hiusalan alv-kokeilu päättymässä

Kommentoitu viesti

''ikuinen yrittäjä''
Vieras

#31 Re: alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat

31.08.2010 16:08

#11: viiden kampaajan työnantaja - alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat

ALVin korotukset pitää maksaa kuluttaja, ei yrittäjä !!!

ALV vero on kuluttajan vero ja se pitää siirtää hintoihin .. Kaikki kun niin tekee ,niin mitään ongelmaa ei ole.

Olen ollut alalla yli 40v ja aina meidän hinnoista ruikutetaan, joten se siitä. Kuitenkin aina on ollut asiakkaita. Jos sinä yrittäjänä pelkäät asiakkaiden reaktioita,niin olet väärällä alalla :)) En ole moista muualta kuullut että yritys maksaisi kulutusveron asiakkaan puolesta , oletko sinä?

 

Vastaukset

Edelleen viiden kampaajan työnantaja - ainakin hetken
Vieras

#42 Re: Re: alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat

2010-09-02 21:56:51

#31: ''ikuinen yrittäjä'' - Re: alvin korotuksen maksaisivat yrittäjät ja palkansaajat 

Olisi kannattanut lukea myös se otsikon jälkeinen teksti huolellisesti.

Kukaan ei voi pakottaa kaikkia nostamaan hintojansa - aina siis löytyy niitä, jotka ottavat ennemmin korotuksen omasta tuloksestaan (taikka provisiopalkkaisten työntekijöittensä palkasta) kuin nostavat hinnastoa tarvittavat 13%

Hintojen korotus harventaisi luultavasti myös asiakkaitten käyntivälejä sekä karkottaisi osan asiakkaista niille yrittäjille, jotke tarjoavat palvelua osittain tai kokonaan pimeästi halvemmalla.

Olen kuullut useista kampaamoyrittäjistä, jotka aikanaan arvonlisäveron tultua alalle nimen omaan jättivät hintansa korottamatta ja näin rupesivat maksamaan kulutusveron asiakkaiden puolesta. Uskoisin sinunkin heistä kuulleen - ehkä jopa tunnet muutaman.

40 vuotta alalla yrittäneenä sinun luulisi kannattavan kokeilun muuttamista pysyväksi käytännöksi - miksi olet edelleen tuon pitkän kokemuksesi jälkeen valmis ottamaan turpaan näiltä kulutusverottajilta?