RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto

Kommentoitu viesti


Vieras

#36 Päätöksenteon prosessi

27.08.2010 14:17

Jos joku voisi kertoa minulle miten lopullinen päätös tehdään?

Vastaukset

Desi Peli
Vieras

#41 Re: Päätöksenteon prosessi

2010-08-28 12:40:09

#36: - Päätöksenteon prosessi

Päätöksenteon prosessista olemme ulkona. Niin minäkin, mutta kerron, miten ymmärrän asian.

YVA-prosessi on 2-vaiheinen. Ensiksi on tämä YVA-ohjelma, johon annetaan lausuntoja ja mielipiteitä. Lempäälän kunta on keskeinen toimija, koska se lausuu asiasta. Kansalainen kertoo mielipiteensä. Pirkkalan kunta näyttää lausuvan asianosaisena, että "Rudus Oy:n hanke ... ... ...  Hankkeesta vastaavan onkin syytä tässä vaiheessa harkita arvioinnin keskeyttämistä." Erittäin osuva lausunto: http://pirkkala.ktweb.fi/

YVA-prosessissa tulee sen jälkeen YVA-selostus-vaihe. Tässä vaiheessa kaikki asianosaiset saavat vielä kertoa mielipiteensä. On erittäin tärkeää pommittaa koko ajan kuntaa, koska sieltä lähtee signaali hankevastaavalle, Rudukselle. YVA-selostus on se raportti, jolla Rudus lähtee hakemaan lupia hankkeelle. ELY-keskus tekee yhteenvetoja jne ...! ELY-keskus ei päätä mistään.

Tässä hankkeessa tarvitaan ympäristölupa ym. muita lupia. KS. Tenkulan info! Kansalaisen kannalta lupa-vaihe on jo oikeustaistelua ja eriasteisten hallinto-oikeuksien mukanaoloa. Tsemppiä! Pidetään Lempäälän kuntaa puun ja kuoren välissä! Ei päästetä hanketta lupa-vaiheeseen!

Pyydän, että tätä infoa täydentää enemmän asiaa tietävä.