriliittymätyökalut rikkovat syrjintäkieltoa ).

En usko että ketään voi myöskään pakottaa palkattomiin ylitöihin. Lisäksi Työturvallisuuslaki (luku 4, pykälä 23) oikeuttaa kieltäytymään SoleTM-pelleilystä siinä vaiheessa, kun se alkaa uhata terveyttä.