Dalton Alpakalle elämä

Kommentoitu viesti


Vieras

#670 Re: Re:

03.01.2012 16:53

#668: - Re:

Minä en ainakaan kadehdi. Minua kauhistuttavat nämä alkeelliset olot, joissa valtava määrä ulkomailta tuotuja hevosia ja aaseja ja poneja lisääntyy myyntitarkoituksiin. Työn määrä on varmasti valtava ja tuleeko kaikkien hyvinvointi varmistettua?

Kummastuttaa mikset ole lainkaan huolestunut eläimistä, jotka kesät talvet paskovat samoihin tarhoihin ja jotka joutuvat sieltä maasta sen rehun hamuamaan. Jo tarhojen ja takapihan loistilanne on varmasti häkellyttävä tuolla eläinmäärällä. Kuka nämä eläimet hoitaa ja ruokkii päivittäin? Mitä luulet, kaunko yhden eläimen päivittäiseen harjaamiseen ja kanssakäymiseen kuluu aikaa ja todellisuudessa miten se toteutuu? Eijan omien sanojen mukaan tallia tai suojaa ei tarvita, kasvaahan niille pitkä karva ja ne eivät palele.

http://koti.phnet.fi/aasinus/muuta/ukk.htm Aasikasvattajien ja -harrastajien sivuilla aasin tallin ja tilojen tarpeista:

"Miten aasit pärjäävät Suomen ilmastossa?
-Aaseille kasvaa pitkä talvikarva, mutta ei ollenkaan alusvillaa, joka lämmittää esimerkiksi shetlanninponeja. Aasille tulee hevosta herkemmin kylmä tuulisella säällä, joten aasiakin pitää välillä loimittaa. Aasi tarvitsee tarhaansa kunnollisen kolmiseinäisen katoksen, johon se voi mennä tuulen- ja sateensuojaan.

Voiko aasi asua pihatossa ympäri vuoden?
Ei voi Suomen pakkasilla. Aasi tarvitsee pakkasöiksi tallin, jossa lämpötila on vähintään nollassa ja jossa ei vedä. Vaikka aasin kotiseuduilla Afrikassa voikin öisin olla pakkasta, ei siellä silti ole Suomen kaltaisia kuukauden mittaisia pakkasjaksoja."


Miten varsomiset ja sairastapaukset silloin hoidetaan, jos takapihalla ei ole asianmukaisia sairaskarsinoita?  Alpakan kasvatus karahti nyt kiville, mutta Lehto haalii pääasiassa Ruotsista "harvinaisia" hevosia ja aaseja ja luonnollisesti tienaa elantonsa sillä. Nämä eivät ole lemmikkejä, eikä tässä laajuudessa ole missään tapauksessa harrastus. Tämä on tuotantolaitos.

Vastaukset


Vieras

#675 Re: Re: Re:

2012-01-04 13:28:33

#670: - Re: Re: Mitä suurempi syntinen ja saastainen on ihminen, niin sitä suuremmalla syyllä se kätkeytyy uskovaiseksi. Sitä sanotaan, että Kateus voittaa kiimankin. H***a Lounela ym. kumppanit voisivat vetäytyä uskon asioista, minun käsittääkseni, uskovaisuus ei sovi syntisille, verhohan se on johon mielellään piiloudutaan.