Hollolan lukio säilytettävä

Kommentoitu viesti

Janne Salminen
Vieras

#53 Muutamia täsmennyksiä

15.10.2010 10:13

Olen allekirjoittanut adressin ja lukion säilyttämisen kannalla. Haluan kuitenkin muutamaa asiaa kommentoida mitä täällä palstalla on tullut esiin.

1. Sivistyslautakunta ei ole esittänyt lukion lopettamista, kuten ei myöskään kukaan poliittinen päättäjä.
2. Lautakunta tai kukaan poliittinen päättäjä ei ole tehnyt aloitetta asian selvittämisestä.
3. Virkamiesten työnkuvaan kuuluu etsiä erilaisia keinoja täyttää oman osastonsa taloudelliset tavoitteet. Mielestäni on kaikkien etu, että päättäjille esitetään useita eri vaihtoehtoja, joista sitten jokainen voi kannattaa sitä mitä näkee järkevimmäksi. Mielestäni siis virkamieskoneisto toimii oikein esittäessään asian selvittämistä.
4. Selvittäminen ja päätöksen tekeminen selvityksen perusteella ovat kaksi eri asiaa. Tämä varmaan selvisi meille kaikille Uusi kunta -selvityksen yhteydessä.
5. Lukio ei ole selvityksen kohteena sen takia, että se olisi liian kallis ylläpitää. Liikuntahallien kunnostukseen tai sählyhalleihin ei myöskään asialla kerätä varoja.
6. Lukio on noussut esille koska perusopetuksen investointipaineet ovat mittavat. Vaihtoehdot eri toteutuksille investointien suhteen ovat luokkaa kallis-kalliimpi-kallein. Kyseisen selvityksen ajatuksena on nimenomaan lukion tilojen hyödyntäminen näiden investointien keventämiseksi.

Toivottavasti tämä auttaa viemään keskustelua oikeaan suuntaan faktojen suhteen. Toivon myös, että asioita selvitetään jotta päättäjillä on kaikki tieto käytettävissään. Ja, että selvitysten perusteella keksitään järkevät keinot toteuttaa investointeja ja säilytetään todella loistavaa työtä tekevä Hollolan lukio.


Janne Salminen
varajäsen sivistyslautakunnassa (kok)

Vastaukset

Oikeaa päätöstä toivova kuntalainen
Vieras

#54 Re: Muutamia täsmennyksiä

2010-10-15 15:16:57

#53: Janne Salminen - Muutamia täsmennyksiä 

 Hyvä, että olet oikealla asialla. Toivottavasti asiasta päättävät ihmiset muutenkin pystyvät ajattelemaan asiaa taloudellista puolta laajemmin.

Lukion lakkauttaminen tulisi opiskelijoiden perheille paljon kalliimmaksi matkakulujen vuoksi, ja päätös lakkauttamisesta varmasti musertaisi opiskelijoiden opiskelumotivaation. Ajatelkaa ensi vuoden abiturientteja eli tämän vuoden toisluokkalaisia. Minä en ainakaan haluaisi joutua vaihtamaan koulua ylioppilaskirjoitusten alla ja kirjoittamaan täysin tuntemattomassa ympäristössä. Opiskelijoille syntyvä ylimääräinen stressi ei varmasti ole tullut Pulkkasen ja muiden mieliin, kun taitaa se raha olla ainoa ymmärretty kieli.