Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#51 Kirkkoharjun suojelu on kaikkien etu pitkässä juoksussa

05.10.2010 19:47

Hienoa, että edes joku niistä harvoista, jotka Kirkkoharjun tuhoamista kannattavat, uskaltaa kirjoittaa omalla nimellään. Niin teen minäkin niin tässä kuin Kangasalan Sanomissa. Kaimalta yllä voisi kysyä, haluasitko saman tien repiä koko Kirkkoharjun? Eikös pitkässä juoksussa tulevat sukupolvetkin arvosta nimenomaan hienoa, koskematonta harjuamme?

Kunnalla on runsaasti kerrotaloille suunniteltuja vaihtomaita jo nyt ja lisää tulossa: esim. Ilmoninmäki (nykyinen lukio), Tarpilan alue Kirkkoharjun koulun vieressä, Valimon alue Pikonkankaalla (1000-2000 uutta asukasta!) ja Pitkäjärven alue Ilkonmäessä. Lisäksi esim. Pikonlinnaan on tulossa paljon kerrostaloja. Ja lisää löytyy vain käymällä kunnan kaavoituksen kotisivuilla kohdassa "vireillä olevia kaavoja". On siis perusteetonta väittää, etteikö vaihtomaita löytyisi, varsinkin kun vaihdettava rakennusoikeus on "vain" 12000 kerrosneliötä eli noin 250 asukkaan asunnot. Tahdosta se on kiinni, ei maista. Nyt vain kunnalta työryhmä neuvottelemaan maanomistajien kanssa maanvaihdosta. Ei se ole sen vaikeampaa.

Sopimuksen saattamista julkiseksi olen 2 otteeseen esittänyt KS:n sivuilla. Lisäksi olen nyt jättänyt asiasta virallisen pyynnön ja valtuustoaloitteen. Kiintoisaa nähdä, miten valtuusto tai kunnan johto vastaa. Toistaiseksi he ovat vaienneet.
Pro Kirkkoharju ei vaikene vaan seuraa Kirkkoharjun kohtaloa avoimesti ja julkisesti. Näin nähdään, miten asiat kunnallisdemokratiassa ihan oikeasti menevät ja kuka lopulta äänestää mitenkin. Kuntalaiset ja Kirkkoharju ovat tämän ansainneet.

Rakentaa siis saa, muttei Kirkkoharjuun. Tätä mieltä on Pro Kirkkoharju ja sen jo yli 900 kannattajaa nettiadressissa. Lisäkannatus ei ole pahasta, joten kaikki vain mukaan adressin allekirjoittajiksi. Vahva yhteinen tahto vie läpi vaikka harmaan kiven.

Me Pro Kirkkoharjun kannattajat siis toivomme kunnan johdolta ja valtuustolta viisautta ja rohkeutta säästää Kirkkoharju. Jos näin käy, olemme valtavan helpottuneita ja tyytyväisiä.

Vastaukset

Pekka Sjöblom
Vieras

#65 Re: Kirkkoharjun suojelu on kaikkien etu pitkässä juoksussa

2010-10-12 16:40:20

#51: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Kirkkoharjun suojelu on kaikkien etu pitkässä juoksussa 

 Se on nimenomaan demokratiaa että demokraattisista päätöksistä pidetään kiinni.   Yhteinen tahto ehkä vie läpi harmaan kiven mutta tuskin Sorolan perikuntaa kiinnostaa tällainen rahanarvoinen tahtotila. Kunta on saanut osuutensa sopimuksesta. Nyt kunnan pitää vastata omasta osastaan sopimulsessa.