Sikatiloilla kuvanneet vapaiksi kaikista syytteistä!


Vieras

#51 Re: Ihminen on ihan hukassa!

29.10.2011 12:06

#34: Huvittaa! - Ihminen on ihan hukassa!

Sen verran lienee tuota korjattava, että tätä meidän tuotantosikaamme ei esiinny luonnossa. Siksi ei voida myöskään tietää, miten se siellä käyttäytyisi. Villisika on kokonaan eri eläin.

 

Tuossa 4 euron tuntipalkasta itkemisessä pitää myös ottaa huomioon, että maanviljelys & karjan- ja siankasvatus on ainoa yrittämisen muoto, jossa yrittäjän riski on otettu kokonaan yhteiskunnalle. Muutkin yrittäjät - ja monet, monet palkkatyöläiset - tekevät pitkää päivää, mutta muille yrittäjille ei makseta tukia siitä, että suostuvat tekemään sitä mitä tekevät.

 

En vähättele yhtään kotimaisen ruoantuotannon tarvetta, päinvastoin. Meidän pitäisi lisätä nimenomaisesti ruoan jalostusta lähellä tuotantopaikkaa tai jopa tiloilla itsessään. Samalla lisääntyisi ns. lähiruoan käyttö. Ruoan tuottajat ovat meillä itse alistuneet raaka-aineen tuottajiksi. Sen vuoksi jalostusarvo menee teollisuudelle ja kaupalle. Tuottajien omistama Valio tuhosi osuusmeijerit ja tuottajien omistama Lihakunta osuuspienteurastamot. Tuottajilla olisi peiliin katsomisen paikka myös tässä suhteessa.

 


Vieras

#52

29.10.2011 13:31

Korvauksia henkisistä kärsimyksistä - eläinaktivisteilta sikalaomistajille vai sikalaomistajilta todellisuuden käsittäneille? Kummankaan ryhmän kärsimykset eivät ole mitään sikojen kärsimyksen edessä.

Anonyymi

#53 Entinen sikatilallinen

29.10.2011 19:22

On se vaan niin, että halpaa ruokaa haikailevat kaupunkilaiset ovat siat ja sikatilalliset saattaneet nykyiseen tilaan. Ei millään keinoin ole mahdollista palata entisaikojen pahnakarsinoihin nykyisillä hinnoilla. Eu toi tullessan ahdingon sikatiloille. Voittoja tavoittelevat herrat ja pörssiyhtiöt ottavat kaiken, minkä vaan toisilta saavat. Kuluttujille hinta ratkaisee. Minä puolestaan maksan sikalan saattamisesta Eu-kuntoon velkoja vieläkin, eikä sikalassa enää lämpölampun alla köllöttele ainuttakaan vaaleanpunaista possua. Määräyksiä ja tiukennuksia tuli joka taholta lisää, ja paperihommat vei aina vain enemmän aikaa. Jossain välissä olisi pitänyt ehtiä possujakin ruokkimaan ja rapsuttelemaan. Energian, lannoitteiden ja rehujen hinta kohoaa jatkuvasti, mutta lihan hinta tuottajalle laskee kuin lehmänhäntä.
Aika mahdoton yhtälö saada toimeentulo itselle ja perheelle. Montakohan työpaikkaa on tällätavoin maaseudulta mennyt?
Ainoa mahdollisuus, että Suomessa alettaisiin antaa arvoa kotimaisille elintarvikkeille, on pyytää Luojaltamme katovuosia. Aika äärimmäinen keino. Mutta näyttää siltä, että joka taholta ammutaan kovilla panoksilla.
Sitten kun ollaan tuontiruuan varassa, myyjällä on oikeus pyytää kuinka korkeaa hintaa hyvänsä. Kansa on jollain ruokittava.
Eläinaktivistit ovat ottaneet sylkykupikseen maaseudun elinkeinon harjoittajat. En ole kovinkaan vakuuttunut kaikkien lemmikkien saamasta huolenpidosta. Kaupunkilaisten kesäkissat, koirarotujen jalostaminen ihmisen mieleiseksi ym. ym. Epäkohtia riittää maapallolla.
Ja lopuksi: Jumala on luonut ihmisen ihmiseksi, mieheksi ja naiseksi, ja eläimet eläimeksi kunkin omaksi rodukseen.

Vieras

#54

29.10.2011 21:22

Itse lihansyöjänä haluan ehdottomasti tietää, miten syömäni liha on tuotettu. Pelkkä eläinsuojelulain noudattaminen ei riitä, vaan haluan nähdä, mitä se käytännössä eläinten kannalta tarkoittaa.

Vieras

#55

30.10.2011 14:11

Shame!

Vieras

#56

30.10.2011 15:12

Suomessa ei laeilla ole mitään merkitystä koska raha ratkaisee, miten niitä tulkitaan.Muutoksiin tarvittaisiin suurta joukkovoimaa,ettei paha aina
voittaisi. Hyvien asioiden puolesta esim. adressien allekirjoittajia tarvittaisiin paljon lisää.
arto kukkonen
pieksämäki

#57 #53 Pikku lisäys

30.10.2011 17:53

Eu,n liittyminen aiheutti maanviljelijöille, joita sikatilallisetkin ovat 40% tulonmenetyksen yhdessä yössä. Mitähän ns. palkansaajat tuumaisivat kun tilistä tippuisi vajaa puolet pois. Miettikääpä siltä kannalta. Toinen seikka, joita iloisen sian fanittajat ja kalliin ruoan mielenosoittajat eivät tiedä tai sitten tietoisesti jättävät mainitsematta aina kun puhutaan tuista. Maatalouteen neuvoteltiin aikoinaan tuet, jolloin kaupanhinnat olisi saatu pysymään kohtuullisina, mikäli kauppiaat eivät olisi hoksanneet tilaisuuttaan. Sitten vielä se kolmas juttu. Maatalous on ainoa ala, jonka tuen ilmoitetaan euromääräisenä. Muut esm. metalliteollisuus, tuet iloitetaan prosenttimääräisenä. Arvatkaapa miksi?? Vielä yksi. Miksi virtahepo, sarvikuono ja norsu mielellään hankkivat mutanaamion?: Samasta syystä kuin siat ja naisetkin.

Joskus kannattaisi miettiä realiteetteja ennenkuin nostaa metelin tuntemattomasta. Jonkin aikaa sitten maailmaa kiersi kuvia, joissa oli hylkeita paloiteltuina lumihangessa. Niitä kuvia sitten siunaili puoli maailmaa. No, lisäsin mukaan kuvia tapetuista keskitysleirivangeista (kuvissa ei ollut lunta eikä verta), sain satoja kyselyitä," mitä ihmeellistä näissä on?"
Ismo, Savitaipale

#58 Lihantuotannon lopettaminen näillä tähtäimessä.

30.10.2011 23:01

Sikatiloilla varmasti on tapahtunut ja kaikilla kotieläintiloilla tapahtuu virheitä ja osalla piittaamattomuutta. Välillä enemmän, etenkin silloin kun on henkisesti tai ruumiillisesti ihan lopussa. Jokainen tietää, mitä maaseudulle näinä aikoina kuuluu. Jo se masentaa. Tapauksiin on oikein puuttua, mutta ei niin, että kaupunkilaiset käyvät salaa vierailuilla. Tykkäisittekö, jos tulisin vierailulle koiratakapihallenne yöllä aidan yli? - Historiasta tiedän sen verran, että ihmislaji on monen muun sukulaisnisäkkään tavoin sopeutunut sekaruoan syöjäksi ja pysynyt hengissä kymmeniä tuhansia vuosia. Pelkkä vihreä voi alkuun vähän mahassa kaivertaa puutoksille? Tabletteja vain apteekista lisää. Mitenkä kovasti huudettu luomupelto, se huutaa kiinteää lantaa, pelkällä apilatypellä sato kuihtuu. Sota-aikoihin asti lehmät olivat enemmänkin lannan- kuin maidontuottajia. Ainakin lehmiä ja lampaita voi kasvattaa sellaisessa maastossa, missä halpaa viljaa ei kannata yrittääkään tuottaa. Tällä porukallahan on kirkas tavoite: lihantuotannon täysi loppuminen. Nykyisellä kaupunkimarkethintakilpailulla sikoja ei millään voi saada tuottaviksi, inhimillisille työtuntipalkoille työmäärään verrattuna, ainakaan maatilakoossa, saati suuritöiseksi laiduneläimeksi.

pöyristyttävää

#60 kuolleita sikoja ja rottia

31.10.2011 09:09

oli todella likaisessa karsinassa. Saparoita syöty, se kertoo sikojen hädästä.
Jos eläinrääkkäyksestä ei rangaista niin en enää ymmärrä tätä lain käyttöä.

Ihmisen ahneudella ei ole enää rajaa!

Vieras

#61

31.10.2011 11:41

Hienoa!!!

Vieras

#62

03.11.2011 22:44

Milloinkaan en allekirjoita rikollisen toiminnan puolesta.

Vieras

#63

04.11.2011 04:19

Mielestäni on kertakaikkisen kieroutunutta vaatia syytteitä kuvaajille!Eläinten kunnollinen kohtelu pitäisi olla itsestään selvyys ja se ei toteudu,se tuottaa häpeää meille kaikille.
On suorastaan kansalaisvelvollisuus tuoda epäkohdat esiin,ihan sama kuka,tai miten,mutta ihmisten on voitava luottaa siihen,että Suomessa eläimet saavat inhimillisen kohtelun. Jos näin ei ole,laiminlyönnit on paljastettava ja tilanne korjattava.
Kiitos kuvaajille,ihailen panostanne eläinten hyvinvoinnin puolesta.
Mummelstrom

#64 Re:

04.11.2011 04:23

#62: -

-entä laiminlyötyjen eläinten puolesta? Siitähän tässä on kysymys.Jättämällä allekirjoittamatta,tuet eläinten kaltoin- kohtelua.Sekin on rikollista toimintaa,vastoin eläinsuojelulakia.

Mummelstrom

#65 Re: Lihantuotannon lopettaminen näillä tähtäimessä.

04.11.2011 04:34

#58: Ismo, Savitaipale - Lihantuotannon lopettaminen näillä tähtäimessä.

Juuri siitä syystä tuotantoeläinen kunnollinen kohtelu on tärkeää.Ei pidä antaa itse aseita niiden käsiin,jotka haluavat sinua ampua,vai kuinka? Kotimaisen lihantuotannon alasajaminen on typeryyttä.Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia valvoa ja luottaa ulkomaisen toutannon kelvollisuuteen.

Pitäkää kotimaisen,terveen,hyvinhoidetun karjan lippua ylhäällä.Se kuitenkin viime kädessä on ainoa mahdollisuus pärjätä. Muualla arvostetaan oman maan,oman lähialueen tuottajia. Näyttäkää,että meilläkin on syytä siihen.Silloin eivät kuvaajat tee hallaa.Haluan voida olla ylpeä suomalaisesta tuottajasta,on sitten kyse karjasta,maanviljelystä tai kalastuksesta.

Mutta huonosti eläimiään kohtelevat pitää tuoda julki,siinä kuvaajat ovat ollet oikeassa.Keinot eivät ehkä ole mieleen,mutta mitkä ovat vaihtoehdot?

Jege

#66 "Keinolla millä hyvänsä"

04.11.2011 05:23

Oma kantani lihantuotannon puitteisiin on jyrkkä neutraali, itse kannatan kustannustehokkaita ratkaisuja. Lihaa (tai tietynlaisen näkökulman omaavan mielestä rahaa) ei tarvitsisi tuottaa elukoiden hyvinvoinnin kustannuksella, mutta elukoiden hyvinvointia ei tule myöskään edistää ihmisten kustannuksella.

Mitä taas adressin varsinaiseen aiheeseen, ei missään nimessä tule hylätä syytteitä. Luvatta ovat tunkeutuneet tiloille, ja yksityisen elinkeinoharjoittajan toimintaa julkisesti kritisoiminen täyttää kyllä mielestäni varsin hyvin kunnianloukkauksen kriteerit. Aktivistien toiminta on ollut selkeästi sallitun rajojen ulkopuolella. "Possutehtailijoiden" toimintaa ei tule liittää tähän tapaukseen, vaan pitäisi tarkastella erillisenä aiheena, niinkuin se onkin.

Vieras

#67

06.11.2011 11:09

HV Suomen oikeusjärjestelmä, eläinlääkäriliitto ja kaikki muut vastaavat, joissa oikeutta jaetaan rahaa vastaan!

Vieras

#68

07.11.2011 08:36

Sikatiloja kuvanneet tekivät näkyväksi eläinten oikeuksia polkevan huonon kohtelun. On irvokasta, etta oikeudenmukaisuuden puolesta toimivat rohkeat ja aktiiviset kansalaiset joutuvat itse syytteeseen.

Vieras

#69

07.11.2011 11:29

Kenen "kunniaa" on loukattu, kun on näytetty eläimen kärsimystä, sianko? sen kaverit tuskin katselee niitä kuvia. Kasvattaja, joka antaa eläimen kärsiä on kunniaton, mihin siis perustuu tämä syyte..???
omalla nimellä mea salo

#70 vegaanina vaikutat

07.11.2011 13:14

siirry vegaaniksi, ellet sitä vielä ole. ihmiset sanovat olevansa kasvissyöjiä eläinsuojelullisista syistä, kun ovat lopettaneet ainoastaan eläinkudosten syönnin. meijerituotteiden ja munien tuottamiseen liittyy kärsimystä ja kuolemaa vähintään yhtä paljon kuin lihatuotantoon. vegaaniudella vaikutat vahvasti. erityiskiitos sikatilojen kuvaajille! kunnioitan työtänne!

Vieras

#71

07.11.2011 13:47

syytteistä en heitä vapauttais koska rikkoneet lakia, mutta pitäisi enemmän kiinnittää resursseja siihen että eläinlääkärit saisivat tehdä enemmän pistokokeina tiloilla ja ilmottamatta siitä etukäteen, nykyään siinä taitaa olla viikon varotus aika
Niin no...

#72 Re: Kaupunkilaisia nämä tämän allekirjoittajat

07.11.2011 14:14

#14: Landelta - Kaupunkilaisia nämä tämän allekirjoittajat

Ehkäpä asia on niinkin, että on helpompi katsoa objektiivisesti asiaa, johon ei ole siteitä? On oikein ymmärrettävää, että ihminen, joka työskentelee eläintuotannossa, ei kovin kriittisesti asiaa tarkastele.

Toivottavasti ne maalla asuvat kanssaihmiset myös reagoivat naapuritilan ahdinkoon. Jos halutaan hyvinvoivan eläimen lihaa syödä, niin lihasta pitää maksaa se hinta, minkä sen tuottaminen maksaa. Tässä asiassa ei ole eroa maalaisten tai kaupunkilaisten välillä, kummatkaan eivät ole valmiita maksamaan ruoasta sen tuotantokustannuksia vastaavaa hintaa.

 

Valittu Amerikasta

#73 Toivottavasti päästään Amerikan malliin Suomessakin

07.11.2011 17:30

Eli viherpiipertäjät luokitellaan terroristeiksi, jolloin heidän "kansalaisoikeutensa" voidaan viedä tällaisen toiminnan takia. Jotain rotia siihen luonnon puolustamiseen.
Make my day

#74 Valheita valheita ja valheita.

07.11.2011 19:16

Kahteen sikalaan mentiin lukituista ovista huolimatta,kahteen sikalaan levitettiin tautia,ja kahteen sikalaan aiheutettiin mittavat tulomenetykset.
Sikatilallisten syyttely ilman viranomaisten tarkastelua nimineen ja kordinaattineen dokumentoitu,kummiskin nyttemmin 'ei me yksityistä sikatilallista haluttu syyllistää',kumminkin näin tehtiin kuvausteknillisesti totuutta kertomatta.Ja nämä nyt argumentoivat asiat pyhittävät teot.Rikollista toimintaa ja toivon niiden saavan tuntuvat tuomiot teoistaan.300 euron kuukausipalkoilla yhdyskunnan elätettävänä ovat höynänneet monet nuoret oikeasti välitettäviä eläinten olojen parantamiseen.Ja varsinkin YLE;n apureille saisi antaa potkut huonosta journalismin ja median väärinkäyttöä rikolillsen toiminnan puolueellisuuteen.
piipertäjä-täti

#75

07.11.2011 21:52

Melko pienituloisena ostan lähes kaikki käyttämäni eläinperäiset tuotteet luomuna. Tällä tavoin voi vaikuttaa eläinten kohteluun, vaikka ei vegaaniksi ryhtyisikään. Eikä se luomu niin paljoa maksa, ettei siihen olisi ihan tavallisella ihmisellä varaa. Omista valinnoista se rahan luomuun riittäminen on monella kiinni. Eikä sitä lihaa kenenkään tarvitse jokaisella aterialla syödä.