Lukiota ei saa viedä pois Tikkakoskelta!

Kommentoitu viesti

Iloinen positiivisuus kantaa

#11 Näpit irti - Lukiota ei kannata viedä pois Tikkakoskelta

11.01.2012 18:34

Muutamia faktoja vapaasti kaikkien levitettäväksi:
Jo kauan sitten Tikkakosken lukio halusi profiloitua siihen, joka on kylän luonnollinen kovan kansallisen tason vahvuus - ilmailuun.
Täällä Tikkakoskella on asukkaita yhtä paljon kuin Hankasalmen kunnassa - ei mikään lilliputti.
Kylällä on korkea-asteen opetusta: Ilmasotakoulusta tulee sotatieteen maistereita, onpa siellä intetty ainakin yksi tohtoriväitöskin.
Hyvä liikuntainfra: Hallit ja loistavat maastot. - Liikuntavahvuus hyödynnettävä lukio-opetuksessa.
Mukavat ihmiset ja rento meininki.
Kyllä tällaisella kylällä on lukio oltava!

Nyt varmaankin estyy Tikkakosken lukion lopettaminen. Eli on ainakin mahdollisuus panna kampoihin.
Lopettamista ovat yrittäneet pitkään. Jo maalaiskunnan aikana opinahjoa koetettiin listiä. Tikkakoskea pidettiin kait takamaana, jos Vaajakoski- tai Palokka-kiikareiden läpi tiirailtiin.
Näyttää siltä, että kun on tarpeeksi hyvä niin se riittää.
On tämä tottavie koeponnistettu lujasti!
Tällä menolla saamme pitää jatkossakin kylämme hyvän lukion. Tähänkin asti monet ovat ymmärtäneet sinne tulla oman kylän lisäksi Etelä-Euroopasta, muualta Suomesta ja tästä ihan läheltä omasta kaupungista ja naapurikunnista.
Tervetuloa jatkossakin. Kannattaa olla ripeä, paikkoja on vähän. Valitettavasti mukaan mahtuu vain 60 opiskelijaa kerrallaan.
Mutta ei se mitään, koulumatkakaan ei ole este, koska päättäjien mukaan keskustankin lukioihin pääsee kylältä kuin kylältä. Onhan se päinvastoinkin!
Onneksemme tikkakoskelaisilla on hyvä yleislukio, joka on myös ymmärtänyt profiloitua fiksusti.
Näpit irti siitä!
Tänne haluavat kohta kaikki!

Vastaukset


Vieras

#71 Re: Näpit irti - Lukiota ei kannata viedä pois Tikkakoskelta

2012-01-26 20:28:36

#11: Iloinen positiivisuus kantaa - Näpit irti - Lukiota ei kannata viedä pois Tikkakoskelta 

 Tosi hyvä, että olette ottaneet positiivisen ja eteenpäin vievän linjan. Markkinoikaa suoramarkkinoinnilla kavereille ja räjäyttäkää potti niin, että kevään alustavissa hauissa Tikkakoskelle halutaan reilusti yli paikkatarjonnan. Listään vaan aloituspaikkoja niin, että tavoiteet saavutetaan ja lukio säilyy. Voisiko urheilulukion talvilajien harrastajat siirtyä Tikkakosken lukioon? Meiltä kun löytyy sitä lunta, jäähalli ja luontoa, jossa taitojaan hioa.

On elämänlaatua, että voi kävellä kouluunsa yli puolen tunnin autossa istumisen sijaan. Automatkoihin kuluu vähintään 30minx2/päivä ja viikossa se tekee vähintään viisi tuntia. Siihen vielä bussin odottelut ja niistä myöhästelyt. Olo ja kunto on aivan toinen jos koulumatkan taittaa ulkona kävellen. Kylä kun on pieni, niin säästyy tuosta ajasta läksyjen lukuunkin.

Kyllä vanhemmat olette myös avainasemassa siinä, että lukio kylällämme säilyy. Olisiko kannustimena vaikka maksaa ne linja-autolippurahat nuoren käyttörahoiksi, jos hän näille kotinurkille jäisi ylioppilaaksi saakka? Varmasti on opetus yksilöllisempää ja tukea enemmän tarjolla pienessä paikaikassa, jossa sinut persoonana tunnetaan, kuin suurissa broilerihautomoissa.

Tsemppiä Tikkakoskelaiset!