Ei koulurakennusta Jyvälän viereiselle tontille

Kommentoitu viesti

asukas
Vieras

#8 joka tapauksessa tulee jotakin

24.09.2010 13:58

Tämän päivän keskisuomalaisessa hyvin kävi ilmi, että tontille rakennetaan joka tapauksessa jotakin.

Sitä en ymmärrä, miksi asukasyhdistykselle kävisi kyllä vanhusten palveluasunnot tontille, mutta ei koulu, joka on kaiken lisäksi tehnyt osan maan alle, että kulttuuriarvot säästyisivät.

Jyvälä on itse osallistunut tuon tontin kaavoitukseen. Sen on niin Jyvälä kuin asukkaatkin aikanaan siunanneet. Ettei nyt vain olisi puhdasta kristillisyyden vastustamista tässä takana. Vähän vaikuttaa siltä.

Olen surullinen moisen toiminnan tähden. Myös yleisöosastokirjoittelu ja vihan lietsonta on ollut ala-arvoista käytöstä.

 

Vastaukset

Vieras
Vieras

#10 Re: joka tapauksessa tulee jotakin

2010-09-25 21:01:57

#8: asukas - joka tapauksessa tulee jotakin

Mikäli et ymmärrä meitä rajanaapureita ja huoltamme Jyvälän miljöön säilyttämisen  merkityksestä,niin tässä hivenen taustoja. Ensimmäinen kaava laadittu 1987 Koiviston tontin kaavan yhteydessä,tämän kaavan kaupunki kaavoitti naapureita kuulematta salaa ,kun kaupunki oli kaavaa muuttamassa 1990 tällöin naapureina yllätyimme että tontilla olikin jo lainvoimainen kaava olemassa joka olisi sallinut massiivisen rakentamisen ,tässä yhteydessä useitten valitusten myötä ja neuvotteluin syntyi nykyinen kaava joka on edelleen voimassa.Valitusprosessin ansiosta silloinen jo myönnetty rakennuslupa kaatui 1991 jääviys seikkoihin  valpautemme ansiosta Keski-Suomen Lääninoikeudessa.Näissä rakennuslupa neuvotteluissa otimme tuolloin jo kantaa mahdollisesta kevyestä miljöön huomioivasta rakentamiseta ko.tontille ja edyllytimme kaupungilta toimenpiteitä jolla alueen luonne säilyy. Kaupungin toimenpiteet johtivatkin tonttikauppoihin Jyvälän kanssa ja kaupunki on siitä saakka säilyttänyt tontin nykymuotoisena. Vastustuksemme ei ole kristillisiä arvojanne ja kouluanne vastaan,vaan taistelemme ympäristömme viihtyisyyden ja kulttuuriarvojen ja ympäristön huomioonottavan rakentamisen puolesta,mikäli on pakko rakentaa. Miksi haluatte olla tuhoamassa ne arvot, koululle kyllä löytyy kaupungilta muitakin sopivia tontteja rakentaa koulu! Ihmetystä herättää miksi koulun ainoaksi rakennuspaikaksi Kristillisen koulun edustajat olette valinneet ko.tontin eikä muu vaihtoehto tule kysymykseen. Mitä naapureille tiedottamiseen tulee Halonen valehtelee lehtiartikkelissa informoinnista naapureille kouluhankkeesta tapahtuneen jo joulukuu 2009, informointi tapahtui 5.5.2010. Näinkö meitä naapureita sumutetaan, eipä ihme että olemme kriittisiä. Vielä mitä kaavailtuun maanalaiseen rakentamissuunnitelmiin tulee ,niin maamassojahan löytyy sillä ko.tonttia on korotettu ilmeisesti luvatta aikojen saatossa reilut 2m,tästäkin on aikanaan maistraatille tehty valitus toukokuussa 1969,valitus kuitenkin kaupungilta oudosti hävinnyt.  Onko tämä ala-arvoistä käyttymistä, pyrimme pitämään oikeuksistamme kiinni.