Sikatiloilla kuvanneet vapaiksi kaikista syytteistä!

Kommentoitu viesti

Ismo, Savitaipale

#58 Lihantuotannon lopettaminen näillä tähtäimessä.

30.10.2011 23:01

Sikatiloilla varmasti on tapahtunut ja kaikilla kotieläintiloilla tapahtuu virheitä ja osalla piittaamattomuutta. Välillä enemmän, etenkin silloin kun on henkisesti tai ruumiillisesti ihan lopussa. Jokainen tietää, mitä maaseudulle näinä aikoina kuuluu. Jo se masentaa. Tapauksiin on oikein puuttua, mutta ei niin, että kaupunkilaiset käyvät salaa vierailuilla. Tykkäisittekö, jos tulisin vierailulle koiratakapihallenne yöllä aidan yli? - Historiasta tiedän sen verran, että ihmislaji on monen muun sukulaisnisäkkään tavoin sopeutunut sekaruoan syöjäksi ja pysynyt hengissä kymmeniä tuhansia vuosia. Pelkkä vihreä voi alkuun vähän mahassa kaivertaa puutoksille? Tabletteja vain apteekista lisää. Mitenkä kovasti huudettu luomupelto, se huutaa kiinteää lantaa, pelkällä apilatypellä sato kuihtuu. Sota-aikoihin asti lehmät olivat enemmänkin lannan- kuin maidontuottajia. Ainakin lehmiä ja lampaita voi kasvattaa sellaisessa maastossa, missä halpaa viljaa ei kannata yrittääkään tuottaa. Tällä porukallahan on kirkas tavoite: lihantuotannon täysi loppuminen. Nykyisellä kaupunkimarkethintakilpailulla sikoja ei millään voi saada tuottaviksi, inhimillisille työtuntipalkoille työmäärään verrattuna, ainakaan maatilakoossa, saati suuritöiseksi laiduneläimeksi.

Vastaukset

Mummelstrom

#65 Re: Lihantuotannon lopettaminen näillä tähtäimessä.

2011-11-04 04:34:55

#58: Ismo, Savitaipale - Lihantuotannon lopettaminen näillä tähtäimessä.

Juuri siitä syystä tuotantoeläinen kunnollinen kohtelu on tärkeää.Ei pidä antaa itse aseita niiden käsiin,jotka haluavat sinua ampua,vai kuinka? Kotimaisen lihantuotannon alasajaminen on typeryyttä.Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia valvoa ja luottaa ulkomaisen toutannon kelvollisuuteen.

Pitäkää kotimaisen,terveen,hyvinhoidetun karjan lippua ylhäällä.Se kuitenkin viime kädessä on ainoa mahdollisuus pärjätä. Muualla arvostetaan oman maan,oman lähialueen tuottajia. Näyttäkää,että meilläkin on syytä siihen.Silloin eivät kuvaajat tee hallaa.Haluan voida olla ylpeä suomalaisesta tuottajasta,on sitten kyse karjasta,maanviljelystä tai kalastuksesta.

Mutta huonosti eläimiään kohtelevat pitää tuoda julki,siinä kuvaajat ovat ollet oikeassa.Keinot eivät ehkä ole mieleen,mutta mitkä ovat vaihtoehdot?