VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

Jotain rajaa...

#116 Re: RKTL Valehtelee

23.12.2011 08:23

#26: - RKTL Valehtelee

Eikös RTKL:n tietolähteen alkupää ole ne metsästäjät, siis ne joilta näitä tietoja tulee... ?!

Ja kaipa ne sudet siirtyy lähelle ihmisasutuksia, koska niillä alueilla elävät yksilöt säilyvät hengissä... - Kun kaatolupia on, niin eikö vatipäät lähde jahtaamaan juuri niitä yksilöitä, jotka oikeasti välttelee ihmisiä ja ihmisasutuksia syvällä metsissä... - Ettei nyt olisi nää meitin suden metsästäjät, jotka on jalostaneet nuo ihmisasutusten lähelle pyrkivät rohkeat yksilöt. Varsinainen metsästyshän kun ei saa tapahtua ihmisasutusten lähellä, niin ne yksilöt jotka välttää ihmistä eivät pysty jatkamaan sukua ja sitä ihmisen toivomaa välttelevää ominaisuutta, kun ne mennään sitten kaikella pikaisella järjen äänellä tappamaan pois, kun vaan saa tappaa jotakin ja luvan kanssa! Jäljelle ja sukua jatkamaan jää rohkeammat ja "kesyt" yksilöt asutusten lähellä, varsin loogista ja ihan perusjalostamista. 

Tällaiset yksilöt on tärkeätäkin karsia pois, mutta joku tässä hommassa ja vaahtoamisessa kusee ja perus biologia ja järki häviää...

- Ajo- ja hirvikoirien perään on hieman tekopyhää itkeä, kun niitä kirmaa autojen alle ihan yhtä paljon. Riski että koira kohtaa tehtävässään susilauman on varmasti olemassa, yhtä lailla, kuin se voi katkaista jalkansa, pudota jostakin, jäädä auton alle, tulla jonkun toisen metsästäjän ampumaksi...   Ymmärrän kyllä asian tunnepuolen, jos susi tappaisi oman koiran, haluaisin sen hengiltä mieluiten jo ennen sitä, mutta se susi ei sitä kostoksi ymmärrä ja se ei ole kuin eläin joka seuraa viettejään ja vaistojaan. Vähän lapsellista aikuisilta ihmisiltä lähteä ristiretkelle kostamaan ELÄIMELLE jotakin.

Ja mitä tulee kommentteihin, että susi on röyhkeä ym... eikös nämä ole ihmismaailman käsitteitä tällaiset... 

- En asu kehä III:n sisäpuolella vaan ihan keskellä mehtää... koirieni kanssa...

Vastaukset

Kutvonen

#122 Asiaan

2011-12-23 09:37:38

#116: Jotain rajaa... - Re: RKTL Valehtelee

Mielestäni löperö petopolitiikka uhkaa koko susikantaa. Ei olla heti poistettu niitä yksilöitä jotka ovat olleet asutusten välittömössä läheisyydessä ja näin saaneet siedätyshoitoa ihmistä kohtaan. Oikeat korpisudet voidaan vielä pelastaa kun ei ole vielä tullut ihmisuhreja. Pelastaminen tapahtuu antamalla kaatoluvat "citysusille". Kauan eläköön oikea korpien kasvattama ja siellä viihtyvä susi.