Mopot 60km/h

Kommentoitu viesti

Minna Partanen
Vieras

#551 Jos saisin vielä lisätä argumenttini tähän asiaan

13.08.2010 20:28

On ikävää huomata, miten tällä palstalla yleistetään, että kaikki mopoilijat ovat tyhmiä teinejä ja ajavat täysin liikennesääntöjen vastaisesti. Lisäksi palstalla yleistetään sekin, että kaikki mopoilijat ajelevat pelkästään kaupungeissa, mikä ei lainkaan ole totta. Jos ajatellaan Suomea, ei onneksi vielä olla menty siihen, että kaikki ihmiset asuvat yhden suurkaupungin taajama-alueella. Itselläni esimerkisi on matkaa kaupunkiin 15 kilometriä.

Mopojen suurinta sallittua nopeutta tulisi mielestäni nostaa ainakin yli 50km/h. On totta, että on vaarallista ajaa tien pientareella, mutta jos suurinta sallittua nopeutta nostettaisiin niin samalla mopot voisivat ajaa pientareella/autotiellä sen sijaan, että poukkoilisimme kevyenliikenteenväylällä koirien ja pikkulapsien seassa. Itseäini aina hirvittää ohittaa joku pieni pyöräilijä, koska pienelläkin nopeudella voi saada harmia aikaan, jos pyöräilijä yhtäkkiä suirauttaa ajaa mopon alle.

Itseänikin ärsyttää autojen ohittelu 30-40km/h alueella. Pitäisi kyllä poliisinkin jo puuttua noin suuriin ylinopeuksiin!

Kuitenkaan, kuten asia on tullut mainittua, tämmöisillä adresseilla ei ole oikeastaan mitään virkaa, sillä näistä liikenneasioistakin päättää nykyään EU. Mutta kaikki ihmiset, varsinkin autoilijat, kaikki mopoilijat eivät ole päässeet koetta mäihällä läpi eivätkä kaikki mopoilijat aja tasa-arvoisessa risteyksessä päin mäntyä. Huomioikaa tämä, niin saan mielenrauhan. Kiitos.

Vastaukset

MERSU,BMW,SUZUKI JA SODUKO KUSKI
Vieras

#570 Re: Jos saisin vielä lisätä argumenttini tähän asiaan

2010-09-01 23:30:36

#551: Minna Partanen - Jos saisin vielä lisätä argumenttini tähän asiaan 

 Oikeassa olet ! Mopille se rakenteellinen nopeus joka tehtaalta lähtessä semmoisenaan on sille suunniteltu. Jos ei niin sama kohtelu kaikille ajoneuvoille. Eli max nopeus rajoitettuna suurimpaan tiellä sallittuun nopeuteen suomessa ! 120 km/h. Eli 26 km/h ylitys ja jos autot tai m-pyörä ylittää tuon nopeuden poliisin testissä niin samat maksut kun mopon omistajalle. Eli verot kertoimen mukaan kuin myös vakuutukset jne. Ja tietysti kortti pois. Sitten vaan jälleen 1 ajokortti luokka lisää: Super-ajoneuvot kortin hinnaksi 2x rekkakortti. Siinä vois vähän urheiluautokauppiaita harmittaa kun kauppa ei enää käy. Kyllähän näitä autoidiootteja on paljon enemmän kun noita mopoilijoita tai 2 pyöräisillä ajelijoita joten järki käteen. PS. Vois noi viranomaiset tehdä pari ratsiaa uusien mopojen kauppiaiden luo. Mullakin tehdas uusi soduku ja navin mukaan 82KG / 60-70 km/h Aivan tasaisella tiellä ? tuulen suunnasta riippuen. Alamäessä jopä 80 km/h ja navi tomtom eikä ihan halvin !