Pro Kirkkoharju

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Kirkkoharju.

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#51 Kirkkoharjun suojelu on kaikkien etu pitkässä juoksussa

05.10.2010 19:47

Hienoa, että edes joku niistä harvoista, jotka Kirkkoharjun tuhoamista kannattavat, uskaltaa kirjoittaa omalla nimellään. Niin teen minäkin niin tässä kuin Kangasalan Sanomissa. Kaimalta yllä voisi kysyä, haluasitko saman tien repiä koko Kirkkoharjun? Eikös pitkässä juoksussa tulevat sukupolvetkin arvosta nimenomaan hienoa, koskematonta harjuamme?

Kunnalla on runsaasti kerrotaloille suunniteltuja vaihtomaita jo nyt ja lisää tulossa: esim. Ilmoninmäki (nykyinen lukio), Tarpilan alue Kirkkoharjun koulun vieressä, Valimon alue Pikonkankaalla (1000-2000 uutta asukasta!) ja Pitkäjärven alue Ilkonmäessä. Lisäksi esim. Pikonlinnaan on tulossa paljon kerrostaloja. Ja lisää löytyy vain käymällä kunnan kaavoituksen kotisivuilla kohdassa "vireillä olevia kaavoja". On siis perusteetonta väittää, etteikö vaihtomaita löytyisi, varsinkin kun vaihdettava rakennusoikeus on "vain" 12000 kerrosneliötä eli noin 250 asukkaan asunnot. Tahdosta se on kiinni, ei maista. Nyt vain kunnalta työryhmä neuvottelemaan maanomistajien kanssa maanvaihdosta. Ei se ole sen vaikeampaa.

Sopimuksen saattamista julkiseksi olen 2 otteeseen esittänyt KS:n sivuilla. Lisäksi olen nyt jättänyt asiasta virallisen pyynnön ja valtuustoaloitteen. Kiintoisaa nähdä, miten valtuusto tai kunnan johto vastaa. Toistaiseksi he ovat vaienneet.
Pro Kirkkoharju ei vaikene vaan seuraa Kirkkoharjun kohtaloa avoimesti ja julkisesti. Näin nähdään, miten asiat kunnallisdemokratiassa ihan oikeasti menevät ja kuka lopulta äänestää mitenkin. Kuntalaiset ja Kirkkoharju ovat tämän ansainneet.

Rakentaa siis saa, muttei Kirkkoharjuun. Tätä mieltä on Pro Kirkkoharju ja sen jo yli 900 kannattajaa nettiadressissa. Lisäkannatus ei ole pahasta, joten kaikki vain mukaan adressin allekirjoittajiksi. Vahva yhteinen tahto vie läpi vaikka harmaan kiven.

Me Pro Kirkkoharjun kannattajat siis toivomme kunnan johdolta ja valtuustolta viisautta ja rohkeutta säästää Kirkkoharju. Jos näin käy, olemme valtavan helpottuneita ja tyytyväisiä.
Ari Mänttäri, Pro Kirkkoharju
Vieras

#52 Re: Rakentaminen

05.10.2010 20:16

#50: Pekka Sjöman - Rakentaminen

Kirkkoharju on jätettävä kuntalaisten virkistys- ja liikunta-alueeksi. Sitä ei saa uhrata rakentamiseen. On todella lyhytnäköistä tunkea asuntoja harjun kapeimpaan kohtaan tai ylipäätään koko harjun alueelle. Harjua on jo lohkottu vuosikymmenien aikana mm. soranotolla aivan tarpeeksi. Kannattaa käydä paikan päällä toteamassa mitä kangasalalaiset ovat menettämässä. Lähellä kuntakeskusta oleva virkistys- ja liikunta-alue on "pitkässä juoksussa" kaikkien kuntalaisten etu. Väestöpaine tulee joka tapauksessa kasvamaan kunnan taajama-alueilla. Virkistysalueet, kuten Kirkkoharju, ovat tästä johtuen välttämättömiä ihmisten hyvinvoinnille. Kuvitelkaapa Kirkkoharju 30 vuoden päähän. Entistäkin komeammat ja järeämmät mäniköt ja kuusikot ulkoilijoiden, urheilijoiden, marjastajien ja sienestäjien käytössä. Siitä nauttisivat kaikki tulevat kuntalaiset ja kiittäisivät menneiden vuosien viisaista päätöksistä.

Kerrostalokorttelien ja asfaltoitujen parkkipaikkojen rakentaminen kunnan vilkkaimmalle virkistysalueelle osoittaa kaikkea muuta kuin pitkäjänteistä ja harkittua maankäyttö ja kaavoituspolitiikkaa.


Vieras

#53

06.10.2010 19:32

En usko että maatalousyhtymällä on mitään intressejä rakentaa itse. Tontti myydään eteenpäin kaavan vahvistamisen jälkeen. En oikein ymmärrä vaihtomaa logiikkaa. Eikös lopputulos ole sama, maksetaan sitten rahana tai rahaksi vaihdettavana omaisuutena?
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#54 Maanvaihdot

07.10.2010 10:38

Maanvaihto näyttää olevan kunnilla yleinen tapa järjestellä omia maanomistuksiaan ja siten ohjata mm. kaavoitusta järkeville alueille. Eli siitä vaan maanvaihtoneuvottelut käyntiin. Kuten yllä mainitsin esimerkkejä, kunnalla on runsaasti kerrostaloille suunniteltuja vaihtomaita.

Kangasalan Sanomista on ollut hieno lukea, miten Pro Kirkkoharju alkaa saada kuntalaisten tukea. Muun muassa Poika Isokoski ja Soile Leppikangas kirjoittivat äskettäin hyvin ulos kuntalaisten tunnot asiassa ja halun osallistua osaltaan Kirkkoharjun rakentamatta jättämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Eikä kunta niin köyhä ole kuin usein annetaan ymmärtää. Uimahalli on kovasti tarpeen, maksoi jotain 12-13 miljoonaa euroa. Nyt voisi olla vuorossa pieni satsaus harjuluonnon ja luontoliikunnan puolesta.

Jari Manninen
Vieras

#55 Yleinen käytäntö

08.10.2010 14:16

Yleinen käytäntö tuntuu olevan että rakentaa saa kunhan ei rakenneta minun takapihalleni.(NIMBY). Kunnalle, veronmaksajille, tulee aivan yhtäpaljon maksamaan antoi sitten vaihtomaita tai rahaa. Kaavoitussopimus ei ole salainen;valtuusto on sen hyväksynyt. Kannatan luonnonsuojelua mutta rakentaakin pitää. Sopimukset on tehty pidettäväksi. Hyvä tahto ei aina riitä sopimuksien kumoamiseksi.
Vonkamies
Vieras

#56 Kustannuksia

08.10.2010 14:24

Suojelun kannatajat voisivat avata pankkitilin jonne lahjoittaisivat rahaa suojelukäyttöön. Mikäli rahaa ei kerry riittävästi sopimusneuvotteluiden käynnistämiseksi, rahat jaetaan takaisin lahjoittaneille.
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#57 Kirkkoharju ei ole kenenkään takapihaa vaan yhteinen näyteikkuna

08.10.2010 17:38

On ehdotettu, että Kirkkoharjun säästämistä kannattavat maksaisivat kaikki viulut tai että tehtäisiin keräys Kirkkoharjun puolesta. Koska Pro Kirkkoharju haluaa säästää Kirkkoharjun koskemattomana kaikille yhteisenä (ei vain itselleen), säästämisestä koituvat mahdolliset kulut kuuluvat tietenkin ensisijassa kunnalle eli meille kaikille. Näin on kaikissa muissakin kunnallisissa kuluissa. Uimahallinkin maksoimme me kaikki eikä vain hallin käyttäjät (itse en ole käynyt siellä vielä kertaakaan, vaikka pitäisi). Koulutkin ja niiden laajennukset me maksamme yhteisesti, ei vainkoulua käyvien lasten vanhemmat. Tätä kutsutaan kunnallisdemokratiaksi.

Keräys Kirkkoharjun puolesta on tietenkin mahdollista ja siihenkin voidaan tarvittaessa mennä, mutta tuskin se olisi asian ratkaisu. Tarvitaan valtuuston kauaskantoinen, viisas päätös Kirkkoharjun puolesta.

Kaikki puhuvat kauniisti luonnon ja harjujen suojelusta. Nyt on aika näyttää, että siihen Kangasala sitoutuu ihan konkreettisesti. Tämän tahtotilan on Pro Kirkkoharju -adressissa ilmaissut jo lähes 1000 (tuhat!) ihmistä. He kaikki eivät voi olla väärässä.

Vieras

#58

09.10.2010 13:19

Demokraattisestihan alue on aikanaan päätetty kaavoittaa. Kaavoitussopimus on normaali käytäntö. Keskustaa täytyy myös kehittää. On liioittelua sanoa että harju tästä tuhoutuu. Vastustaminen on helppoa kun ei tarvitse ajatella kokonaisuuksia.
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#59 Kirkkoharju on kokonaisuus!

10.10.2010 09:37

Repiminen on helppoa, säilyttäminen vaikeampaa. Kirkkoharju jos mikä on upea kokonaisuus ja se tulee säästää myös tuleville sukupolville. Mihinkään sopimuksiin ei todellakaan tarvitse hirttäytyä. Jos yhteinen tahto on olemassa, kaavat ja sopimukset on helppo laittaa uusiksi. Melkein tuhat nimeä alle kuukaudessa on paikallisadressien ehdotonta huippua! Lisäkannatus ei ole pahasta, joten käykääpä kaikki laittamassa nimenne Pro Kirkkoharju -nettiadressiin.
Vonkamies
Vieras

#60 Re: Kirkkoharju ei ole kenenkään takapihaa vaan yhteinen näyteikkuna

10.10.2010 13:49

#57: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Kirkkoharju ei ole kenenkään takapihaa vaan yhteinen näyteikkuna 

 Keräys ei ole ratkaisu, mutta jos tilille tulee raha niin päättäjätkin ehkä tarkemmin ajattelisivat.

Virkamies
Vieras

#61 Sopimus

12.10.2010 13:29

Kaavoitussopimus ei ole salainen. Valtuusto on sen hyväksynyt. Kunnan henkilöstöllä ei ole tarvetta etsiä sopimusta ja toimittaa sitä jollekin yleisönosastokirjoitusten, tai virkamiehille esitetyn vaatimuksen perusteella. Heillä on töitä muutenkin riittävästi. Menkää kunnanviraston neuvontaan. Siitä se lähtee. Etsivä löytää.   Kukaan ei kai ole vaatinut suojelijoita maksamaan kuntaa irti sopimuksesta. Kukaan ei myöskään vaadi koko Kirkkoharjun auki repimistä. Yhteinen tahto tarvitaan myös Sorolan puolelta. Kysykää sieltäkin.   Nettiadressiin voi kuka tahansa kirjoittaa minkä tahansa nimen. Ja kunka monta kertaa tahtoo. Jotkut silti vielä kannattavat adressia nimettömänä! Ei tällaista pidä ottaa vakavasti.

Ari Mänttäri, Pro Kirkkoharju
Vieras

#62 Re: Sopimus

12.10.2010 13:51

#61: Virkamies - Sopimus

Pyyntö sopimuksen näyttämisestä on jo tehty, myös maanomistajan mielipiteen selvittäminen on vireillä. Adressin allekirjoittaneiden nimet listataan aikaan ja toimitetaan kuntaan, tulosteeseen voidaan ottaa myös nyt nimettöminä näkyvät (eivät siis näy netissä, mutta listalla kyllä). Adressin allekirjoittaneet ovat antaneet nimensä Kirkkoharjun säilyttämisen puolesta, eivät rakentamisen. Perustakaa vastaavasti Kirkkoharjun rakentamista ja virkistysalueen pirstomista ja lohkomista kannattavien adressi. Katsotaan millaisen kannatuksen tämä saa.

Veikka Anders
Vieras

#63 Re: Re: Sopimus

12.10.2010 14:13

#62: Ari Mänttäri, Pro Kirkkoharju - Re: Sopimus 

Ei tarvita rakentamista kannattavaa adressia. Rakentataminen tapahtuu tehtyjen päätösten perusteella. Emme voi vaikuttaa siihen, pahoin pelkään.  Tähän on tultu. Raha ratkaisee taas kerran taas kerran.

Ari Mänttäri, Pro Kirkkoharju
Vieras

#64 Re: Re: Re: Sopimus

12.10.2010 16:23

#63: Veikka Anders - Re: Re: Sopimus

Ei todellakaan ole demokraattista jos kaikki päätökset tehtäisiin pelkästään jo aiemmin tehtyjen sopimusten mukaan. Tästäkin kaavasta pidettiin 23.8. kuntalaisille tarkoitettu tiedotustilaisuus, jossa kunnan edustajat esityksensä jälkeen moneen kertaan pyysivät mielipiteitä esitellystä kaavamuutoksesta ja pyysivät toimittamaan niitä kuntaan. Kaikki paikallaolijat muuten vastustivat kaavamuutosta. Jos näillä mielipiteillä ei ole mitään merkitystä, miksi niitä sitten kysellään? Yli tuhat mielenilmausta tässäkin adressissa + kunnalle jo toimitetut listat ovat kangasalan kuntalaisten viesti asiaa valmisteleville virkamiehille. Näitä mielipiteitä ei voi noin vain ohittaa toteamalla, että sopimus on yksiselitteisesti pidettävä.

 

Pekka Sjöblom
Vieras

#65 Re: Kirkkoharjun suojelu on kaikkien etu pitkässä juoksussa

12.10.2010 16:40

#51: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Kirkkoharjun suojelu on kaikkien etu pitkässä juoksussa 

 Se on nimenomaan demokratiaa että demokraattisista päätöksistä pidetään kiinni.   Yhteinen tahto ehkä vie läpi harmaan kiven mutta tuskin Sorolan perikuntaa kiinnostaa tällainen rahanarvoinen tahtotila. Kunta on saanut osuutensa sopimuksesta. Nyt kunnan pitää vastata omasta osastaan sopimulsessa.


Vieras

#66

12.10.2010 17:40

Maaomistajia on turha painostaa. Aikanaan kunta vastaanotti mittavat maa-alueet ja maksoi rahan sijaan rakennusoikeudella. Kunta voi lunastaa alueen markkinahintaan jos haluaa. Siihen tuskin on mitään estettä. Miljoonille on kuitenkin varmasti parempaakin käyttöä. Vaihtoehtoisiakaan rakennuspaikkoja ei keskustassa oikein ole.
Pete
Vieras

#67 Rakennusmaata

13.10.2010 16:26

Siirrettäköön Seurakuntatalo ja Ns.talo muualle. Saadan paljon soraa ja rakennuspaikkoja keskustaan. Tällä voidaan maksaa Sorola ulos.
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#68 Pelkästä tahdosta on Kirkkoharjun suojelu kiinni

15.10.2010 11:30

On mukava nähdä, että edes joku niistä harvoista, jotka Kirkkoharjun tuhoamista kannattavat, uskaltaa kirjoittaa omalla nimellään. Niin teen minäkin niin tässä kuin Kangasalan Sanomissa.
Samaa toivoisi mm. nimimerkiltä "Virkamies".

Sorolan perikunnan jäsenet tuskin ovat niin Kirkkoharjun ja harjuluonnon säilyttämistä vastaan, että haluaisivat ehdoin tahdoin rakentaa Kirkkoharjun pohjoisrinteen täyteen kerrostaloja. Kukapa nyt kasvojaankaan haluaisi kuntalaisten silmissä pelkän rahan takia menettää. Oikeutettu kysymys on tietenkin kysymys maan arvosta varustettuna aiemmin mainitulla n. 12000 kerrosneliön rakennusoikeudella. Tähän auttaa maanvaihto, joka on kuntien yleinen tapa järjestellä maanomistuksiaan.

No, maksaako se? Totta kai, muttei äärettömästi eikä välttämättä käteistä rahaa, niin kuin jotkut harjun tuhoajat antavat ymmärtää. Eikä kunta niin köyhä ole kuin usein annetaan ymmärtää. Uimahalli oli kovasti tarpeen, maksoi jotain 12-13 miljoonaa euroa. Ja päälle vuosittaiset kunnan käyttötuet. Nyt sopii olemaan vuorossa kertaluonteinen satsaus harjuluonnon ja luontoliikunnan puolesta. Tätä haluaa jo tuhansissa laskettavat kangasalalaiset ja Pro Kirkkoharju -liike.

Maanvaihto vastaavine kerrosneliöineen on hyvä tapa pelastaa Kirkkoharju, koska siinä ei tarvitse liikutella käteistä rahaa eikä maalle siten välttämättä tarvitse laskea lopullista "markkina-arvoa", kun maat päikseen vaihdetaan.

Keskustelussa on valitettu vaihtomaiden puutetta. Ei pidä paikkaansa: Kunnalla on runsaasti kerrotaloille suunniteltuja vaihtomaita jo nyt ja lisää tulossa. Esim. Ilmoninmäki (nykyinen lukio), Tarpilan alue Kirkkoharjun koulun vieressä, Valimon alue Pikonkankaalla (1000-2000 uutta asukasta!) ja Pitkäjärven alue Ilkonmäessä. Lisäksi esim. Pikonlinnaan on tulossa paljon kerrostaloja. Ja lisää löytyy vain käymällä kunnan kaavoituksen kotisivuilla kohdassa "vireillä olevia kaavoja".

On siis perusteetonta väittää, etteikö vaihtomaita löytyisi, varsinkin kun vaihdettava rakennusoikeus on "vain" 12000 kerrosneliötä eli noin 250 asukkaan asunnot. Tahdosta se on kiinni, ei maista. Nyt tarvitaan kunnalta työryhmä neuvottelemaan maanomistajien kanssa maanvaihdosta. Ei se ole sen vaikeampaa.

Sopimuksen saattamista julkiseksi olen 2 otteeseen esittänyt KS:n sivuilla. Lisäksi olen nyt jättänyt asiasta virallisen pyynnön ja valtuustoaloitteen. Kiintoisaa nähdä, miten valtuusto tai kunnan johto vastaa. Näin suuressa ja yleistä mielenkiintoa herättävässä asiassa ei voi enää paeta nimimerkin "Virkamies" esittämään menettelytapaan "menkää kunnanviraston neuvontaan kyselemään ao. paperia". Sitä tuskin neuvonnan henkilökunnalta löytyy. Tämä tapa kuuluu menneisyyteen. Nykydemokratiaan kuuluu, että valtuusto kertoo itse ja avoimesti, miten, missä ja milloin kuntalaiset voivat ao. sopimukseen tutustua. Sopimus PDF-liitteenä kunnan kotisivuille olisi nykyaikaa ja palvelua parhaimmillaan!

Pro Kirkkoharju seuraa Kirkkoharjun kohtaloa avoimesti ja julkisesti. Näin nähdään, miten asiat kunnallisdemokratiassa ihan oikeasti menevät ja kuka lopulta äänestää mitenkin. Kuntalaiset ja Kirkkoharju ovat tämän ansainneet.

Rakentaa siis saa, muttei Kirkkoharjuun. Tätä mieltä on Pro Kirkkoharju ja sen jo yli 1000 (!) kannattajaa nettiadressissa. Lisäkannatus ei ole pahasta, joten kaikki vain mukaan adressin allekirjoittajiksi.

Lopulta me Pro Kirkkoharjun kannattajat toivomme kunnan johdolta ja valtuustolta aika pientä asiaa eli viisautta ja rohkeutta säästää Kirkkoharju. Jos näin käy, olemme valtavan helpottuneita ja tyytyväisiä.
Vieras Virkamies
Vieras

#69 Re: Pelkästä tahdosta on Kirkkoharjun suojelu kiinni

15.10.2010 14:02

#68: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Pelkästä tahdosta on Kirkkoharjun suojelu kiinni 

 

Neuvonta on vain ensimmäinen rasti josta pääsee etenemään viranhaltijalta toiselle. Valitettavasti kukaan kunnan työntekijöistä ei tiedä kaikkea. Yksittäinen virkailija tekee vain sitä mitä esimies sanoo. Ylinmätkään virkamiehet eivät välttämättä tee muuta kuin mitä heidän työkuvaansa kuuluu. Kun ei tee mitään, ei tee virkavirhettä. Yksi omintakeinen työ tai lausunto saattaa johdattaa disponibileettiin. Siksi kirjoitan nimimerkillä. 


Vieras

#70

15.10.2010 21:05

Hyvä P.Kunnas.

1. Oletko vaivautunut käymään kunnanviratossa kysymässä valtuuston päätöksen pöytäkirjaa jossa sopimukesta päätettiin. Se on virallinen dokumentti joka on kaikkien saatavilla. Virasto sijaitsee keskustassa keskuskentän vieressä!

2. Voisitko yksinkertaiselle selvittää mitä etua on siinä että luovuttaa kaavoitettua maata kuin kuin että maksaa rahalla. Kuntahan myy esim. lukion alueen rakennusliikkeelle joka kehittää alueen ja kunta saa rahat? Onhan kunnalla pörssiomistuksia jotka voi muuttaa rahaksi. Lainaakin Kangasala saa markkinoilta ja korotetuilla veroilla se on helppo maksaa takaisin. Se millä maksetaan ei ole merkitystä. Olet ehkä sekoittanut raakamaan hankinnan vaihdon jossa esim. kaavoitettava metsäalue vaihdetaan metsään jonne ei ole takoitus kaavoittaa.

3. Kirkkoharjulla on useita kerrostaloalueita, lukemattomia pientaloja, kaksi koulua, pururata, vesitorni ym. ja harju on silti (vai juuri se takia?) upea kokonaisuus, eikö?. Uusi alue ei harjua tuhoa varsinkin kun alue on "vain" nuo 12000m2. Kivaahan olisi jos ei mitään enää tarvitsisi rakentaa ja nykyisetkin rakennelmat voisi poistaa.
Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#71 Re: Kirkkoharju tarvitsee suojelua

16.10.2010 17:39

#70: -  

Sukunimeni on Kannus. Toivottavasti yllä olevan kommentin kirjoittaja "Vieras" #70 uskaltautuu keskusteluun jatkossa ihan omalla nimellään. Ohessa vastaukset ym. 3 kysymykseen:

1. Tiedän hyvin, että valtuuston pöytäkirjat ovat julkisia. Nyt kysymyksessä ei kuitenkaan ole ao. pöytäkirja vaan Sorolan perikunnan kanssa v. 1992 tehty sopimus. Sen saaminen näytille voi ollakin vaikeampaa kuin pelkkä pistäytyminen kunnanvirastossa (jonne syntyperäisenä kangasalalaisena osaan kyllä mennä ihan ilman paikkaneuvontaakin).  Todellisuudessa itse asian kannalta on sama, esittääkö pyynnön saada sopimus nähtäville virastotalon tiskillä, vaiko julkisesti Kangasalan Sanomissa ja virallisena kirjallisena pyyntönä valtuustolta. Itse toteutin jälkimmäistä tapaa, koska asialla on niin laaja mielenkiinto, että samalla valtuusto saa vastata muillekin tiedonhaluisille, miten ao. sopimus saatetaan kuntalaisten luettavaksi.  Nyt pyyntö saada tutustua ao. sopimukseen on virallisesti esitetty ja siihen on saatava valtuustolta (tai sen valtuuttamalta virkamieheltä) asian käsittelyn kannalta riittävän pikainen vastaus. Jos vastaus on kielteinen tai sitä ei tule, lienee aihetta kysyä eduskunnan oikeusasiamieheltä onko kunta menetellyt oikein salatessaan Kirkkoharjun rakentamisen kannalta tärkeän asiakirjan eli ao. sopimuksen kuntalaisilta.  Tällainen pyyntö tullee erityisen aiheelliseksi, jos Mäntyverävän kerrostalokaavahanketta aletaan puoltaa vedoten mm.  kyseiseen sopimukseen.  Jos taas nykyinen valtuusto on harjun säästämisen kannalla ja siten viisaampi kuin v. 1992 valtuusto ja neuvottelee Kirkkoharjun suojelemisen kuntoon, voi Pro Kirkkoharjun kannalta olla vähemmän tärkeää perätä vanhoja sopimuksia näytille.   

2.  Kirkkoharjun säästämisen kannalta on tietenkin aivan sama, lunastaako kunta kyseisen noin 2.9ha maa-alueen Mäntyveräjästä Sorolan monttua kohti rahalla vai maanvaihdolla. Kuten yllä jo kertaalleen selitin, maanvaihdossa vastaavine rakennusoikeuksineen on se hyvä puoli, että siinä vältytään siltä ehkä vaikealta neuvottelukohdalta, mikä on kyseisen alueen senhetkinen käypä arvo (mikä tietenkin täytyisi rahakaupassa kirjoittaa eurolleen kauppakirjaan).  Maanvaihdossa esim. lukion alueelta annetaan Sorolan perikunnalle vastaava maa-alue vastaavine rakennusoikeuksineen ja perikunta saa sitten aikanaan itse harkita rakentaako itse vaiko myykö alueen eteenpäin esim. jollekin rakennusliikkeelle.  Käsittäkseni maanvaihtoa kunta voi maaomistuksia järjestellessään tehdä monella eri tavalla eli vaihtaa kaavoittamatonta kaavoitettuun ja päinvastoin. Tai raakamaata raakamaaksi tai kaavoitettua kaavoitettuun.    

3. Aika erikoinen on näkemyksesi siitä, että Kirkkoharju olisi upea kokonaisuus sinne ja sen reunoille jo nyt puoliväkisin tungettujen kerrostalojen ym. rakennelmien takia! Harju on upea kokonaisuus ainoastaan ja vain siellä olevan rakentamattoman luonnon takia. Tätä mieltä on Pro Kirkkoharju ja sen jo tuhansissa laskettavat kannattajat!  Nyt suunniteltu uusi alue olisi raju leikkaus harjun upeaan pohjoisrinteeseen ja sen mäntymetsikköön. Ja se alue on noin 2.9 hehtaaria (ei 12000 m2, joka on alueelle suunniteltu kerrosneliöiden määrä).  Nykyisiä rakennelmia ei liene realistista lähteä vaatimaan poistettavaksi, mutta vielä jäljellä oleva harju on upea luontokokonaisuus, joka on säästettävä. Sen olemme velkaa myös tuleville sukupolville.

 

Vieras JP Mäkinen
Vieras

#72 Re:

16.10.2010 18:11

#70: -  

 Asiaa kirjoittaa tämä nimimerkitön. Suojelijoiden on turha odottaa että kaavoitussopimuksesta tuotaisiin kotiin jäljennös yleisönosastokirjoitusten, valtuustoaloitteen, virkamiehelle tai valtuutetulle lähetetyn vaatimuksen perusteella.    Monesti on tällä palstalla kirjoitettu, ja tosi on, että sopimus ei ole salainen. Etsikää ja lopettakaa urputtaminen tästä asiasta.    Muutaman sadantuhannen euron säästöjen perusteela suljetaan kyläkouluja, lomautetaan opettajia, säästetään kouluruokailussa ja koululaisten kuljetuksissa. Uimahalli on aivan eri juttu ja siihen on turha tässä vedota.  Lisääkö säästöjä haluatte? Minkälaisia?    Ei ole olemassa hyväntahdon tiliä josta suojelu voitaisiin rahoittaa.  Kaikki te jotka ette asu luolassa huomatkaa, että teidänkin asuntonne on aikanaan rakennettu neitseelliselle maaperälle.

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#73 Re: JP Mäkiselle

16.10.2010 19:30

#72: Vieras JP Mäkinen - Re:  

 Hienoa, että olet myös sitä mieltä, että sopimus ei ole salainen. Sen kotiinkantoa ei kukaan odota, mutta julkiseksi saattamista kyllä.  Ja koska valtuusto on sen allekirjoittanut, valtuusto on myös viime kädessä vastuussa sen saattamisesta kaikkien kuntalaisten saataville.  Jos sitä ei tehdä, voi kuka tahansa kansalainen aiheellisesti kysyä, onko asiassa toimittu oikein. Tämä ei ole urputtamista vaan kunnalisdemokratiaa parhaimmillaan.

On aivan turhaa yrittää koplata Kirkkoharjun suojelu kunnan kaikkiin mahdollisiin muihin menoeriin. Jos näin tehtäisiin ei kunnassa voisi esim. rakentaa kunnan toimesta mitään, esim. uutta lukiota. Ja miksi uimahallin rakentamiskuluja ja käyttökuluja ei saa verrata Kirkkoharjun säästämiseen luontoliikunnan mahdollistamiseksi. Molemmat ovat hyviä asioita ja edesauttavat terveyttä edistävää liikuntaa ja mielenvirkeyttä.

On hienoa, että tätä Pro Kirkkoharju -nettiadressin keskustelupalstaa käytetään näinkin aktiivisesti! Se kertoo, kuinka tiiviisti ja laajalla rintamalla kangasalalaiset ja muutkin asian kehittymistä seuraavat. Allekirjoitukset ja vilkas aiheesta käytävä keskustelu takaavat, että ao. asiaa ei käsitellä piilossa vaan kerrankin ihmiset näkevät, miten asiat oikeasti etenevät.

Kirkkoharjun tuhoamista kannattavien ongelma on se, että he joutuvat kirjoittamaan ja keskustelemaan tällä harjun säästämistä kannattavien nettipalstalla. Ari Mänttäri ehdotti yllä, että tuhoamista kannattavien kannattaisi perustaa omaa nettiadressi tuhoamisen puolesta. Taitaisi tulla aika laiha lista, varsinkin jos sinne kirjoitettaisiin omalla nimellä.

 

Kimi
Vieras

#74 Korvaamaton luonnonmaisema

18.10.2010 17:31

Kaunis maisema on säilytettävä. Siellä on mukava käydä kävelyllä.

Hannu Jokinen
Vieras

#75 Liiku luonnolllisesti luonnossa.

19.10.2010 11:01

Lenkkeily luontopoluilla on meidän Suomalaisten rikkaus ja etu-oikeus, siis pitäkäämme kiinni kansalaisoikeuksitamme
vapaaseen liikkumiseen luonto-äidin helmassa..