VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti

Bora

#405 Mikä on tavoite

27.12.2011 22:21

Susien uhka ihmisille on jo nyt äärimmäisen pieni tilastollisesti liikenne yms. paljon vaarallisempia. Sen sijaan susien aiheuttama psykologinen pelko loppuu vasta kun ne ovat melkein sukupuuton partaalla. Jos ihmiset asuvat keskellä korpea, mihin voi sudet enää ajaa? Kaupunkien ja isompien asutuskeskittymien läheltä ne ajetaankin, joten jos sudet pelottaa ei ehkä kannata asua keskellä korpea. Tällöin susille ei jää pakotilaa ja ihmiset ovat tyytyväisiä vasta kun ne ovat sukupuuton partaalla. Mikä on siis tavoite? Tappaa kaikki sudet pois Suomesta?

Vastaukset

Tavoitteista... järkeä

#406 Re: Mikä on tavoite

2011-12-27 22:35:18

#405: Bora - Mikä on tavoite Susien uhka ihmisille on jo nyt äärimmäisen pieni tilastollisesti liikenne yms. paljon vaarallisempia. Sen sijaan susien aiheuttama psykologinen pelko loppuu vasta kun ne ovat melkein sukupuuton partaalla. Jos ihmiset asuvat keskellä korpea, mihin voi sudet enää ajaa? Kaupunkien ja isompien asutuskeskittymien läheltä ne ajetaankin, joten jos sudet pelottaa ei ehkä kannata asua keskellä korpea. Tällöin susille ei jää pakotilaa ja ihmiset ovat tyytyväisiä vasta kun ne ovat sukupuuton partaalla. Mikä on siis tavoite? Tappaa kaikki sudet pois Suomesta?

Tavoite on että sudet pelkäävät ihmistä, eivätkä astu yksityisille pihamaille eikä laidunmaille saaliin toivossa. Tavoite on että yksikään ihminen, lemmikkieläin, eikä tuotantoeläin joutuisi turhaan susien ruokalistalle. Kun nämä reunaehdot täyttyvät on tavoite saavutettu.

Vaikka liikenteessä kuolee paljon enemmän, miksi pitäisi ottaa lisäriskejä. Elää pelon ilmapiirissä. Pelkästään sen takia että kaupunkilaisten mukaan ei suden "tiedetä varmuudella" käyneen kenenkään kimppuun. Uhkaavia tilanteita on kuitenkin jo ollut. Lemmikkejä ja tuotantoeläimiä on menetetty.

Tavoitteeksi susien tappaminen sukupuuton partaalle suomessa realisoituu kun ensimmäinen uhri on saatu. Miksi ei toimittaisi nyt kun vielä järkevästi voidaan toimia eikä vasta kun vihan tunteen palo on vallalla?