WESTENDIN SUOMENKIELISET LAPSET WESTENDINPUISTON KOULUUN

Kommentoitu viesti

Koululaisen äiti

#3 Ongelmana 600 metriä?

11.07.2016 07:23

Westendinpuiston koulu sijaitsee Toppelundin koulusta 600 metrin päässä. Mikäli tämä matka aiheuttaa ongelman, lienee syy jossain muualla kuin kielikylpyluokassa.

Moni lapsi ylittää Westendintien koulumatkallaan tulleessaan Westendinpuiston kouluun ja sen turvallisuuteen on toki syytä panostaa. Tien ylitys kuuluu kouluikäisten perustaitoihin ja mikäli alueen vanhemmat autoilevat liikennesääntöjen mukaan, Westendintien ylitys on turvallista.

Toisin kuin kirjoituksessa väitetään, suurin osa kielikylpyluokan lapsista tulee lähialueelta ja pääosin he siirtyvät kouluun eskarista, joka sijaitsee alle 600 metrin päässä Westendinpuiston koulusta.

Terveelle lapselle 600 metriä ei ole matka eikä mikään. Suomenkielisten lasten ja suomenkielisten kielikylpyä käyvien lasten vastakkainasettelu on järjetöntä. Paljon fiksumpaa olisi puhaltaa yhteen hiileen ja edistää esim. liikennevalojen hankintaa Westendintielle tai lisärakennusta, mikäli se todellisten lukujen valossa on tarpeen alueelle.  

 

  

Vastaukset

Sohvi Salmelin

#4 Re: Ongelmana 600 metriä?

2016-07-13 07:54:37

#3: Koululaisen äiti - Ongelmana 600 metriä? 

Toppelundin koulu sijaitsee 1,3 kilometrin päässä Westendinpuiston koulusta Westendintien ja Toppelundintien kautta kuljettaessa; ja 1,1 kilometrin päässä kävelytietä pitkin. Tämä matka on pitkä pienen koululaisen kulkea yksin, kun lähempänäkin on koulu.

Ruotsinkielinen kielikylpyluokka on lisäpalvelu, jonka kaupunki tarjoaa. Ensisijaiseti tulee alueen suomenkielisten lasten päästä lähimpään kouluun. Adressissa on kohta, jossa vaaditaan lisärakentamista Westendinpuiston koulun tontille. Tämän myötä voitaisiin lisäpalvelun tarpeellisuus arvioida uudestaan. Kahden suomenkielisen perusopetusluokan myötä enemmän lapsia pääsisi Westendinpuiston kouluun. Myös kaksikielisen päiväkodin lapsilla on mahdollisuus hakea suomenkieliseen perusopetukseen Westendinpuistoon, mikäli vanhemmat näin haluavat.

Mikäli liikennevaloja lähdetään ajamaan Westendintielle, kannatan toki hanketta. Se ei kuitenkaan muuta tilannetta suomenkielisen perusopetuksen resurssivajeesta Westendinpuistossa.