Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

Sulo

#288 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

21.10.2011 22:30

#264: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 Silloin kun ei tuule, tuulivoimalahan ei kuluta energiaa, ja jos jonkinlainen energianvarastointisysteemi on käytössä, tulee sieltä täydet tehot ulos, joten kyllä käytännössäkin voitaisiin päästä lähelle 100% hyötysuhdetta, kysymys on vain siitä, että minkä sanotaan olevan maksimiteho

Ja tuulivoimassa on se hyvä puoli, että valittavana on käytännössä portaattomalla asteikolla eritehoisia ja -kokoisia tuulivoimaloita, ja se sitten tarkoittaa sitä, että tuulivoimaloita voi sijoittaa minne vaan; omakotitalon pihalle, kerrostalon katolle jne ja onkohan Suomessa vielä yhtäkään merituulivoimalaa? Merialuetta on varmaan enemmän kuin keskiverto euroopan maassa on maapinta-alaa, eli sillä perusteella tuulivoimaa ei kyllä voi vastustaa, että ei olisi tarpeeksi tilaa käytettävissä tuulivoimaloiden rakentamiselle

Vastaukset

Sulo

#289 Re:: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

2011-10-21 23:05:09

#288: Sulo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 Ja mieti sitä, että mikä on nykypäivänä turvallisuuden kannalta paras ratkaisu, se että käytännössä koko maan energiantuotanto on keskitetty parille paikkakunnalle, vai se, että energiantuotanto on hajautettu koko maan alueelle?


Vieras

#292 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

2011-10-24 11:42:19

#288: Sulo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

Onko maksimitehon käsite  sinulle mielipideasia? Aivan mielenkiinnosta, jos voimala tuottaa koko ajan 100% siten että tuotannon kuopat täytetään akuista. Mistä tämä akkuun tuleva energia tulee? Jos akkuja ladataan saman voimalan tuottamalla energialla, latauksen aikana energiamäärä on pois voimalan verkkoon syöttämästä sähköstä. Miten latauksen aikana syötetään sähköä verkkoon 100 % ja samaan aikaan ladataan akkua?

Tuulivoimalan teho ilmoitetaan tehona, jonka  voimala saavuttaa optimituuliolosuhteissa ja se ei ole vapaavalintainen ilmoitusasia. Yleensä optimi on n 6 m/s tuulen nopeudessa. Alhaisemmilla ja nopeuksilla ja myrskynopeuksilla voimala tuottaa optimia vähemmän energiaa ts pienemmällä teholla. Voimalan vuosihyötysuhde on toteutuneen energiantuoton suhde voimalan maksimiteholla tuottamaan teoreettiseen energiantuotantoon.

Tehontuotto alkaa usein esim 2 m/s nopeuksilla, mutta on vielä mitätöntä alle 1% maksimitehosta. Vuositasolla Suomessa verkossa olevat nykyiset voimalat tuottavat 18% maksimista. Tämä paranee vielä tekniikan kehittymisestä, mutta on mahdotonta tuottaa kokoajan 100%, koska tuulen nopeus vaihtelee ja koko ajan ei tuule optiminopeudella. Erikseen pitää varmaankin vääntää rautalangasta, että teho vaihtelee tuulen nopeuden mukaan 0 - 100 % maksimitehosta.

Tietysti voitaisiin ilmoittaa voimalan keskimääräinen vuositeho, eli käytännössä 0,18 x maksimiteho.

Tiedustelit, onko Suomessa merituulivoimaa. Vastaus on, että Suomessa on merituulivoimaa.