VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

Romulus

#111 Tää on ihan susi adressi

23.12.2011 02:09

Viimeisen 50 vuoden aikana koko pohjoisella pallonpuoliskolla on ollut 17 suden tappamaa ihmistä.
http://www.wolf.org/wolves/pdf/wolfattack_nina.pdf

Koira on purrut, pelkästään jenkeissä, ihmistä vuodessa 4,7 miljoonaa kertaa, joista 33 on kuollut. Siis pelkästään USA.
http://dogbitelaw.com/dog-bite-statistics/dog-bite-statistics.html

Joku suhteellisuuden taju pitäisi ihmisillä olla.

Vastaukset

slfkdk,

#131 sus siunakkoon

2011-12-23 11:39:48

#111: Romulus - Tää on ihan susi adressi

Koira, joka käy ihmisen kimppuun on aina omistajansa vastuulla, ja vika on omistajassa, ei koirassa. Koiran aggressiivinen käytös johtuu yleensä puutteellisesta kasvatuksesta, ja on täysin eri asia, kuin kesyyntynyt susi, joka vie kotieläimiä pihoista. Koirien hyökkäykset ihmisten kimppuun eivät kuulu tähän mitenkään. Villi veikkaus että kohta joku valopää vetää tähän keskusteluun Osama Bin Ladenin tms..

Monesti oon saanut pelätä omanki koiran puolesta, kun isä metsästää sillä. Kaks kertaa on viety samasta porukasta haukulta koira, ja samaan aikaan on ollu oma koira metsässä. Molemmat koirat samalta mieheltä. Tuo mitä joku sanoi että metsästyskoira ei merkkaa omistajalleen mitään.. Kyllä se ainaki meillä merkkaa. Koira on meille ku perheenjäsen, kolmas lapsi, joka ei oo suurinta osaa vuodesta narun nokassa, vaan lenkkikaverina ja seurana.

Sitte mitä monet on sanonu, että ihmiset menee susien alueelle, ja syyttäneet metsästäjiä. Yks tais sanoa että ei 2000-luvulla tarvi metsästää, kun ruokaa saa kaupasta. Mitenhän siinä kävis, jos hirvenmetsästys lopetettais kokonaan. Ei se Suomen susikanta sais kyllä hirvikantaa yksin kuriin, ei sitten millään. Kohta valitetaan kun ne hirvet on sitte  teidän mersujen keuloissa, tallovat viljapellot ja syövät metsistä puuntaimet. Kun sitä tapahtuu jo nyt.. Miten kävisi, jos jäniksenmetsästys lopetettaisiin kokonaan? Jänisrutto. Muuta tuskin tarvii sanoa. Jotakin kunnioitusta siis toivosin metsästäjiäkin kohtaan, kun uskaltautuvat parhaan ystävänsä kanssa metsään tekemään tuota arvokasta työtä, tiedostaen riskin että 20-30 kiloisella, joskus jopa pienemmällä koiralla tuskin on paljoa mahdollisuuksia 30-60 kiloista sutta/susilaumaa vastaan. Jos sudet pelkäisivät ihmisiä entiseen tapaan, ei näitä ongelmia olisi, vaan ne pysyisivät ihmisestä- ja koirasta- kaukana. Lisäksi on väärin metsästyskoiria kohtaan, jos niille ei sallita sitä, mitä varten ne on jalostettu. Jokainen, joka on nähnyt metsästyskoiran odottavan ilmeen, kun se on huomannut että se pääsee metsälle, ja sen kiillon silmissä, kun se vihdoin pääsee tekemään sitä, mikä on sille luontaista, ymmärtää varmasti tämän. Meillä koira tunnistaa isäni metsästysvaatteet, ja alkaa haukkua innoissaan ne nähdessään. Ja voi sitä itkua ja ulvontaa, mikä siltä pääsee, jos isä lähteekin naapurin miehen kanssa jänismetsälle jättäen oman (hirvi)koiran kotiin.

Ja tottahan se on, että jos nyt pihasta lähtee koiria, kissoja ja lampaita jne, niin kuka tietää, millon lähtee ensimmäinen lapsi. Sitten viimeistään olisi päättäjien korkea aika herätä. Minun mielestäni silloin on jo liian myöhäistä. Ja kyllä tämä adressi sais koskettaa myös poroja jne. koska porot ovat omistajalleen elinkeino. Samoin lampaat ja hevoset jne. Toivottavati saatais joku järki tähän asiaan.